Cautare in site
x inchide

Aperitive pentru Revelion 2024

Adaugata la de

2023 a fost un an ciudat, pentru mulți dintre noi. Poate unora nu le-a mai venit cheful să planifice meniul de Revelion și au avut chiar rezerve să mai petreacă de această sărbătoare. Speranța mea este  că gândurile negre s-au risipit, până acum. Cu buget mai mic sau mai mare, e momentul să lăsăm deoparte grijile față de un mâine care ar putea fi la fel de complicat și să organizăm, totuși, o masă festivă. Noul An nu se dezminte nici de această dată, ne bate la ușă,  nerăbdător. Haideți, deci, să-l întâmpinăm pe acest „nou născut” cum se cuvine și să-l îmbunăm cu un meniu delicios de Revelion.

Poate vom reuși, astfel, să-l determinăm să ne ofere tot ce ne dorim, tot ce ne-am planificat, succes în orice am întreprinde, sănătate deplina, dragoste împărtășită, ba chiar și silueta ideală!

Am alcătuit o selecție de rețete de aperitive, pe care le puteți accesa cu un click pe pozele de mai jos. Aperitivele au devenit cea mai populară alegere, pentru mesele festive, iar cei foarte tineri chiar optează pentru petreceri în care acestea sunt unicele feluri servite.

Aperitive festive

Paste și creme aperitiv/dipuri diverse

Crema de brânză cu verdețuri a cărei rețetă o găsiți cu un click pe poza de mai jos este și ea foarte gustoasă. Își poate găsi locul pe un bufet suedez, atât servită ca atare, cât și ca element al altor aperitive. De exemplu, poate fi umplutură pentru legume crude, pentru tartine, coji de tartă sărată etc).

O salată de icre este apreciată de mulți meseni. Aceasta poate fi servită ca atare (într-un bol frumos, cu felii de lămâie). De asemenea, aceasta deveni elementul altor aperitive, alături de raci, creveți etc. Rețeta o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Hummus-urile sunt ideale pentru bufet suedez. Sunt preparate vegane, care plac oricui, fiind cremoase și cu gust proaspăt. Alături de bolurile cu hummus, oferiți bucăți crocante de lipie sau bastonașe de legume crude (morcov și țelină apio). Puteți opta pentru varianta clasică de hummus sau pentru un hummus roz, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos, unde preparatul este așezat pe un bufet pe care l-am pregătit pentru o ocazie specială.

Pasta de pește este un alt preparat foarte îndrăgit, care se pretează pentru orice bufet. Acesta poate fi montată într-un mod atrăgător și pe mini tartine de pâine prăjită. Vom obține, astfel, niște atrăgătoare aperitive mono-porție. Desigur, putem opta și pentru prezentarea într-un bol frumos de sticlă sau porțelan.

O altă variantă de pastă de pește (ton sau alt pește din conservă) este cea cu cremă de brânză, pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Găsiți rețeta cu un click pe poza de mai jos.

Tot o pastă de pește, de data asta una cu macrou sau scrumbie afumată, găsiți cu un click pe poza de mai jos. E o rețetă foarte veche și interesantă, pe care am primit-o de la un cititor.

Dacă organizați o petrecere cu temă tradițională, o pastă de jumări este o alegere excelentă. Aceasta, de asemenea, poate fi prezentată într-un bol sau montată pe felii de pâine prăjită.

Indiferent de cine-ar fi mesenii noștri, oricine cred că apreciază un guacamole. Acesta se potrivește perfect cu alte preparate și le înviorează într-un mod plăcut. Rețeta o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Mai multe idei de paste/dipuri/creme aperitiv găsiți aici.

Monoporții

Aceste aperitive, montate în porții individuale, sunt printre cele mai adecvate pentru mesele festive. Oaspeții se pot servi cu ușurință, chiar cu mâna, ceea ce reduce risipa. Atunci când sunt preparate și montate cu atenție, fiecare piesă e echilibrată, gustoasă și aspectuoasă. Rețetele le puteți accesa cu un click pe fiecare poză în parte.

Cu un click pe poza de mai jos descoperiți nu una, ci chiar patru rețete de aperitive festive, foarte gustoase și rapide.

Buletele de cașcaval sunt extrem de ușor și rapid de făcut, sunt gustoase și se asortează bine cu alte preparate. Rețeta o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Bulete de cascaval 2

Rețeta de bulete de cașcaval

În afara celor propuse, rețineți că orice pastă/cremă/dip montată într-un vas mini, pentru tapas, sau pe un cracker/mini tartină etc, poate deveni un aperitiv în porție individuală.

Pate-uri, terine, preparate din carne

Cred că primul preparat la care ne gândim, atunci când organizăm o masă festivă în stil tradițional, sunt chiftelele. Sugerez să fie mai micuțe, pentru o ocazie festivă. Rețeta mea, după care vor ieși super fragede și gustoase, o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Pate-ul de ficat, de cumpărat sau pregătit în casă, este și el o bună alegere pentru meniulnde revelion. Evident, cel de casă va face cinste gazdei și va fi apreciat cum se cuvine, de către invitați. Cu un click pe următorul link găsiți rețeta de pate de pui, cu un click pe imaginea de mai jos pe cea de pate de porc făcut în casă.

Mușchiulețul de pui umplut cu cârnați – Gefullte Maus im Netz – e un aperitiv excelent, servit rece, feliat.

Dacă vă interesează părerea mea, aș zice că cel mai gustos aperitiv pe bază de carne este piftia. Dacă se montează în forme mici – decorate sau nu – arată excelent pe un bufet de aperitive. Piftia se poate face de curcan – rețeta aici – sau de porc. Pentru cea de porc, rețeta o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Preparate cu ouă

Printre cele mai îndrăgite aperitive reci sunt ouăle umplute. Îmi amintesc cu plăcere de platourile cu ouă umplute, în sos tartar, din vremea copilăriei. Vă propun câteva rețete de preparate cu ouă (umplute sau ca umplutură). Acestea pot apărea cu succes în meniul de revelion.

Tarte, rulade aperitiv și alte produse de patiserie sărate

Tartele și ruladele sărate sunt produse foarte populare, ca aperitive. Voi începe cu una foarte simplă, clasică, din vremea copilăriei mele: ruladă aperitiv cu ciuperci.

Quiche-urile, de asemenea, sunt foarte apreciate, la ocazii festive. O rețetă de quiche cu gorgonzola și șuncă găsiți cu un click pe următoarea poză.

O altă tartă aperitiv excelentă este ”tatin”-ul de dovlecei cu brânză de capră. Click pe poza de mai jos pentru rețetă.

Printre cele mai apreciate produse de patiserie care pot fi servite ca aperitiv sunt sărățelele. Cu un click aici descoperiți toate rețetele mele de sărățele. Cu un click pe poza de mai jos, ajungeți direct la rețeta de sărățele cu brânză și chimen.

Salate aperitiv

Salatele tipic românești sunt extrem de apreciate atât de români, cât și de străini. Oricine va fi cucerit de  salata de vinete, făcute cu vinete cu gust afumat! La fel, cam toată lumea apreciază salata de boeuf sau pe cea a la russe. Cred că oricine va fi încântat să descopere și alte tipuri de salate. Cu un click pe pozele de mai jos sau pe descrierea acestora, ajungeți la rețete.

O mențiune despre salata a la russe, a cărei rețetă o puteți accesa cu un click pe poza de mai jos: este un preparat vegan! Dacă aveți oaspeți care nu consumă carne, aceasta va fi unul dintre cele mai apreciate aperitive de revelion.

Salata Shuba este foarte aspectuoasă și gustoasă. Conține pește marinat sau afumat și multe legume. Dacă vă știți că vă place peștele, sigur vă va plăcea și salata asta arătoasă. Rețeta cu un click pe poză.

Salata de boeuf este unul dintre cele mai îndrăgite aperitive festive. Cu siguranță, își găsește locul și în meniul de revelion. Este un preparat consistent, e bine să socotim cu atenție câți meseni avem și de ce cantitate avem nevoie.

Rețeta de salată de ciuperci cu usturoi o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

Sper ca sugestiile pe care vi le-am făcut să vă ajute să alegeți cele mai bune variante de aperitive pentru revelion. Doar un sfat, la final: nu munciți mai mult decât merită, revelionul e o masă la care nu vom mânca tot cu unica gură pe care o avem! Aranjați-vă, bucurați-vă de familie și de cei dragi și petreceți cu voie bună dar și cu cumpătare! An Nou fericit!

Instagram @lauralaurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *