Cautare in site
x inchide
Advertising
Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.11.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

V-am povestit nu demult, când am publicat rețeta de ruladă aperitiv cu brânză și șuncă, despre faptul că cele două rulade aperitiv pe care le-am pregătit pentru o sărbătoare a familiei au avut mare succes. Greu să dai greș cu asemenea aperitive, pentru că sunt iubite de toată lumea și de mare efect, aducând nu doar gust bun, ci și culoare pe platourile cu aperitive festive, atât de iubite de cei mai mulți dintre români. Revin, așadar, (și sper că o să mă iertați că am lipsit câteva zile, am tot sărbătorit!) cu o altă rețetă de aperitiv, festivă și aspectuoasă. E o ruladă aperitiv cu spanac, umplută cu cremă de cașcaval și cu șuncă de casă, a cărei rețetă foarte veche o am de la o doamnă de etnie germană, care a fost mulți ani bucătăreasa Casei Adam Müller-Guttenbrunn din Timișoara. O rețetă veche dar minunat de gustoasă și apreciată de toti mesenii!

 Ingrediente Ruladă aperitiv cu spanac, umplută cu șuncă și cașcaval

  • 350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid și mărunțit fin (se poate folosi și spanac congelat)
  • 3 ouă
  • 4 linguri de smântână
  • 7 linguri de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sarepiper
  •  150 de grame de brânză proaspătă de vaci
  • 150 de grame de cașcaval
  • 150 de grame de unt la temperatura camerei
  •  250 de grame de șuncă de casă (sau ce șuncă preferați) tăiată în felii foarte subțiri

Preparare Ruladă aperitiv cu spanac cu șuncă și cașcaval

Blatul

1. Pentru prepararea blatului de ruladă aperitiv cu spanac, se pun într-un castron încăpător spanacul bine scurs de lichid, ouăle și smântâna. Se bat toate bine cu furculița sau cu telul, până se omogenizează perfect.

ingrediente umede pentru blatul de spanac2. Se adaugă făina, sare și piper după gust (eu am pus câte ½ de linguriță din fiecare) și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.

mod de preparare blat

Advertising

3. Se amestecă totul și se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, încercând să se niveleze cât mai bine compoziția pentru blatul de ruladă aperitiv cu spanac, într-un strat uniform.

compozitia de blat intinsa in tava

4. Blatul pentru rulada aperitiv cu spanac se coace în cuptorul preîncins la 180°C, timp de 15-20 de minute. În timpul coacerii, culoarea verde se va intensifica. Blatul nu trebuie să se rumenească, ci să treacă testul scobitorii, care, introdusă în blat, trebuie să iasă curată.
blatul copt

5. Blatul copt se desprinde de hârtia de copt cât e fierbinte, cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă. Imediat, se rulează strâns, în aceeași hârtie. Se lasă să se răcească complet, în această poziție.

Advertising

 

blatul rulat in hartie

Umplere și asamblare

6. Între timp se prepară crema de cașcaval cu care se umple rulada aperitiv cu spanac. Pur și simplu, se dă la blender (sau se prelucrează cu blenderul de mână) toate ingredientele, până când se formează o pastă foarte fină. Dacă se dorește, se mai poate adaugă sare (eu nu am mai pus).
crema de branza

7. Blatul de ruladă, bine răcit, se desface din hârtia de copt.

blatul cu spanac racit8. Se unge blatul cu crema de cașcaval.

Advertising

blat de rulada aperitiv cu spanac uns cu crema de cascaval

9. Deasupra cremei de cașcaval se așează felii de șuncă, acoperind toată suprafața ruladei cu spanac.

blat de rulada aperitiv cu spanac cu crema de branza si sunca10. Rulada se rulează strâns, cu umplutura în interior. Se înfoliază cu folie alimentară și se da la frigider timp de cel puțin 3 ore, înainte de servire.

 Mod de prezentare Rulada aperitiv cu spanac cu șunca și cașcaval

Rulada se taie în felii cam de 1 centimetru grosime, folosind un cuțit foarte bine ascuțit. Feliile se etalează pe platourile cu aperitive asortate și se servesc reci. Foarte apetisantă și cu un gust foarte, foarte bun!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Rulada de spanac cu sunca si cascaval

  1. Gabriela spune:

    Ce dimensiune are tava dvs?

  2. Gabriela spune:

    Minunat ! Sarbatori fericite !

  3. […] 3. Apoi o rulăm cu grijă, cu ajutorul unei folii alimentare și o băgăm la frigider. Când s-a răcit puțin o putem tăia cu un cuțit bine ascuțit. Poftă bună! Sursa […]

  4. Alina Apostu spune:

    Super! Doar ca noi suntem vegetarieni, deci o sa fac reteta asta, insa fara sunca :D
    Multumim!

  5. crina spune:

    ziua buna,,,am facut rulada cu spanac si e minunata, ca sa nu mai vorbim de aspect…merge de minune la o masa festiva…multumim de sugestii si sfaturi …un an nou fericit cu tot ce va doriti pt dvs si pentru familie…si la nul cat mai multe retete delicioase!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult :). Intr-adevar, e o rulada foarte aspectuoasa, gustoasa tare si usor de facut, pe de-asupra. Ma bucur mult ca v-a fost de folos reteta si ati inclus-o in meniul vostru sa sarbatoare. La multi ani!

      2012/12/30 Disqus

  6. Ramona spune:

    am facut-o si eu si sunt incantata; e prima rulada de spanac care nu s-a rupt la rulare; multumesc pt reteta!

  7. Anonymous spune:

    Buna sunt Mihaela si apreciez munca pe care o faci ca retetele tale sa arate atat de bine a-m luat si eu cateva din retetele tale de aperitive pe care o sa incerc sa le fac de Reva]elion.Iti urez "UN AN NOU MAI BUN"

  8. Anonymous spune:

    buna ziua draga laura sint o timisorenca sint casatorita in franta si i-mi place sa gatesc dar in acelasi timp le dau lecti francezilor care nu stiu ca in romania se gateste bine si bun.tote retetele ce sint pe blogul tau sin super bune au succes la francezi.pe linga cintecele tale si retetele sint bune va pup si numai bine

  9. lauralaurentiu spune:

    maria-elena, asa e, se poate pastra infoliata in folie alimentara la frigider si se mentine minunat.

  10. lauralaurentiu spune:

    kata, sa stii ca are si un gust la fel de bun pe cat de bine arata :). E mai buna decat ai crede.

  11. maria elena spune:

    Este foarte buna si aspectoasa, si eu fac aceasta rulada, se poate pregati chiar si cu 2 zile inainte.

  12. kata spune:

    arata foarte foarte foarte bine…m-ai facut sa salivez pe tastatura :D
    felicitari..o seara frumoasa!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE