Cautare in site
x inchide
Compot de pere

Compot de pere

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.09.2012
5
(10)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 10

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 1 = 8

10 comentarii la Compot de pere

  1. Ioana spune:

    Și conservant nu putem pune și dacă da cum ?

    • De ce ați dori să puneți conservant, dacă vi se oferă explicații prin care vi se arată că nu e necesar? Cu conservant e cel mai simplu, îl puneți cum scrie pe plic și ați scăpat de toată bătaia de cap. Doar că vă va ustura gâtul după ce mâncați compot.

  2. […] pregatite borcanele pentru a conserva alimentele peste iarna am scris mai multe la reteta de compot de pere). Se capacesc borcanele si se dau cu tava cu tot la cuptorul preincalzit la 100 de grade Celsius, […]

  3. Corina spune:

    Eu fac compotul varianta cu fructele înborcan 3-4 linguri cu zahar și apa fierbinte pana la gura borcanului, băgat la cuptor1ora, iînvelit în paturi pana a doua zi. Gata! Tine așa și 3 ani!

  4. margareta spune:

    Si eu fac compoturile,in general,cu apa rece.Cantitatea de zahar o stabilesc in funtie de fructe si de cat de dulce vreau sa fie compotul.Nu am o masura anume.Nici eu nu folosesc conservant,dar bag borcanele la cuptor la pasteurizat.Compotul de pere l-am aromat si eu cu vanilie,scortisoara,cuisoare.
    Cat despre igiena borcanelor,este valabila pentru orice conserva nu numai pentru compoturi.Cred ca e principalul secret in a pastra conservele un an si mai mult de-atat.

    • lauralaurentiu spune:

      Exact, pasteurizarea corecta a continutului si niste borcane sterilizate cu capace bune, care sa inchida etans, garanteaza conserve care se pastreaza perfect chiar mai mult de un an. Eu am gasit chiar ieri un borcan, ratacit prin rafturile din camara, cu compotul de cirese pus in iunie 2012, l-am deschis si era perfect.

  5. melanie spune:

    Imi facusem griji legate de tine,caci ne-ai obisnuit cu postari dese pe blogul tau,desi am retinut ca traversezi o perioada tare aglomerata.Multumim de reteta.Si ma bucur ca nu ne-ai uitat,caci eu am invatat enorm de la tine.

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc, Melanie, in urmatoarele saptamani sper sa revin la normal cu frcventa postarilor. :) Te astept cu drag in continuare.

  6. Nicol spune:

    Un compot minunat si o prezentare superba!
    Va invit cu mare drag sa participati la Provocarea Dulce Romanie (http://www.alldaycooking.com/2012/09/provocarea-dulce-romanie-august-2012.html) a carei tema este „De-ale camarii”!

Advertising
Advertising