Pastă de ton cu cremă de brânză – rețetă de pastă aperitiv rapidă și gustoasă
Pastă de ton cu cremă de brânză – rețetă de pastă aperitiv rapidă și gustoasă – cu doar 2 ingrediente, făcută în 2 minute! Rețeta de pastă de ton cu cremă philadephia, gata în 2 minute, rețeta detaliată, sugestii de servire etc.
Am mai publicat pe blog o rețetă de pastă de pește – pe care am făcut-o tot din ton – și care provine din exact aceeași sursă, adică mai tânăra mea soră, Lavinia. Și rețeta de mai demult are mare succes, oridecâte ori le-o amintesc cititorilor care mă urmăresc pe rețelele sociale! Are o textură perfectă, se pretează să fie montată cu poșul sau pe tartine și e foarte gustoasă. Rețeta – despre care spuneam că e gata în 5 minute – o găsiți cu un click pe imaginea de mai jos.
Ei bine, de curând am vizitat-o pe sora mea iar micul dejun cu care ne-a tratat a fost mai degrabă un brunch cu tot felul de bunătăți. Printre ele, această pastă de ton, din care am mâncat ca nehaliții și eu și Vukomir, până am terminat-o! Am întrebat-o pe Lavinia cum a făcut-o și ea m-a întrebat, amuzată: ”Păi n-ai văzut? Acum am făcut-o, în timp ce puneam masa! Durează exact 2 minute s-o faci!”. I-am spus imediat că un preparat atât de gustos și de simplu va fi de mare ajutor multor oameni ocupați, dacă voi publica rețeta pe blogul meu și, cu acceptul soră-mii, găsiți minunata rețetă mai jos.
Ingrediente Pastă de ton cu cremă de brânză – rețetă de pastă aperitiv rapidă și gustoasă
- 1 cutie de cremă de brânză Philadelphia (sau oricare altă cremă de brânză cu 60% grăsime)
- 100 de grame de ton în conservă, în suc propriu (cantitatea netă, eu am folosit 2 conserve cu câte 56 grame netto)
- opțional: piper negru măcinat
- sugestie de servire: cu felii de lămâie și ceapă verde tocată
Mod de preparare pastă de ton cu cremă de brânză
1. Practic, această pastă de ton cu cremă de brânză are exact două ingrediente, cele pe care le vedeți în poza de mai jos. Celelalte, menționate în lista de mai sus, sunt cu titlul de opționale. După ce că are doar ingrediente se și face în doar două minute! În plus, precizez că nu e obligatoriu să se folosească exact această cremă de brânză și nici același tip de conservă de ton. Există mărci mai prietenoase cu buzunarul, la fel de bune: Goldessa (crema de brânză de la Lidl) sau marca proprie de la Kaufland ș.a. O puteți alege pe oricare.
Nu recomand să folosiți ton în ulei, pasta ar ieși excesiv de grasă. Așa e echilibrată, numai bună. Nu recomand nici să înlocuiți crema de brânză (de oricare marcă) cu mascarpone, ricotta etc. Nu sunt deloc același lucru.
2. Pentru început, am așezat o sită deasupra unui castron și am răsturnat în aceasta tonul, să se scurgă bine de sucul propriu.
3. Am transferat tonul bine scurs într-un castron curat și, cu blenderul de mână, l-am mărunțit puțin. Presupun că pasta de ton cu cremă de brânză se poate prepara, la fel de bine, într-un blender static, un robot de bucătărie sau un chopper. Nu am insistat cine știe cât cu mărunțirea.
4. Am adăugat în castron, în 4 tranșe, crema de brânză. Am prelucrat totul în continuare cu blenderul de mână, să se omogenizeze bine.
5. Odată omogenizată, pasta este, de fapt, gata! Se poate prelucra mai mult sau mai puțin, să aibă o textură mai fină sau mai rustică, după cum preferă fiecare.
6. Am gustat pasta, era exact cât trebuie de sărată, pentru gustul meu. Crema de brânză e sărată, la fel și tonul, a ieșit un preparat echilibrat. Cine dorește mai sărat, desigur, poate adăuga sare fină (foarte puțină!) după gust. Ceea ce am adăugat eu, însă, a fost piperul. Am râșnit mult piper negru, am omogenizat și gata!
7. Imediat, am transferat pasta de ton într-un vas potrivit pentru servire. Am presărat-o cu rondele de ceapă verde și am pregătit, alături, felii de lămâie.
Servirea
Cât de bine a mers această pastă de ton cu cremă de brânză pe bucăți de baghetă ușor prăjită, vă las să vă imaginați singuri! Cred că poza e suficient de sugestivă, n-are rost să răsucesc cuțitu-n rană!
Evident, pasta asta este excelentă în sandvișuri, pe tartine din pâine albă, neagră sau de secară sau montată pe crackers. Subliniez că are și o ținută foarte bună, așa că se potrivește și pentru a umple legume (sau ouă fierte tari), montată cu un dui cu deschizătura stelată. Pe un bufet de aperitive, în oricare formă ați alege s-o prezentați, sunt sigură că va dispărea în câteva clipe dar nu-i bai, căci… așa cum spuneam, 2 ingrediente, 2 minute și faceți alta!
MAI MULTE REȚETE DE PASTĂ APERITIV GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns