Cautare in site
x inchide
pasta de rosii - bulion - reteta pentru iarna, reteta de pasta de tomate pt iarna, reteta de bulion retetecalamamaro

Pasta – bulion – de rosii

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.07.2011
4.8
(27)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 27

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 comentarii la Pasta – bulion – de rosii

  1. Cozar Mariana spune:

    Doamna Laurentiu as vrea sa imi spune-ti de unde ati cumparat masina pentru rosii si ce marca este.Va multumesc .

  2. Mihaela spune:

    asta este un suc de rosii mai gros, nu bulion

  3. daisy spune:

    Cum stabilesc temperatura de 150 de grade la un cuptor obisnuit, fara afisaj sau termometru?

  4. Adina Dumitra spune:

    laura helpppppppp….
    am facut bulion luni seara, l-am fiert , zic eu suficient, am sterilizat sticlele in cuptor, l-am turnat fierbinte (exact dupa foc) , sticlele le-am bagat din nou in cuptor (vedeam cum fierbea bulionul in ele) l-a unele mi-a curs si pe sticla, le-am lasat pana aseara (deci aproape 24h in cuptor), si azi dimineata doar la unele incepea sa se limpezeasca deasupra :( . ce sa fac cu celelalte? sa le rastorn in oala si sa mai dau cateva clocote, sa spal , sterilizez sticlele din nou? sa le tin la frigider (nu sunt multe) pana le voi folosi?

    • lauralaurentiu spune:

      Eu as zice sa astepti pana maine, mi s-a intamplat si mie sa apara lichidul la suprafata mai lent in cazul unora dintre sticle fata de altele. In mod normal, lichidul lipsa indica faptul ca sticla nu e bine inchisa. Vezi tu, poate e mai bine sa le tii la frigider si sa incepi sa le folosesti pe acelea, daca nu sunt multe.

      • Adina Dumitra spune:

        mda, se pare ca nu vrea sa apara , din pacate, as incerca si varianta sa le mai dau odata in clocot, si sa reiau toata procedura cu sterilizatul, o sa incerc saptamana viitoare.

    • vera spune:

      Nu se ridica lichid deasupra daca au fiert prea mult si bulionul devine un fel de pasta de rosii

    • vera spune:

      Nu se ridica lichid deasupra daca au fiert prea mult si bulionul devine un fel de pasta de rosii

  5. Costel spune:

    Va dau un sfat excelent.Dupa ce le dati prin masina(separator) lasati compozitia pana a doua zi. O sa observati ca se separa apa de pasta.Puneti un furtun legat de un bat (ca sa stea drept furtunul) si trageti apa de la fundul vasului.In acest mod nu mai fierbeti pana scade la jumatate.Mentionez ca nu am avut mucegai niciodata in borcane.

    • Ion spune:

      Nu trebuie nici un furtun, se pune compoziția toata dintr-un tifon ,o pui deasupra unui vas și lași să se scurgă până a două zi

  6. Silvie spune:

    puteti sa imi spuneti, va rog, cam cate ore ati fiert sucul? socra-miu imi tot spune ca tre sa fierb 6-7 ore, ca altfel se va strica. si i-am zis ca daca sunt borcanele sterilizate nu are cum sa se strice, de aceea va intreb, caci este diferenta intre a fierbe 1-2 ore sau 6-7 ore. mersi mult

    • lauralaurentiu spune:

      Daca il fierbi 6-7 ore o sa scada foarte mult, va fi aproape ca o pasta, ceea ce reprezinta un avantaj in ideea depozitarii, va ocupa mai putin loc. In nicun caz nu se va strica nici daca e fiert doar 1-2 ore, daca e sterilizat corect, sticle perfect curate si etans inchise etc.

  7. carmen dobrescu spune:

    asa facem si noi va multumim!

  8. Daniela spune:

    mersi mult….acum sunt si eu gospodina cu ajutorul Dumneavoastra!!!!

  9. adina spune:

    neavand masina din asta smechera , o sa apelez la metoda ta de dinainte, insa am o intrebare : pun rosiile taiate la fiert fara nici un pic de apa, nu? isi lasa ele zeama lor.
    oricum va fi o premiera pentru mine ca nu am mai facut pana acum bulion, il cumparam sau foloseam rosiile crude de la congelator, dar acum vreau sa-l folosesc la o zacusca de vinere…apropo pe cat o reteta de zacusca? stiu ca inca nu a sosit toamna, dar eu ma documentez, imi pregatesc deja vinetele ca acum sunt si mai ieftine si mai fragede.

  10. flori spune:

    interesanta reteta am sa fac si eu anul acesta,presupun ca bulionul ramane cu acelesi gust de rosii

  11. delia spune:

    Metoda de conservare si pasteurizare ca la tine, nu o stiam. Anul acesta asa voi face si eu. Multumesc ca ai impartasit si de data aceasta cu noi ceea ce stii. Te pup :-*

  12. Nrusti spune:

    aaa…lichidul ala ar trebui sa dispara in cazul in care faci bulion, in cazul in care faci pasta de rosii atunci e ok sa mai ramana apa in rosii, pentru a scapa de apa rosiile pasate sau stoarse se pun intr-un tifon atarnat cateva ore, tifonul trebuie pus in 3 , apa care iese din pasta de rosii este foarte buna pentru ten, dupa ce se scurge pasta abia atunci se fierb pana scade macar la jumatate, asa bulionul are consistenta. eu caut o reteta de rosii in bulion ori rosii in sos de rosii ori in suc de rosii. , stie cineva ceva?

  13. Eliza spune:

    astazi ma apuc si eu de treaba, multumesc de sfaturi

  14. Web design spune:

    Felicitari pentru acest blog! Il vizitez foarte des.web design

  15. 4run spune:

    http://www.4run.ro a alergat in parcul Gheorghe Petrascu

    http://www.4run.ro a ajuns la 94 de locatii de alergat, ultima fiind un mic parc aflat intre 2 gradini publice mai mari, National si Al. I. Cuza. Detalii pe http://www.4run.ro/petrascu.html.

  16. Asculta_whisper spune:

    Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    http://www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

  17. Laurentiu Cutaru spune:

    Buna! Tocmai m-am uitat cu atentie pe blogg-ul tau, si iti spun sincer ca mi-a lasat o impresie placuta si interesanta. De aceea eu te invit pe facebook.com, pe pagina „Bucataria pentru toti”, pentru a face schimb de experienta, pentru a ne incanta cu retetele tale, si de ce nu..pentru a discuta despre tot ce inseamna frumos si sanatos in materie de gastronomie.
    Iti doresc o zi cat mai placuta si frumoasa.:)

  18. Cristina M -Timisoara spune:

    1. Felicitari pentru acest blog! Il vizitez foarte des.
    2. Reteta e super. Mai natural de atat nu se poate!
    3. Imi poti spune te rog, de unde ai achizitionat kitchen-aid-ul si la ce pret? Imi doresc si eu unul. Stiu ca nu sunt ieftine deloc, dar poate, poate … reusesc sa-mi iau si eu unul.

  19. Florindodan spune:

    PRODUSELE  NATURALE  CALIVITA SUNT DE CEA MAI INALTA CALITATE.

  20. Sarrakaly spune:

    de ce postati retete daca nu dati permisiunea de printare ?

    • Anonim spune:

      In josul fiecarei retete exista un buton verde, pdf sau print. Il apesi si printezi in ce dimensiune de font vrei, cu poze sau fara poze.

      Ca sa te parafrazez: de ce sari cu „de ce” daca nu verifici inainte cu atentie? :))

  21. Culinara spune:

    Buna. Un pont. In toamna, atunci cand apar gogosarii, fa acelasi lucru cu ei ca si cu rosiile. Apoi fierbe impreuna cele doua sucuri si vei vedea ca va rezulta un suc extrem de bun de folosit la sosuri si la ciorbe.

  22. Laura spune:

    N-am facut bulion pana acum deoarece in niminicia mea ma bazez inca pe bulionul de la mama si de la soacra. Reteta ta suna tare bine mai ales ca nu folosesti nici un pic de conservant. Soacra-mea imi spunea ca ea pune niste aspirina pasata ca sa fie sigura ca tine. Cand m-oi pune si eu pe facut bulionul, reteta ta o folosesc. I-am pus deja semn de carte.

  23. Ana B spune:

    Imi era dor de o postare. De ce asa rar in ultima vreme? Asteptam retelele de vara, chiar si salate :) Imi place reteta aceasta pt ca nu contine altceva decat rosii, super.

    • Anonim spune:

      Ana, pentru mine e cea mai aglomerata perioada din an… stii cum e, trebuie sa si castigam ceva, ca sa avem ce gati :P.

  24. Anca Rus spune:

    Îmi place foarte mult cum prezinţi şi cum găteşti!
    Felicitări, Anca!

  25. Bebe Licurici spune:

    Multumesc de aceasta reteta. Pentru mine a picat la fix.

  26. Angelica Torz spune:

    nu sa adauga conservant ?

    • Anonim spune:

      Daca respecti intocmai pasii descrisi mai sus, nu, nu e nevoie de niciun fel de conservant, tocmai asta e frumusuetea retetei, ai o pasta de rosii 100% naturala.

  27. Ionela spune:

    Asa fac si eu,numai ca mai sterlizez borcanele dupa ce pun sucul clocotit,doar le invelesc in paturi si tin f.bine pe iarna,dar cred ca asa e cel mai sigur. Ce marca de conserve de rosii folosesti cand termini provizia ta?

    • Anonim spune:

      Ionela, sigur ca da, e foarte bine si in paturi (asa facea si buna mea ;) ). De obicei cumpar Cirios, pomodori pelatti.

  28. filipmihaela spune:

    Adresa blogului.  DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com.Ma duc la vot.Pupici.

  29. Sidy spune:

    Cat de bine arata !!!
    Doamne ce minunate sunt retetele de la mame, bunici sau alte neamuri din vechime….
    Si legumele erau mai sanatoase.

    • Anonim spune:

      Ai dreptate, Sidy, in primul rand materia prima era mai de calitate, de aceea tanjim dupa gustul mancarurilor din copilarie si e atat de greu sa-l reproducem.

      • violeta spune:

        am si eu o reteta  sos de rosii     10kg rosii,1 litru ulei, 4cepe mari ,4ardei mari ,4 morcovi ,sare dupa gust.Se curata ceapa se taie apoi se caleste in ulei dupa care punem ardeii si morcovii tocati mai lasam un pic sa fiarba si adaugam rosiile date prin robot  se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata apoi se pune in borcane curate si sterilizate si se  pun la sterilizat .optional se poate pune si verdeata este foarte gustos eu  folosesc aceasta reteta de 5 ani

  30. Florentina Gheorghiu spune:

    Foarte simpla reteta ta asa ca am sa o fac in toamna asta cu siguranta. Multumesc pentru reteta!

  31. Filipmihaela spune:

    Minunata reteta ca de obicei.Am deschis si eu de curand un blog.Te-as ruga daca vrei si poti sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Desigur am multe de invatat,dar vreau sa reusesc.Multumesc Apropo.Eu te votez si sper sa reusesti sa castigi.