Cautare in site
x inchide

Chiftele simple și pufoase – rețetă tradițională

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.12.2017
Rating
4.9
(496)
chiftele simple din carne tocata reteta traditionala video + text laura laurentiu
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(496)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 comentarii la Chiftele simple și pufoase – rețetă tradițională

  1. Popa maria spune:

    Delicioase

  2. Alex spune:

    O rețetă fantastică și foarte bine explicată! Apreciez faptul că autoarea subliniază importanța pâinii în compoziție pentru a obține chiftele pufoase, nu ouăle, cum cred mulți Chiftele simple și pufoase – rețetă tradițională. Este o clarificare foarte utilă care demontează o părere greșită comună.
    Gramajele exacte (500g carne, 80g pâine, 1 ou) și explicațiile detaliate pas cu pas fac rețeta foarte ușor de urmat, chiar și pentru începători . Mi-a plăcut mult sfatul cu prăjirea unei cantități mici de compoziție pentru a testa asezonarea – un truc foarte practic pe care îl voi folosi cu siguranță!
    Comparația între metodele de gătire (tigaie vs cuptor) este foarte valoroasă , oferind cititorilor posibilitatea de a alege în funcție de preferințe sau restricții dietetice. Faptul că explici că la cuptor se elimină 74 de calorii pe porție va fi apreciat de cei care își monitorizează aportul caloric.
    Prezentarea video menționată în articol este un plus mare, iar fotografiile pas cu pas fac totul foarte clar. O rețetă tradițională prezentată modern și accesibil – exact ce căutam! Mulțumesc pentru această rețetă completă și profesionistă.

  3. Madalina spune:

    Buna. Aceasta e rețeta de chiftele pe care o folosesc tot timpul insa de data aceasta as avea nevoie sa congelez o parte. se pot congela crude si apoi prăji direct congelate? As vrea sa le dau prin faina când le scot din congelator dar nu știu dacă e bine așa si la ce foc ar trebui sa le prăjesc. As aprecia daca mă puteți ajuta cu aceasta informatie.
    Vă mulțumesc

  4. Adi spune:

    chiar astaseara am facut chiftele pentru prima data dupa aceasta reteta ..pot spune ca au iesit foarte bune am mancat 4 persoane din ele nam avut nici o reclamatie ..multumim pt reteta

  5. LP spune:

    Multumim pentru frumoasa prezentare, am urmat indicațiile si am obținut delicioase chifteluțe.

  6. Sandor Iacob spune:

    Foarte bune. Excelentă rețeta.Eu le-am făcut fără făină sau pesmet.

  7. yo spune:

    daca vreau sa adaug cartof sau dovlecel ce cantitate???

  8. AUREL spune:

    Cata faina se foloseste pentru a nu se praji prea tare ? Chiftele ies pufoase dar crusta se arde !

    Recomandati faina sau pesmetul ?

    Aurel

    • Recomand să reduceți un pic focul, dacă vi se arde crusta. Puteți să le dați prin făină sau pesmet (după preferință) sau chiar prin nimic, important este ca focul să fie potrivit scopului, nu să se ardă chiftelele înainte să se pătrundă.

  9. Cristine Newton spune:

    Le-am făcut la cuptor azi, au ieșit absolut delicioase! Abia astept cina, mai am de făcut un sos acum! Multumesc!

  10. Maria B spune:

    Bună ziua,

    Se pot face și fara oua? cu ce putem înlocui oul? ma interesează sa fac pentru persoane alergice la ou și lactate…

    Multumesc!

  11. Claudia spune:

    D na Laura va mulțumesc ptr rețetă.O intrebare: dacă amestecul este porc și vita trebuie lăsate mai mult la cuptor? Mulțumim ptr rețetele și secretele spuse! Rețete cu secrete!:-)

  12. Julia spune:

    Buna. Tocmai ce le-am terminat de făcut. Numai că le-am băgat la cuptor și am făcut un sos simplu. Foarte bune. Delicioase
    Mulțumesc ?

  13. Nicuta spune:

    Am facut chiftele cu reteta dumneavoastra,sunt extrem de gustose.Am facut si alte retete ale dumneavoastra si nu am dat gres. Va multumesc!

  14. Mimi spune:

    Am reusit sa le fac sunt foarte bune , eu le-am prăjit si am facut un sos salsa un pic iute , sunt reușite, nu pot sa va pun o poza dar ma credeti pe cuvant! Multumesc !

  15. Mimi spune:

    Eu acum le pregătesc si in loc de paine pun cartofi dar mirodeniile le pun întocmai si ceapa rosie , revin cu poza cand sunt gata ! Va multumesc!

  16. Roxana spune:

    Tocmai le-am facut si au iesit perfecte! Sunt mandra de mine :) si va multumesc pentru retete!
    Va urmaresc si fac retele Dvs. destul de des :)

  17. Ioana spune:

    Le-am gatit la cuptor si au iesit foarte bune, voi mai face:)
    Mulțumesc pentru reteta

  18. Popescu Mirela spune:

    Felicitari pentru reteta!
    Au iesit pufoase si ale mele, exact cum le pregatea mama!

  19. Amdreea spune:

    Delicios. Am facutsi la cuptor si in tigaie dar eu optez pentru chiftele la cuptor. Au o savuare si o aroma de vis ?

  20. Cernat Dana spune:

    Buna Laura , multumesc , am incercat mai multe retete scrise de tine pe site si toate au fost excelente , foarte bune , simple , gustoase si fara prea multe lucruri sofisticate. Retete excelente ca la noi in banat. Sarbatori minunate , multa sanatate si un an mai bun !! La multi ani !

  21. Baboo spune:

    Eu am sa le fac intro cratiță drei kuker
    as mai pune si niste morcov ras dar si un pic de cartofi. Parca asa țin minte ca facea mama

  22. Oana spune:

    Doamna Laura am facut exact ca in reteta si au iesit foarte bune si gustoase, insa nu arata asa bine. Sunt incepatoare in ale bucatariei ?
    As vrea sa va trimit pozele dar nu reusesc ?
    Va multumesc, sa traiti bine, sa ne mai dati si alte retete asa bune ???

  23. Florina Stan spune:

    Buna ziua! Am urmat sfaturile d-voastra si intr-adevar au iesit niste chiftelute tare bune!
    Pana acum imi ieseau „ghiulele uscate” :)
    Multumesc pentru reteta!

  24. Claudia spune:

    Marin Sanda a fost un autor de cărți culinare. Bărbat.

  25. Mihaela spune:

    bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa :)

  26. Service GSM spune:

    Arata foarte bine, sa vedem ce-mi iese :D