Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.11.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

V-am povestit si la reteta de rulada aperitiv cu branza si sunca despre faptul ca aceste rulade sunt iubite de toata lumea si de mare efect, aducand nu doar gust bun, ci si culoare pe acele platouri cu aperitive festive, atat de iubite de cei mai multi dintre romani. Revin, asadar, (si sper ca o sa ma iertati ca am lipsit cateva zile, am tot sarbatorit :P ) cu o alta reteta de aperitiv festiva si aspectuoasa, o rulada cu spanac umpluta cu crema de cascaval si cu sunca de casa, minunat de gustoasa si apreciata de toti mesenii!

rulada cu spanac 7

 Ingrediente Rulada de spanac cu sunca si cascaval:

  • 350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid si maruntit fin (se poate folosi si spanac congelat)
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • sare, piper
  •  150 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval
  • 150 de grame de unt la temperatura camerei
  •  250 de grame de sunca de casa (sau ce sunca preferati) taiata in felii foarte subtiri

Preparare Rulada de spanac cu sunca si cascaval:

Spanacul, ouale si smantana se pun intr-un bol, apoi se bat bine cu furculita.

rulada cu spanac 1

Se adauga faina, sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

rulada cu spanac 2

Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

rulada cu spanac 3

Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. In timpul coacerii culoarea verde se va intensifica. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.

Ultima rețetă publicată
rulada cu spanac 4

Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet in aceasta pozitie.

rulada cu spanac 5

Intre timp se prepara crema de cascaval, dand la blender toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta foarte fina. Daca se doreste, se mai poate adauga sare (eu nu am mai pus).

Blatul racit se desface din hartia de copt.

rulada cu spanac 6

Se unge blatul cu crema de cascaval.

rulada cu spanac 019

Deasupra cremei de cascaval se aseaza felii de sunca, acoperind toata suprafata.

rulada cu spanac 021

Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.

rulada cu spanac

 Mod de prezentare Rulada de spanac cu sunca si cascaval

Rulada de spanac cu sunca si cascaval se taie in felii cam de 1 centimetru grosime, folosind un cutit foarte bine ascutit. Feliile obtinute se etaleaza pe platourile cu aperitive asortate si se servesc reci. Foarte apetisanta si cu un gust foarte, foarte bun!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Rulada de spanac cu sunca si cascaval

  1. Gabriela spune:

    Ce dimensiune are tava dvs?

  2. Gabriela spune:

    Minunat ! Sarbatori fericite !

  3. […] 3. Apoi o rulăm cu grijă, cu ajutorul unei folii alimentare și o băgăm la frigider. Când s-a răcit puțin o putem tăia cu un cuțit bine ascuțit. Poftă bună! Sursa […]

  4. Alina Apostu spune:

    Super! Doar ca noi suntem vegetarieni, deci o sa fac reteta asta, insa fara sunca :D
    Multumim!

  5. crina spune:

    ziua buna,,,am facut rulada cu spanac si e minunata, ca sa nu mai vorbim de aspect…merge de minune la o masa festiva…multumim de sugestii si sfaturi …un an nou fericit cu tot ce va doriti pt dvs si pentru familie…si la nul cat mai multe retete delicioase!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult :). Intr-adevar, e o rulada foarte aspectuoasa, gustoasa tare si usor de facut, pe de-asupra. Ma bucur mult ca v-a fost de folos reteta si ati inclus-o in meniul vostru sa sarbatoare. La multi ani!

      2012/12/30 Disqus

  6. Ramona spune:

    am facut-o si eu si sunt incantata; e prima rulada de spanac care nu s-a rupt la rulare; multumesc pt reteta!

  7. Anonymous spune:

    Buna sunt Mihaela si apreciez munca pe care o faci ca retetele tale sa arate atat de bine a-m luat si eu cateva din retetele tale de aperitive pe care o sa incerc sa le fac de Reva]elion.Iti urez "UN AN NOU MAI BUN"

  8. Anonymous spune:

    buna ziua draga laura sint o timisorenca sint casatorita in franta si i-mi place sa gatesc dar in acelasi timp le dau lecti francezilor care nu stiu ca in romania se gateste bine si bun.tote retetele ce sint pe blogul tau sin super bune au succes la francezi.pe linga cintecele tale si retetele sint bune va pup si numai bine

  9. lauralaurentiu spune:

    maria-elena, asa e, se poate pastra infoliata in folie alimentara la frigider si se mentine minunat.

  10. lauralaurentiu spune:

    kata, sa stii ca are si un gust la fel de bun pe cat de bine arata :). E mai buna decat ai crede.

  11. maria elena spune:

    Este foarte buna si aspectoasa, si eu fac aceasta rulada, se poate pregati chiar si cu 2 zile inainte.

  12. kata spune:

    arata foarte foarte foarte bine…m-ai facut sa salivez pe tastatura :D
    felicitari..o seara frumoasa!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE