4 rețete de gogoșari de pus la borcan toamna asta: gogoșari în oțet fără fierbere, gogoșari în sos de roșii, gogoșari umpluți cu conopidă și gogoșari în sos de muștar.
Cui nu-i plac gogoșarii la borcan? Fără îndoială, murăturile din gogoșari sunt printre cele mai iubite, fiind potrivite pentru servirea alături de fripturi, pentru a fi incluse în salate etc. Dorind să vă vin în ajutor, am creat această selecție de 4 rețete de gogoșari, pe care le puteți descoperi cu un click pe oricare dintre pozele de mai jos.
Gogoșari în oțet, cu preparare la rece
Aceasta este, poate, murătura cel mai ușor de făcut din câte am pus vreodată. Gogoșarii se mențin minunat, la borcan, fără adaos de conservant chimic, într-o vinegretă dulce-acrișoară. Deloc lipsit de importanță este faptul că rețeta de gogoșari în oțet – la rece NU implică deloc preparare termică. I-am pus deja de mai bine de o lună și borcanele se mențin perfect, în cămară. Accesați rețeta (inclusiv VIDEO) cu un click pe poza de mai jos.
Gogoșari în sos de muștar
A doua dintre cele 4 rețete de gogoșari trebuia să vi-i propună pe cei conservați într-un delicios sos de muștar. Am publicat rețeta cu opt ani în urmă și, de atunci, a fost pusă în practică și apreciată de foarte mulți cititori. Acești gogoșari se păstrează perfect în cămară și se prepară destul de ușor. Se pot servi atât ca salată însoțitoare cât și ca garnitură. Rețeta o puteți accesa cu un click pe poză.
Gogoșari în sos de roșii
Rețeta de gogoșari în sos de roșii seamănă mult cu similarul în sos de muștar. Ceea ce rezultă este un produs gustos, între chutney și murătură, care aproape că poate fi servit și ca garnitură, nu doar pe post de salată însoțitoare a unor fripturi. Accesați rețeta cu un click pe poza următoare.
Gogoșari umpluți cu conopidă
Am ajuns și la ultima recomandare din seria de 4 rețete de gogoșari. De data asta, vă recomand pe cei umpluți cu conopidă, conservați într-o vinegretă dulce-acrișoară. Ies foarte gustoși, se păstrează perfect în cămară și nu conțin, nici aceștia, conservanți chimici. Nu în ultimul rând, arată foarte frumos, cu gogoșarii roșii și conopida albă la mijloc. Precizez că aceasta devine rozalie, după un timp. Rețeta o puteți accesa cu un click pe poza de mai jos.
Oricare dintre rețetele propuse ați alege-o, țineți cont de toate indicațiile de preparare. Acestea nu sunt facultative și, pentru reușita rețetelor, trebuie urmate în cel mai mic detaliu.
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns