Cautare in site
x inchide
dulceata de trandafiri reteta dulceata de trandafiri din rosa damascena reteta pas cu pas laura laurentiu

Dulceață de trandafiri

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 15.05.2014
Rating
4.9
(186)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(186)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Dulceață de trandafiri

  1. Popa Gabriela spune:

    Și totuși mai întreb o dată, ca mi ați șters comentariul anterior! Timpul de fierbere să fie doar de 10 minute?

  2. Popa Gabriela spune:

    Asta cu 10 minute gătitul 🤦‍♀️ Nu se leagă…

    • Ați respectat toate recomandările? Cantitatea de zahăr și de apă, forma vasului în care am gătit dulceața, focul iute etc? Da, la mine a durat 10 minute dar timpul necesar depinde de toți acești factori. Cel mai sigur este să măsurați temperatura siropului, la 106 grade Celsius știți sigur că e gata.

  3. Almuth spune:

    Eu nu fac dulceata de trandafiri pentru ca nu am trandafiri si nici nu am de unde cumpara … dar tare as face !,,, Am gasit o dulceata de Trandafiri din Liban (marca LARA) care are 45% petale de trandafir si este foarte buna si parfumata … De aceea sunt de parere ca aceasta reteta este foarte buna, trebuie pus mult trandafir , cam la fel de mult cat zahar …si lamaie pentru culoare si gust ! Retetele cu doar cateva flori si o cantitate imensa de apa si de zahar au ca rezultat doar un sirop foarte dulce …si cam atat ! Deci cantariti cate petale aveti si calculati cam asa : aceeasi greutate de zahar cat cantaresc petalele pe care le aveti, iar apa doar maximum 3/4 din greutatea zaharului + zeama de lamaie … Sa fie mult mult trandafir ! Cand eram copil, bunica freca petalele de trandafir cu zahar si le punea indesat intr-un borcanel asa cum erau (nefierte) iar deasupra adauga un strat de zahar. Se pastrau foarte bine ! Iarna, de Craciun facea o rulada a carei umplutura era acest amestec + nuca tocata …

  4. Rețeta este fantastică ❤️. Îmi place dulceața ?

  5. Anca spune:

    Buna ziua! Zeama de la lamaie cand se adauga in dulceata? Multumesc!

  6. Dorin Tudoreanu spune:

    Excelenta dulceata de trandafiri,petalele se amesteca cu zahar si cu zeama de lamaie,pentru a-si pastra culoarea naturala si dupa fiert.
    In rest,pofta buna!
    Ma duc sa culeg din curte trandafirul ,ca vine ploaia si mi-l scutura!

  7. Diana Andreea spune:

    Sarumana pt.reteta!Din toate câte am citit pe net,mi s-a părut cea mai buna!Si nu m-am înșelat!Mi-a ieșit o minunăție de dulceata!!!

  8. Gabriela spune:

    Minunat!

  9. Mihaela spune:

    Aproximativ cate flori inseamna 200 g petale?

  10. cosmina marginean spune:

    am respectat reteta intocmai, a iesit minunatapacat ca nu putem pune pozele. e de via. multumesc din suflet, pentru reteta!

  11. Dorina Oprea spune:

    Stimata mea doamna ,eu stiu ca trandafirii nu se spala .Se cauta trandafiri de Damasc ,care nu sunt trecuti ,ca sa aibe aroma puternica ,petalele se desprind cu grija si partea care intra in cotorul tijei se taie cu o foarfeca ,Petalele astfel alese se pun intr-o sita de malai ,care se agita pentru ca toate eventualele impuritati sa cada.O treime din trandafiri se fierb cu un pahar de apa 5 minute ,se strecoara .celelalte petale se freaca cu zeama de lamaie si se dau la rece.Se vor face ghem dar nu-i problema ,se vor desface la fiert .Important este ca toate sa fie patrunse de sucul de lamaie.Apa de la petale se pune la fiert cu zaharul ,se leaga si apoi se pun petalele frecate cu lamaie si in acest moment toate se desfac si sunt transparente .Se fierbe pana se leaga . Osa revin cu cantitatile DAR EU ASA FAC DE FOARTE ,FOARTE MULTI ANI DUPA CARTEA SANDEI MARIN.

    • E bine, doamnă Dorina, că așa faceți și sunteți mulțumită de rezultat. Uitați, eu acum am deschis cartea Sandei Marin la pagina 444, dulceață de trandafiri. Zice că face un sirop din 1 litru de apă și 1,5 kg zahăr în care pune petalele de trandafiri frecate cu sare de lămâie. :)

  12. Simon spune:

    Am facut dulceata de trandafiri de curand, dar dintr-un anumit motiv a iesit cam amara…. asa ar trebui sa fie? am gresit ceva? sau e de vina specia de trandafir? arata ca trandafirul de damasc, si e foarte aromat, dar sar putea sa fie alta specie.

  13. Catalina spune:

    Laura, am facut acum dulceata si a iesit foarte gretoasa. Mi-a sterpezit dintii… ? I.structiunile le-am urmat intocmai doar am refus cantitatea la jumatate ptr ca am avut doar 105 gr.petale.

    • Cătălina dragă, nu știu ce ar putea să-ți stârnească greața în petalele de trandafiri, zahăr și lămâie. Și apă. Chiar nu am idee. Nu e cremă de tort, să zici că are unt și e ”grețoasă”, nici ceafă la grătar, să zici că e prea grasă. Dacă nu îți place aroma de trandafiri, poate că a fost o greșeală să te apuci de dulceața asta, din start. E bine că ai făcut jumătate de porție, măcar nu ai cheltuit multe ingrediente pe un produs care nu îți este pe plac.

  14. Ciprian spune:

    Astazi am cules o sacosa de petale de trandafiri, cred ca o sa am peste 1 Kg dupa ce desprind petalele… Din ce am vazut in reteta ta, cantitatea de zahar este cam aceeasi cu cantitatea de petale.
    O sa pun asa:
    1 Kg petale
    1 Kg zahar
    1 Litru si ceva de apa
    4 lamai.
    Imi pare rau ca nu am cum sa revin cu poze….

  15. Ana spune:

    Se pot folosi petale de la absolut orice tip de trandafir? Nu se specifica nimic in reteta :)

    • Oare chiar așa, nu se specifică nimic? Ia uită-te:

      doar anumite soiuri sunt suficient de parfumate pentru o dulceata cu adevarat exceptionala iar cel mai grozav soi dintre toate este rosa damascena, „trandafirul de Damasc”

  16. Catalina spune:

    Ce minunat arată! Și eu iubesc dulceața de trandafiri. Mă apuc de căutat materia primă și promit să mă răsfăț cu o astfel de delicatesă! Mulțumesc!

  17. fhjkk spune:

    Asa putina apa??? Sunt gresite cantitatile, cu siguranta.

    • Laura Laurentiu spune:

      De ce sa fie gresite? :) Pui mai multa apa, fierbi mai mult siropul, asta etot. In final, trebuie sa ai o temperatura de 106 grade Celsius in siropul ala, pe care nu o poti atinge pana nu se evapora toata apa in plus. :)