Cautare in site
x inchide
Ardei umpluți

Ardei umpluți

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.07.2012
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Ardei umpluți cu carne tocată și orez, rețeta bunicii. Ardei umpluți cu carne tocată, serviți cu sos de roșii. Cea mai simplă rețetă de ardei umpluți. Ardei umpluți românești, rețeta clasică, cu umplutură din tocătură de carne și orez.

Am primit câteva mesaje de la tinere gospodine care îmi cereau o rețetă de ardei umpluți. Fară îndoială, fiind o mâncare atât de agreată de români, în repertoriul culinar al gospodinelor cu experiență trebuie să fie multe, multe variante ale acestui fel. Varianta mea de ardei umpluți cred că e cea mai simpla cu putință. E moștenită de la Buna și foarte, foarte puțin modificată. Cei care doresc rețete de ardei umpluți care să conțină o notă de inedit, pot încercă acești ardei umpluți de post, cu bulgur și sos de roșii sau ardeii umpluți cu orez si brânză, gătiți la cuptor.

Advertising

Așa cum făcea Bună-mea ardei umpluți pe plită, așa îi fac și eu pe aragaz. Cuptorul nu-l aprind pentru ardeii umpluți. Mai ales că asta e o mâncare de sezon, în mod natural se face în toiul verii când e tare cald. Nici nu cred că ardeii umpluți trebuie fierți ceasuri în șir, ca sarmalele, baș că la noi in Banat li se spune „sarme de piparcă” (adica sarmale de ardei :P). Buun, deci daca tot au apărut prin grădini, dar și la piață, ardei grași frumoși, de producție românească, să nu mai pierdem timpul! Să ne apucăm de o porție bună de ardei umpluți!

ardei-umpluti-cu-carne-si-sos-de-rosii-reteta-ardei-umpluti-traditionali-reteta-ardei-umpluti-pas-cu-pas-retetecalamamaro

Pentru ca lucrurile să fie cum nu se poate mai clare, rețeta asta simplă devine încă și mai ușor de pus în practică, pentru că am realizat pentru voi un tutorial video pe care-l găsiți imediat după lista de ingrediente.

Observație: această rețetă se poate face și cu ardei pentru umplut păstrați la congelator, pregătiți după rețeta pe care o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

ardei pentru umplut la congelator reteta video laura laurentiu

Ingrediente ardei umpluți

  • 10-12 ardei grași, de o mărime medie (8-10 cm. lungime)
  • 700 de grame de carne tocată, eu folosesc în amestec, ½ de porc, ½ de vită, am folosit chiar și de pui sau curcan pt. că, spre deosebire de sarmale, ardeii umpluți nu îmi plac grași
  • 1-2 cepe (150 de grame)
  • ½ de pahar de orez (75-80 ml, adică vreo 50 de grame) cu bobul rotund
  • ½ de legătură de mărar
  • ½ de legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)
  • 250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion
  • 1 linguriță de pastă de roșii
  • opțional: 1 ou întreg sau doar 1 gălbenuș dar merge chiar mai bine fără acesta
  • 3 frunze de dafin
  • sos: 200 de ml. de bulion de roșii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de făină, frunză de dafin, sare, piper, zahăr sau un îndulcitor
Advertising

Mod de preparare ardei umpluți – rețeta video

Prepararea ardeilor umpuți, rețeta pas cu pas, cu text și poze

Mai întâi să vă prezint ardeii! Provin din grădina proprie și nu sunt tocmai calibrați (unii mai mici, alții mai dolofani). Aproape toți sunt ceva mai mari decât preferințele mele când e vorba de ardei umpluți, dar frumoși și sănătoși.

ardei pt umplut

Pregătirea ardeilor și a compoziției pentru umplutură

1. Înainte de toate, ardeilor li se scoate cotorul cu semințe, se curăță pe cât posibil și de nervurile din interior și se spală bine, lăsându-se apoi la scurs cu deschizatura în jos.

Advertising

2. Carnea tocată se pune într-un castron (după cum v-am spus, am folosit și de vită și de porc).

carne tocata de vita si de porc

3. Se toacă ceapa mărunt și se adaugă peste carne. Se adaugă și orezul spălat și zvântat, sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate. Nu neglijați verdețurile, vor aduce prospețime acestui fel de mâncare de vară. Dacă vreți neapărat să folosiți, adaugați și oul întreg sau gălbenușul. Oul are categoric un rol în a lega compoziția de carne și orez, dar o va și întări puțin. Dacă doriți o compoziție mai moale folosiți doar gălbenușul sau nu puneți ou deloc. Eu am renunțat de ani de zile să mai pun ou în compoziția pentru ardei umpluți. Chiar nu e nevoie de el și în plus umplutura iese mai fragedă dacă renunțăm la acesta.

ingrediente umplutura

4. Se amestecă toate foarte bine, până la obținerea unei compoziții omogene.

compozitie tocatura

Umplerea ardeilor

5. Compoziția de carne și orez se îndeasă în ardeii umpluți, fară a-i umple însă complet (țineți cont că orezul se va mai umfla la fierbere). Opțional, putem înfunda ardeii cu un „capac” dintr-o roșie mică.

umplerea ardeilor

Gătirea

6. Se aranjează ardeii într-o oală potrivită, cu deschizătura în sus. Separat, se dă în clocot cam 1 litru și jumate de apă. Când apa clocotește, se toarnă cu grijă deasupra ardeilor din oală, să fie apă doar atât cât să acopere ardeii. Se mai presară un strop de sare, se adaugă foile de dafin și se pune oala pe foc.

Advertising

preparare ardei umpluti 5

Pentru a ține ardeii la loc fix sub apa care fierbe, eu obișnuiesc să le așez deasupea o farfurioară.

oala pe foc

ALTE REȚETE DE MÂNCARE CU CARNE TOCATĂ

Reteta de chiftele marinate

Reteta de chiftele marinate

Sarmale cu varza dulce

Reteta de sarmale cu varza dulce

Reteta de chiftelute in sos de rosii cu busuioc

Chiftelute in sos de rosii cu busuioc

7. Când apa clocotește, se adaugă roșiile pasate sau bulionul. Se fierb ardeii la foc potrivit spre moale timp de 1 oră – 1 oră 1/2, suficient să se gătească și carnea și să fie fiert și orezul.

ardei umpluti preparare

8. Unele variante recomandă fierberea ardeilor direct în sosul tomat (la Dana găsiți o astfel de rețetă). Eu nu procedez așa pentru că aici, la mine acasă, fiecare își are propriile gusturi. Dacă mie și soțului meu ne plac ardeii umpluți cu sos de roșii, fiică-mea, în schimb, preferă să îi mănânce cu o lingură de smântână.

Advertising

În plus, mi se par mai ușor de păstrat și reîncălzit în propria „supă” în care au fiert. Ardeii umpluți chiar sunt una din mâncărurile pe care e foarte indicat să le prepari într-o cantitate mare și să le păstrezi la frigider pentru a doua sau chiar a treia zi. Apoi, parcă și aspectul e mai plăcut, se pot aranja mai frumos pe farfurie, în fine, motive destule să aleg să fac sosul separat.

În continuare, veți găsi descrierea modul de preparare pentru sosul pe care-l făcea bunica mea. În rețeta video de mai sus descoperiți o variantă dietetică, la fel de gustoasă.

9. Pentru sos, într-o crăticioară încing uleiul  și adaug făina. Amestec rapid pentru că uleiul să se înglobeze în făină, fară să se rumenească. Imediat torn deasupra, puțin cate puțin și amestecând continuu,  250 de ml. din supa în care au fiert ardeii, fierbinte.

mod de preparare sos de rosii clasic reteta pas cu pas

10. Va clocoti și se vă îngroșa imediat. Adaug bulionul (e bine să se folosească unul foarte concentrat) și amestec foarte bine, apoi adaug și frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 minute pe foc mic, apoi se potrivește gustul cu sare, piper și zahăr (cam 2 lingurițe de zahăr, atât cât să echilibreze aciditatea roșiilor).

sos de rosii clasic mod de preparare reteta sos de rosii

Pe farfurie așez ardeii umpluți calzi si îi stropesc cu sosul fierbinte.

ardei umpluti 2, reteta de ardei umpluti cu carne
Vă doresc poftă bună!

Dacă vă interesează, descoperiți și o rețetă de Ardei Umpluți De Post:

ardei umpluti cu tofu - reteta de post

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

61 comentarii la Ardei umpluți

  1. Ana-Maria spune:

    Foarte bune rețetele🥰

  2. Karina spune:

    Si eu fac tot așa ardeii umpluți.
    Dar fac sosul separat, fierb ardei in mai multă apă. Transfer ardeii in sos si mai fierb 10minute. Supa in care au fiert o strecor, asezonez cu sare, piper eventual putina vegeta si fierb taitei.
    Am doua feluri de mâncare( nu trece o zi fără să am ceva zamă ). Si are o aromă plăcută de la ardei.

  3. Diana Lucia Zotescu spune:

    Multumesc pentru reteta. Nu am mai gatit-o de mult, dar citind-o mi-am amintit-o perfect. Eu de obicei nu pun ou. Nu fac amestec de chiftele. Acelea au nevoie de ou, pentru as nu se desface / dezintegra la prajit. Perisoarele si ardeii umpluti nu au nevoie de asa ceva. Abia astept sa-mi fac ardeii.

  4. Andreea Dragomir spune:

    Am facut de multe ori ardei umpluti dupa reteta Laurei Laurentiu.Sunt cei mai buni!Nota mea este 100.

  5. Ioan spune:

    De ce sa cumperi cărți când e plin netul de rețețe.

  6. Cristina Petrisor spune:

    Hmm super delicios mi. a ieșit.!! ma așteptam să dau greș fiind prima data, mulțumesc pentru reteta

  7. Bogdan Mihaita Prisacariu spune:

    Reteta e foarte buna dar prea mutla barbologie si inflorituri, scurt si la obiect ar fi mult mai util pt timpul altora.

    • Cel mai util pentru timpul dumneavoastră ar fi să vă cumpărați o carte de bucate și să gătiți după aceea. Rețeta de ardei umplți este descrisă în Sanda Marin în 100 și ceva de cuvinte. Sigur vă va fi mai de folos :D.

  8. Maria spune:

    Pentru a fi mai gustosi , ardeii grasi , dupa ce sunt spalati si scursi de apa , se pun la prajit un pic , pe toate partile intr-o tigaie cu ulei , bineinteles. Altfel vor avea gust de iarba. Eu , peste ardei , atunci cand hotarasc sa-i pun la fiert , adaug apa calda jumatate din cantitate , iar cealalta jumatate , pana -i acopera un pic , suc de rosii .Asa am invatat eu de la mama mea , dumnezeu sa-i odihneasca sufletul bun -mama era o ardeleanca vrednica si stia sa gateasca foarte bine .

  9. Mona spune:

    Multumesc pentru reteta. Ardeii au iesit foarte buni.

  10. Samy Danila spune:

    Cu ajutorul acestui articol am reusit sa fac primii ardei umpluti din viata mea. 😁

  11. teo spune:

    Pofta buna va doresc.Am mai pus un pic de suflet si au iesit mai buni decat ai vostri

  12. Mary spune:

    Este o mancare superba ,imi place foarte mult,de aceea azi m am uit aici sa mi amintesc reteata .pentru ca voi face si eu.. Ardei umpluti .Mult succes in continuare la tot ce faceti !

  13. […] fiecare casa are propria maniera de a pregati ardei umpluti. Unii fac ardei umpluti la cuptor, altii ii fierb in oala. Unii folosesc sos de rosii la gatit, […]

  14. Bogdan spune:

    Reteta mi se pare foarte interesanta , dar cred ca rumenind un pic ardeii ii va da un gust special. Cu prostii si incultii nu te pune ca o sa cazi mai jos decat ei. Ma refer la comentariul boului de mai jos.

  15. Doru spune:

    Chiar ca la mama!Fiind b arbat solo,sunt nevoit sa-mi gatesc,asa ca voi vizita cu placere !

  16. Ana spune:

    Draga Laura, ardeii au ieșit nemaipomenit de buni, mulțumesc pentru rețeta. Sa fiu sinceră, nu asta m-a făcut sa îți las un comentariu ci inteligența și curajul de care ai dat dovada răspunzând adecvat insultarilor inculților care impuțesc locul pe unde trec, plus faptul ca ai acționat când 99% nu o fac. Bravo!!

  17. Tatiana spune:

    M-a ajutat mult rețeta ta. Exact pe gustul meu. Ms

  18. Andrei spune:

    Foarte gustoși sunt.
    O rețetă tipică din Ardeal și Banat, îmi aduc aminte cum făcea buna mea! Ea punea în umplutură și slănină afumată, dar nici mie nu îmi plac ardeii umpluți prea grași.
    Prefer rețeta dvs., cu sos, ea punea bulion când îi fierbea și ieșea un fel de ciorbă în care se aflau ardeii umpluți.
    Mulțumesc!

  19. Roxana D spune:

    Sunt deliciosi, multumesc mult! :)

  20. Neculai spune:

    E o varianta rumenirea ardeilor in ulei incins inainte de a-i umple ?

  21. camus spune:

    Sa pa pish pe carnea ta macinata…..probabil cu rasnita de cafea…..prostanaca ce esti.Mai bine apuca-te de supt pula si lasa retetele tale de tot cacatul…

    • În mod obișnuit, astfel de comentarii nu ajung să fie publicate. Să zicem că m-ai prins într-o zi proastă, motiv pentru care am hotărât să-l public fără a-l edita. Nu-i departe ziua de luni, când te voi reclama la poliție și nu cred că vei scăpa de urmări chiar dacă ești la Frankfurt.
      Explicații: în zona mea se spune carne măcinată, așa e. În tot Ardealul și în tot Banatul. Ceea ce ți se pare ție o greșeală lingvistică, de fapt e ceva foarte logic, verbul ”a măcina” provenind din ”machinari” (latină), adică supus unui acțiuni mecanice cu ajutorul unei mașini. Nu ”rășnițăm” carnea cu rășnița de cafea, că o măcinăm cu o mașină adecvată. Evident, cum progresele tehnologice au parcurs drumul de la vest la est, chiar și modesta mașină mecanică ce face trebușoara asta a venit dinspre occident, a poposit prin vestul țării și-o fi ajuns la voi mult mai târziu, că v-ați muncit cu satârul încă vreo sută de ani. Pentru lumina creierașului tău, italienii spun exact așa, carne macinata, ia aruncă o privire aici: http://www.giallozafferano.it/ricerca-ricette/ricette+carne+macinata/
      Sfaturi: dacă ai probleme cu vezica și prostamol nu te ajută, îți recomand recipientul cu sarme de pe propriul aragaz. Nu știi ce-s alea sarme? Caută-n DEX!
      Obrazul o să ți-l bat în instanță, când ne vom întâlni personal. O zi de vis!

      • Roxana D spune:

        Este incredibil in ce hal se pot adresa unele persoane. Camus, esti la doamna Laurentiu pe blog – practic in casa ei (virtuala). Mi se pare inadmisibil sa ii vorbesti asa pentru ca nu ti se pare tie ca a folosit proprietatea termenului unui verb in mod corect. Daca aveai ceva de dezbatut, o puteai face intr-o maniera politicoasa. Sa iti fie rusine!

      • Andrada spune:

        Tu chiar esti serioasa? Cine naiba se duce la politie din cauza unui comentariu pe internet ha ha ha. Tipul este cu siguranta un troll. Politia nu are resurse si timp sa ii pese de comentarii rautacioase de pe net. Nu stiu de ce te complici sa spui ca te duci la politie, pentru ca, de fapt, tu te faci de ras cu amenintarile in aer.

        Lasa-i in pace. Faci mancare buna si stii asta, cu totii stim :)

      • Eu chiar sunt serioasă :). Și chiar eu m-am dus la poliție din cauza unui comentariu pe internet. Tipul chiar este cu siguranță un troll ordinar, da, și mai sper ca cei care cercetează infracțiunile informatice să-l dibuiască dincolo de acel IP de Germania (sau proxy, ce-o fi fost). Și îmi asum chiar și să mă fac de râs, după părerea unora, pentru că atunci când ai zilnic de-a face cu astfel de personaje, vreo opt ani la rând, la un moment dat te saturi, dar tare de tot. Cred că eu am atins acel moment odată cu comentariul acestui cercopitec. Și dacă vor mai fi și alții, sunt dispusă să pierd câte două ore din viața mea pentru fiecare în parte, până când s-or liniști. Asta pentru că internetul de limbă română e o oglindă a societății românești, care a devenit atât de obscenă pentru că toți am acceptat s-o sugem când ni s-a spus, am luat-o fără să crâcnim și am considerat lipsa de reacție drept înțelepciune.

      • Andreea spune:

        Buna ziua dna Laura. In primul rand multumesc pentru reteta, stau tare prost la capitolul gatit iar a dvs am reusit sa o fac sa imi iasa foarte ok . In al2lea rand va spun din propria experienta ca daca dati peste oameni ok la cazul dvs se poate rezolva foarte favorabil, tot pentru o ilegalitate informatica am reusit si eu sa ii dau o lectie usturatoare unui individ, va doresc succes si bravo pentru initiativa si nu in ultimul rand pentru gospodina care sunteti. Va imbratisez !

      • Vă felicit! Și da, am reușit și eu.
        Să vă fie de bine ardeii!

    • Andrada spune:

      … Ce? Infractiune informatica? Tipul doar te-a injurat, ceea ce nu e chiar ilegal, este? Toata lumea are de-a face la un moment dat cu criticism online. Nimeni nu se va linisti doar pentru ca ai fost tu la politie. Stii ca nimeni nu te ia in serios, mai ales la politie? Pentru un comentariu rautacios pe net. Daca era amenintare ca te va omori sau ceva, mai zic. Dar pur si simplu te-a injurat. Si tu te-ai dus la politie si te-ai facut de ras. Wow.

      • Tu chiar crezi e e legal să înjurăm oamenii, măi fată? E legal, e normal, e corect să perpetuăm o stare de ură și de amenințare? Crede-mă, umorul polițienesc mă lasă rece. Dacă au râs sau nu, e doar treaba lor, te asigur, însă, că au dat curs cererii mele, pentru că primesc săptămânal informări despre progresele pe care le fac. Și prefer să râdă polițiștii de mine (ceea ce e doar în imaginiația ta) decât să întorc și celălalt obraz ca să mă scuipe un bădăran. Să nu mai scrii nimic, că nu-ți mai aprob comentariile, nu îmi plac oamenii care sunt de părere că e perfect în regulă să fii înjurat.

    • DoruPune-ti funia de gat!Esti un dobitoc! spune:

      Chiar ca la mama!Fiind b arbat solo,sunt nevoit sa-mi gatesc,asa ca voi vizita cu placere !

    • Adriana spune:

      Pt Camus. Din nefericire pt umanitate,exista gunoaie ca tn,care n-au nimic mai bun de facut decat sa insulte lumea.Ar trebuii sa-ti fie rusine,dar ma indoiesc ca cunosti acest sentiment.Cred ca ai gresit pagina si in realitate cautai : ,,Cum pot sa ma antrenez pt a fi mai prost,,…desi cred ca e imposibil,pt ca esti la maxim! Multumes pt reteta Laura! Va fi pt prima oara cand voi face ardei umpluti.

  22. Damaris spune:

    Mi-a ieșit o mâncare nemaipomenita. Mulțumesc mult pentru reteta!

  23. Ramona spune:

    E pentru a doua oara cand fac ardei umpluti dupa aceasta reteta , sunt cei mai buni ardei pe care i-am mancat? ! Mulțumesc pentru reteta ??

  24. […] legumelor umplute, fara sa le acopere de tot. O reteta de sos de rosii cu faina gasiti aici http://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/retete-mancare/ardei-umpluti.html Si din rosii proaspete […]

  25. Gaby spune:

    Totuși, o lingurița de piper pentru 7-8 portii mi se pare enorm ! In ideea ca mai punem si boia iute… ajungem ca-n loc de ardei umpluți tradiționali, să avem ardei umpluți stil indian !!!

    • Laura Laurentiu spune:

      ”Stilul indian” presupune mult mai mult decat o lingurita de piper :). Va asigur ca dupa ce va trece timpul gatirii, piperul abia daca se va mai simti. Dumneavoastra, insa, reduceti cantitatea dupa cum va place. Mie imi place mancare vibranta si cu viata. :)

  26. Dorin spune:

    E foarte buna reteta ,.merge si toamna , mie imi plac mai mult gogosarii umpluti!E mancarea mea preferata!

  27. mara spune:

    Am incercat si au iesit niste ardei umpluti exact ca ai bunicii mele. Multumesc de reteta.

  28. Sorin spune:

    De ce ati acoperit ardeii umpluti cu apa ????? Gustul carnii s-a dus acolo ! :

    • Laura Laurentiu spune:

      Simplu: ca sa-i fierb si pe ei, si orezul din umplutura. Orezul nu se gateste in contact cu aerul, are nevoie de lichid.

      • Giulia spune:

        Orezul se fierbe pe jumate înainte sa se amestece cu umplutura .

      • Laura Laurentiu spune:

        Numai dacă va grăbiți foarte tare. Eu prefer sa îl pun crud și sa fierb ardeii umpluți la foc mic.

      • Ramona spune:

        Eu las orezul doar la inmuiat în apa, inainte de a-l pune in compozitie si nici nu inec ardeii în apa… a fiert de fiecare data, garantat…

  29. […] inca una dintre retetele invatate de la bunica si mama mea. Bineinteles ca, atunci cand eram mica, ardeii erau umpluti cu carne tocata si nicidecum cu ciuperci, insa si aceasta varianta are o textura si un gust extrem de […]

  30. Lola spune:

    dupa ce curatati ardeii, stergetii bine cu un servetzel si prajitii un pic intr-o tigaie (pana se coloreaza un pic) cu putin ulei. folositi capacul ca sare uleiul ca naiba si va face bucataria o baie de ulei lol
    ideea e ca daca ardeiul este un pic copt , isi pierde din gustul de crud/amar. smecheria asta face diferenta, sunt mult mai gustosi.
    trick cu tigaia-pune ardeii in tigaie, capacul-pune pe foc. cand crezi ca s-au rumenit usor, da tigaia la o parte si asteapta cateva secunde pana nu mai sfaraie. abea atunci da capacul jos. repeta chestia asta pana sunt rumeni pe toate partile. umple ardeii/pune capac cu o bucatica de rosie, pune cimbru ca e bun si marar. :)

  31. mihai spune:

    pofta buna!!!

  32. mihai spune:

    asta da mancare buna si de ce nu si traditionala, sa invete si generatia hotdog si cheesburger sau mai stiu eu ce chebabu’ @#Q#%^%$^*masi o fi,din retetele acestea gustoase si frumos mirositoare(cand se fac ardei umpluti sau de orice fel avorteaza pisicile din cartier)dea Domnul sanatate mamelor, sotiilor care se tin de traditia noastra culinara!!!

  33. Aniela spune:

    Maine o sa fac si eu! Sper sa imi iasa deliciosi, caci nu am mai facut de mult… dat fiind faptul ca gatesc de maxim 2 ani :D

  34. JeniN spune:

    eu calesc putin ceapa si orezul, impreuna cu o lingura de pasta de tomate, dupa care las sa se raceasca si amestec cu carnea si celelalte ingrediente…ardeii umpluti ii prajesc putin pe toate partile, astfel pierzandu-si gustul putin amar, care uneori il simtim, coaja acestora se desprinde, putand fi eventual inlaturata de cei care nu o agreaza, .
    iar copiii ii vor manca cu placere ..

  35. Gâzulitzza spune:

    Tocmai ce i-am pus la foc.Sper că vor ieși foarte delicioși. Ținând cont că sunt o mică gospodină și mama nu mă poate ajuta ..am apelat la această pagină și chiar mi-a fost de ajutor.
    Țin să ii mulțumesc doamnei Laura și cu siguranța pe viitor voi mai avea nevoie de ajutorul dânsei. O seară plăcută !

  36. Joja_mariana spune:

    se vede ca e sezonul ardeilor…deci toata lumea ardei umpluti pentru masa de duminica…cu smantina sau nu…da neaparat cu un pahar de vin de buturuga  din productie proprie…ce mai festin adevarat..pofta buna ca deja e   amiaza…

Advertising