Cautare in site
x inchide
compot de piersici- fara conservant

Compot de piersici

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.07.2009
4.6
(49)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 49

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Compot de piersici

  1. Adina spune:

    Am încercat mai multe metode de a pune compot pentru iarna, dar asta e cea mai buna! Piersicile rămân întregi și își păstrează aroma, sunt absolut delicioase! Eu am păstrat coaja și am pus cate un betisor mic de scorțișoara în fiecare borcan.

  2. roxi spune:

    zeama de lamaie cand se adauga?

  3. Sanda spune:

    spunet va rog dar sare de lamie se pune in computul de piersici???

    • lauralaurentiu spune:

      Daca doriti sa puneti sare de lamaie, se poate, aceasta poate echilibra dulceata siropului, insa nu are niciun rol in conservarea fructelor. Ca sa se pastreze bine compotul, esentiala este sterilizarea.

  4. Anca Tanasica spune:

    f.complicata reteta, nu ma indoiesc ca e buna…dar eu fac asa orice compot (si am compot de 3 ani in beci si e super bun!):
    pun fructele in borcan, adaug 1 lingura zahar, le umplu cu apa rece, le pun capacul, le pun intr-o oala cu muulte carpe, pun apa rece in oala si pun pe foc. se fierb 30-40 min din momentul in care da in clocot.

    • lauralaurentiu spune:

      Fara indoiala ca e buna varianta ta, Anca, pana la urma e vorba tot despre pasteurizarea continutului borcanelor. :) Spor la treaba si la conserve!

  5. Anca Tanasica spune:

    f.complicata reteta, nu ma indoiesc ca e buna…dar eu fac asa orice compot (si am compot de 3 ani in beci si e super bun!):
    pun fructele in borcan, adaug 1 lingura zahar, le umplu cu apa rece, le pun capacul, le pun intr-o oala cu muulte carpe, pun apa rece in oala si pun pe foc. se fierb 30-40 min din momentul in care da in clocot.

  6. Ioana Roman spune:

    Sterilizarea borcanelor in cuptor sau in varianta prezentata pt acest compot ar acelas rezultat, nu-i asa?

    • Ioana R. spune:

      Ma refer, de fapt, la ultima parte, cand borcanele sunt puse in oala….

      • lauralaurentiu spune:

        Sterilizarea borcanelor implica procedeul de incalzire a borcanelor goale la o temperatura in jur de 100 de grade si mentinerea acesteia pana se distrug bacteriile ce ar fi posibil sa fie pe ele. Se poate face fie in cuptor, pe suportul unei tavi metalice, fie fierbandu-le in apa. Dupa ce se pun fructele in borcane, continutul trebuie pasteurizat, la fel, trebuie incalzit la 90-100 de grade pentru timp sucrt, apoi temperatura mentinuta inalta o perioada cat mai indelungata, ca sa se distruga eventualele bacterii ce ar putea provoca fermentatia. NU conteaza cum se face asta, totul e sa se faca eficient: se pot bune borcanele cu fructe la cuptorul incalzit la 100 de grade, iar dupa 30 de minute-1 ora se stinge cuptorul si se lasa borcanele sa se raceasca lent, apoi se pot fierbe in oala sau, pentru cineva care lucreaza suficient de rapid si sigur, e suficient sa se pregateasca un cuib bine captusit cu multe straturi de textile (paturi, plapumi), sa toarne siropul clocotit peste fructele din borcane, sa se puna capacele apoi sa se aseze in cuib, acoperindu-se bine.

      • bordea georgeta spune:

        2 l de apa 1 kg de zahar este diabet curat .Ce faci dulceata ori compot ?

      • Laura Laurentiu spune:

        Ce vreau fac, la fel ca si dumneavoastra. Va rog sa va exprimati cuviincios, aici nu sunteti in propria mahala. Optiunea mea este sa am fructe conservate in sirop, ca sa ramana intregi si cu o textura ferma.

  7. Mimisor_ursu spune:

    am facut e chiar bun si am doar 10ani ! :):):):):lol:

  8. Lucica Ioica spune:

    esti grozava!
    asemanarea pregatirillor poase se datoreaza zonei apropiate , si eu sunt din ardeal

  9. delia spune:

    Intrebare: nu e mult prea dulce la 1.5l apa cu 1.5kg zahar? Suna bine reteta insa mi se pare ca ar iesi un sirop dulce, dulce.
    PS: felicitari pentru retete!

    • ambonsarado spune:

      este o reteta f complicata si ia mult timp V adau eu una simpla si tot la fel de buuuuna
      se pun piersicile pregatite cojite sau nu intrun borcan pe 3 sferturi,se pun 5 linguri de zahar maxim 6 daca vreti mai dulce ,o aspirina si se umple cu apa de la robinet !APOI SE ASTUPA CU CAPAC FILETAT SE AGITA PUTIN SI SE FIERB 20 DE MINUTE IN BAIE DE APA CU CIRPE SUB BORCANE garantat fara esec asa fac de multi ani e f bun si nu s-a stricat niciodata LA BORCANUL DE 7800 DE GRAME SE PUNE O ASPIRINA netamponata !!!!

      • Anonim spune:

        Beneficiul acestei retete complicate pe care am propus-o e tocmai acela de a nu folosi nimic altceva in afara de fructe, zahar si apa, nu conservanti, nu aspirina (acid acetilsalicilic) :). E pentru cei care opteaza sa nu ingereze medicamente daca nu sunt bolnavi. :) Nu ma indoiesc ca reteta ta e buna si ea.

  10. Ioana_monica81 spune:

    stiu si eu reteta aceasta de la mama,intr-adevar e in ordine,si fara conservant.incercati si cu nectarine,au un gust si o aroma deosebita.multumesc

  11. Daria spune:

    As vrea sa stiu daca piersicile se inmoaie sau raman tari, ca cele din compoturile cumparate. O sa incerc si eu anul asta reteta asta :) 

    • Anonim spune:

      Draga Daria, daca vrei sa ramana tari, alege piersici cat mai tari, chiar putin verzi, pentru compot. Se vor indulci oricum de la zeama si nu risti sa ti se inmoaie. Mult succes!

  12. Anonymous spune:

    super bun

  13. laura laurentiu spune:

    Irina, multumesc de vizita, da, ma incanta ca nu contine conservanti :) .

  14. Irina spune:

    Excelenta metoda de conservare!

  15. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Cami draga, si tie la fel!

  16. Cami -Camila-Witt.... spune:

    Ai gradina ? Parca deja vad minunatiile care le faci cu acest compot…Un sfirsit de saptamina placut ! Cami