Cautare in site
x inchide
ciorba de vacuta reteta ciorba de vita ciorba de vacuta reteta pas cu pas laura laurentiu.jpg

Ciorbă de văcuță

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 03.09.2009
4.4
(314)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 314

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 6 =

119 comentarii la Ciorbă de văcuță

  1. Stefania spune:

    Astăzi am făcut placintele turcești cu brânză și această ciorbă. Au ieșit foarte gustoase! Am încercat aproape toate rețetele dvs. de post și spre uimirea mea au fost grozav de bune. Și chiar nu a fost nevoie să folosesc vreun cubulet sau pudră pentru un gust mai bun. Mulțumesc pt rețete (și în numele soțului meu )

  2. Badea Ioana spune:

    Eu am 19 ani si m-am mutat cu prietenul meu de jumătate de an . Stau si cu mama lui in casa însă prefer sa ma ocup eu de bucătărie . Cand nu poate mama sa imi dea un sfat, care este bucătar la un restaurant, apelez cu incredere la orice reteta de pe site-ul dvs . Nu stiu de restul însă eu va multumesc pentru precizia cu care dati detaliile legate de o rețetă. Jos pălăria doamna . Va respect tare mult .❤❤❤

  3. Service GSM spune:

    foarte foarte bun, a iesit excelent

  4. adrian spune:

    nu mai omorati vacutele!!

  5. […] singur ingredient! | Pentru Suflet. Gulas unguresc traditional – reteta clasica | Savori Urbane. Ciorba de vacuta. O ciorbita de vacuta, plina de legume si cu mult leustean, ce poate fi mai bun, mai usor si mai […]

  6. Olimpia spune:

    Dna Laura,
    Vreau sa va spun can aceasta reteta ca si multe altele cum at fi ciorba de perisoare, sarmalele si clatitele ,ca sa nu mai zic de papanasi au devenit retele favorite ale familei noastre.Noi locuim acum in Canada de citiva ani buni dar de cite ori imi este dor de tara mea drags under m-am nascut si de o mincare romineasca intru pe site ul dumneavoastra si gatesc ceva bun rominesc.Imi place mult retetele pentru ca ies foarte gustoase si sint foarte bine explicate si respecta retele traditionale.Va multumim ca ati creat acest site si ca promovati traditiile culinare rominesti,va apreciem foarte mult.Va doresc multa sanatate si toate cele bune.
    Olimpia Blaga
    Montreal,Canada

  7. Georgiana spune:

    Astazi am incercat si eu reteta si a iesit delicioasa.

  8. Jo spune:

    Eu fac ntotdeauna cu legume de supa congelate-acolo sint de toate pt toti ca legume si nu mai am probleme cu curatatul si tocatul !

  9. Ioana spune:

    Perfecta rețeta. O singura as avea la Dvs. De ce se fierbe bucata întreaga de carne si nu se face cuburi când este cruda?

    • Dacă fierbeți carnea în bucată mare, atunci când o tăiați cuburi, gătită deja fiind, își va păstra forma mult mai frumos. Dacă tăiați cubulețe de carne crudă acestea se vor deforma în timpul gătirii. Să vă fie de bine!

  10. […] insa am mancat-o in vizite si mi-a placut. Mai ales ca Laura Laurentiu o descrie atat de frumos aici, ca fiind ciorba preferata a familiei sale. Hai sa o fac si eu si sa vad cum iese. A iesit […]

  11. Adriana spune:

    Nota 10 cu felicitari! In loc de conopida am pus varza alba si a iesit senzatie! Multumim pentru reteta!

  12. michael spune:

    Am incercat si eu aceasta reteta si mi-a reusit perfect, mai buna decat la restaurant. Multumesc foarte mult. Nici nu as fi crezut ca eu pot face asa o ciorba!

    • Laura Laurentiu spune:

      :) Oricine urmeaza retetele cu strictete le va reusi. Si sa stii ca orice preparat facut in casa, cu grija, va iesi foarte bun. Sa-ti fie de bine!

      • Carol spune:

        Hello! mai am putin si o opresc din fiert! O intrebare…De ce carnea e tot tare?:( cat s.o mai fierb ca ajung sa fac piure din cartofi :)

      • Ați citit rețeta? :) V-am recomandat să adăugați legumele doar după ce carnea e aproape fiartă/fiartă.

  13. Gabriela spune:

    Se poate folosi si gulas de vita? Multumesc

  14. Alina spune:

    Se pun 4 l de apa? Sau in total ciorba va avea 4 litrj cu tot cu carne si legume ?

  15. Andrei spune:

    Cand se pune borșul?

  16. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv bv

  17. Mihaela Voicu spune:

    mi ati facut o pofta…..:) asa ca m am dus in piata si am luat tot ce trebuie si ma m apucat de treaba..:) este pe foc…aproape gata..iamii iamii..o sa l dau gata pe sotul meu..cu ciorbita..:)

  18. Alex BCS spune:

    foarte greu… am facut kilometrii de la Calculator in bucatarie… :) multumesc pentru reteta …

  19. Elena spune:

    Am facut pentru prima data reteta ciorba de vacuta si a iesit super. Multumesc!

  20. nouatigaraelectronica spune:

    Adooooor Ciorbita de vacuta iar aceasta reteta nu ma face decat sa o ador si mai mult! Multumesc mult! O zi placuta tuturor!

  21. magda spune:

    EU nu inteleg un lucru:legumele si carnea fieb cam in acelasi timp?Carnea nu fierbe mai greu?Adica n-ar tebui lasata sa fiarba mai mult si apoi sa se puna legumele?Sau trebuie folosita oala cu presiune ?(eu nu am din pacate).

    • lauralaurentiu spune:

      Magda, legumele nu se adauga decat dupa ce carnea, aflata in fierbere, se spumeaza de cateva ori si nu mai formeaza spuma, asta va dura, dupa experienta mea, cel putin 30-45 de minute, daca nu chiar 1 ora, timp in care carnea va fierbe de una singura. Si atunci, zice textul retetei, se adauga pentru inceput doar radacinoasele „Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele”. Restul de legume intra in scena cand radacinoasele sunt aproape fierte: „Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde:”.

      • Magda spune:

        Multumesc draga Laura ca-ti faci timp intotdeauna sa -mi raspunzi si sa ma lamuresti,asa cum ai facut-o si de data aceasta.Se vede ca esti un om deosebit si sunt sigura ca pui suflet in tot ceea ce faci.O zi frumoasa iti doresc!

  22. Violeta spune:

    Acuma e pe foc sa vedem cat de gustoasa imi iasa :D

  23. vasile spune:

    ceapa cand o pui

    • amalia spune:

      de regula dupa ce spumuiesti carnea pui ceapa ,radacinoasele si ardeiul.Cartoful se pune ceva mai tirziu pt ca fierbe repede.

  24. ticu alex spune:

    Super buna reteta.multumiri de la burticile noastre saturate

  25. Ioana spune:

    uite aici reteta adevarata ! http//qgs244825

  26. e foarte buna……e preferata mea la ciorbe!!

  27. szocs tunde-maria spune:

    e foarte buna ….e preferata mea la ciorbe!!

  28. Diana Popa spune:

    f buna reteta. am incercat-o. .f frumoase si comentariile para-gastronomice. felicitari si multumesc. :)

  29. Alex spune:

    Tocmai am gatit-o. Delicioasa!

  30. Am descoperit de curand site-ul tau si sunt f incantata… imi plac retele tale ca sunt in general f usoare, explicate f bine si mai ales, ca nu folosesti ingrediente f greu de gasit mai ales pt cei din strainatate……voi face negresit astazi ciorbita ta de vacuta….

    • Am facut ciorbita si a fost gata in 2 zile- 4 l!!!!! excelenta….eu care momentan sunt insarcinata in 13 sapt si sunt cam pretentioasa la  mancare, nu ma mai puteam satura…la fel si fetita care e ciorbareasa ca si mama…:)
      Voi continua sa ma inspir de pe site-ul tau!!!!!!

  31. Costi_achim68@yahoo.it spune:

    foarte gustoasa bravo

  32. Nclticoleta stan spune:

    suuper tare!

  33. Micaroma2000 spune:

    Incercat, iesit super gustoasa! Saru’ mana pentru ”indrumare”!

  34. Dada_she_she spune:

    si borsul? :?
     

  35. Pislaruangela spune:

    arata super BRAVO!

  36. monicutza spune:

    tare faza cu varianta de servire…foarte buna mi a iesit…

  37. Hierophant7 spune:

    multumesc pt reteta o minunatie :D

  38. Rorica spune:

    Cum sa fierb carnea asta de vacuta mai repede si mai bine? Ca mie imi iese ca talpa…o fierb 4 ore si tot tare e!!

  39. andreea spune:

    foarte gustoasa pare sa iasa…am notat reteta si in maxim 2 zile revin sa va spun cum a iesit desi nu am nici cea mai mica indoiala ca va fi ca la restaurant.:D

  40. Pirkko spune:

    Excelenta reteta! Ne-a placut foarte mult. Multumin.

  41. ciprian spune:

    ca aspect….hmmm….sa spunem….ceva…ceva….a iesit dar ca gust….un deliciu

  42. Sevanmario spune:

    super reteta doar ce am terminat de facut ciorbita si  am gustato  nota 100    va pup

  43. Geta Papadopol spune:

    trebuie sa fie grozava!Multumesc ptr reteta!

  44. Naomi_bodnar spune:

    multumesc foarte mult pentru retete,toate mi le plac,dar supa aceasta e buna enorm,iti doresc mult succes,si felicitari,din partea mea,acum deci,sa ma apuc de treaba..,ma numesc Naomi,sunt din jud timis,locuiesc de o perioada de timp in Londra,si vizitez foarte mult acest blog

  45. aihnoa spune:

    suuper !

  46. adryana2 spune:

    Arata asa de bine ca am fost si am cumparat si eu ce era nevoie si acum ma pregatesc sa o fac.
    Felicitari pentru reteta

  47. Jacktels Kochbuch spune:

    Tare feinä Ciorbitä.
    Acuma am Pofte mari….

    Multe Salutäri Jacob

  48. laura laurentiu spune:

    Sa stii ca fost tare bunuta! ;)

  49. MONONOKE KITCHEN spune:

    Arata extraordinar de bine, parca-mi si miroase a o ciorba buna de tot cand ma uit la poze!

  50. laura laurentiu spune:

    Vanilla and thyme – thank you so much for the visit! I am very pleased that you are interested in my recipes. I'm very curious about your impressions.

  51. Vanilla and Thyme spune:

    I love reading your recipes! Your cooking is a little different from here in New York, but I love to try new ideas, and like to read about different food cultures and traditions. I will try making this soup for my family, it looks delicious! Thanks for sharing-

  52. laura laurentiu spune:

    Lissa, multumesc draga mea, de vizita si de apreciere! N-am schimbat mare lucru, am pastrat "zugraveala" si "decorul" dar m-am debarasat de mobilierul inutil :).

  53. Lissa spune:

    Laura draga mea,am fost plecata atata timp si imi era dor sa trec pe la tine;vad ca ai facut ceva schimbari…dar retetele sunt la fel de delicioase,te pup!

  54. laura laurentiu spune:

    Gina, eu stiu? Esti cuminte si harnicuta? :P Ca atunci nu as zice nu! :)

    Multumesc pentru aprecieri!

  55. Gina spune:

    Laura, nu mai vrei sa ai o fata :P ? Uite, Milena confirma cat de buna e ciorbita! :))

    Chiar daca fetei tale nu ii place noua infatisare a blogului, eu sunt de partea ta – less is more. In plus, pot vedea mai bine pozele, nu imi atrage atentia nimic de la ceea ce ma intereseaza – deci mai multe plusuri!

  56. narcisa spune:

    Laura draga, urmaresc de ceva vreme blogul tau. Nu pot sa spun decat atat: Jos palaria! Banatul reprezinta o parte din copilaria mea si retetele tale imi amintesc de tot ce e frumos si bun in viata. Felicitari!

  57. laura laurentiu spune:

    =)) Tortul tau fiind ala ciocolatos de tot? Las' ca ciorbita de vacuta e mai buna si mai sanatoasa! Si mult mai putin calorioasa!

    In privinta aspectului blogului – vreau sa fie minimalist, fara gadgeturi inutile, simplu si implicit… stylish. Am citit undeva ca una din greselile frecvente pe care le face un blogger incepator este aceea ca isi aglomeraza aspectul blogului cu "di tati". O sa iti arat o data, cand imi vei acorda o audienta, cum mi-as dori eu sa arate blogul meu.

  58. Milena spune:

    Mama draga, mi-am facut account pe blogspot doar ca sa te intreb ce s-a intamplat cu frumosul tau rosu blog. Eram cu adevarat mandra de tine si de aspectul paginii tale, mica mea informaticiana. Si, tu, l-ai facut albastru… pastel! Astept sa vad cum va arata, neputand a crede ca il vei lasa asa.
    Am mancat putina ciorbita acum. Mmiam, a fost buna! Candva, in viitorul apropiat, te rog frumusel sa imi faci tortul meu.

    Ma si semnez: semnat, Milena.

    • Carmen spune:

      Foarte frumos ce ne-ati descris aici, am sa incerc si eu reteta dvs. sper din suflet sa am rezultate maxime! Succes pe mai departe! Cu drag Carmen

  59. Sabina spune:

    Hey, Laura! Arata senzational ciorbita aceasta. Bun bun!!! Abia astept sa incerc si varianta aceasta.

  60. laura laurentiu spune:

    Nik26 – sa stii ca ai dreptate ;) ! Tot mancaricile astea traditionale, simple si pline de arome, sunt cele mai bune!

  61. laura laurentiu spune:

    Ciorbita e buuuna, casuta – simplificata, ca sa nu fie obositoare pentru oaspetii de seama care ii calca pragul! Multumesc, si tie, Alison!

  62. alison spune:

    bine te-am gasit in casuta noua!se incarca f. f. repede!yummmy ciorbita ta,simt leusteanul!o seara buna1

  63. Nik26 spune:

    Foarte bun! :D

PUBLICITATE
PUBLICITATE