Cautare in site
x inchide

Piftie de curcan

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 11.02.2012
4.6
(77)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 77

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 comentarii la Piftie de curcan

  1. Gabriela T. spune:

    Minunata reteta! Multumim pt. ea!

  2. Isac Gheorghita spune:

    Buna ziua am facut si eu piftie dar de pui ca 2,5 kg de carne, nu de curcan. Cratita avea cam 10 kg la inceput cred ca mai ramasese vreo 7 kg si am pus un pliculet de gelatina de 10g. A stat deja la frigider de vreo 6 ore dar sa inchegat foarte putin. Intrebarea mea este daca am pus prea putina gelatina? Sau ce ar trebui sa fac in situatia asta daca nu se ingheata. Eu plec la munca acum si vin peste 12 ore daca nu se incheaga cum trebuie mai pot sa o pun pe toata la un loc si sa o mai las sa fiarba si sa ii mai pun gelatina sau ce crezi ca ar trebui facut?

    • Puiul nu conține o cantitate de colagem suficient de mare pentru a închega cam 5 litri de lichid, cât înțeleg că v-a rămas dumneavoastră în oală, după fierbere. Un plic de gelatină coagulează 500 de mililitri de lichid, deci va fi nevoie de foarte mult ca să se închege tot lichidul acela. Alternativa este să fierbeți zeama strecurată până se concentrează bine, să rămână doar aproximativ 2 litri, cât să acopere carnea fiartă, dezosată.

  3. Aurora Oncescu spune:

    Stimată d-nă Laura Laurențiu,
    La acest Crăciun aș vrea să pregătesc pentru familie feluri gustoase și sănătoase…un pariu greu, dar nu imposibil…
    Carnea de porc va fi așadar prezentă numai în sarmale și la cârnații afumați procurați de la Nădlac, brânzeturile…, cu măsură și sunt pregătită cu carne de pasăre pentru rest (rață, cocoș, găină și curcan, toate de la țară,„ corect” crescute…).
    Sper că variindu-le voi reuși să diversific meniul – îmi puteți da un sfat???
    Aș încerca piftia dv. de curcan, scrisă cu mult bun simț, renunțând la friptura de curcan, pentru Crăciun.
    Am speranța că voi fi norocoasă cu închegarea ei.
    V-aș întreba cu câte zile pot să o fac înainte?
    Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
    Aurora Oncescu

  4. Service GSM spune:

    Foarte foarte bunn

  5. Gabriel spune:

    De buna reteta , dar daca nu vrei sa stai o zi sa vezi daca se incheaga , pune in o lingura / pahar mic la frigider si vezi daca se prinde

  6. andreea spune:

    In acest moment am piftia pe foc, am respectat aceasta reteta in mare parte sper sa imi iasa,abea astept sa fie gata ,arata superb in poze si cu ornamentul de morcov e bestial, cu siguranta a fost si buna, voi mai incerca si alte retete de pe accest sait cu siguranta.

  7. Dorian spune:

    Multumesc pentru reteta,eu as vrea sa fac din carne de porc,se pot urma aceiasi pasi ca pentru cea de curcan?deasemeni daca ma puteti ajuata cu cantitatea de apa,nu folosesc gelatina si vreau sa imi iasa fara,am tot cautat dar nu m-am lamurit pe deplin,uni zic ca 3cm de apa peste carne,altii 7cm,stiu ca nu este ceva exact de aceea vreau si parerea dumneavoastra.
    multumesc

  8. Virgilutz spune:

    Cotoroagee …delicatess !!

  9. alinutzika spune:

    bun bun..si eu am facut de Craciun.Pup

  10. Elenatudor040 spune:

    ce sa comentez .ca manac direct cu privirea

  11. Mary spune:

    Foarte bine arata! Buna si ideea cu steluta de morcov.

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca ti se pare de folos, Mary, acuma nu mai arata nicicum ca… s-a terminat :))! A venit nasu’ pe la noi si impreuna cu al meu barbat s-au „ocupat” de piftie :)).

  12. zanatate spune:

    waw… ce pofta mi-ai facut :D

  13. adnia spune:

    ce bine arataaaaaaaaaaaa!

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca iti place :), multumesc.

      • Rodica_mureszan spune:

        asteptam demult o reteta de piftie draga Laura, ma bucur ca in sfirsit o sa am o reteta  adevarata , abia astept sa o incerc, imi place la nebunie piftia

      • lauralaurentiu spune:

         Ma bucur, Rodica. Eu, de la piftioarele ce se vad in pozele de mai sus, am mai prestat o tura, din porc (picioare – „adidasi” – si cateva urechi), doamne, buna a mai fost! Mai consistenta, mai inchegata decat asta, am si pus mai mult piper in ea si a fost picanta, mi-a placut la nebunie.

      • tinca adrian spune:

        sint retete fffff tari dar mincatile vara sint grozave pe canicula