Cautare in site
x inchide

6 rețete de pastă – aperitiv – pentru un mic dejun de post, gustos

Adaugata la de

6 rețete de pastă – aperitiv  pentru un mic dejun de post, gustos și hrănitor. Rețete de pastă – aperitiv din ingrediente 100% vegetale, conforme postului ortodox și mult mai sănătoase față de cele din comerț.

Mai mulți cititori mi-au spus că alcătuirea unui mic dejun sănătos și hrănitor, în perioada postului, este o adevărată provocare. Până la urmă, câtă pâine cu zacuscă poți să și mănânci, oricât ar fi de gustoasă? Așa mi-a venit ideea de a scrie acest articol în care am inclus recomandări pentru un mic dejun de post, constând în 6 rețete de pastă – aperitiv din ingrediente 100% vegetale.

Toate rețetele propuse conțin doar produse naturale, sunt ușor de făcut și cele mai multe dintre ingrediente se și găsesc ușor. De asemenea, toate cele șase rețete se potrivesc perfect cu pâine proaspătă sau prăjită, bucăți crocante de lipie sau bastonașe de legume crude. Unele au și alte recomandări și le-am inclus în descrierea rețetelor.

6 rețete de pastă aperitiv – click pe poze pentru a accesa rețetele!

1. Prima propunere e rețeta de pate de post de ciuperci și linte. E o rețetă făcută după celebrul David Lebovitz și e super gustoasă și echilibrată. Ingredientele sunt ușor de găsit și destul de ieftine. Merge excelent la micul dejun, pe felii de pâine (prăjită sau nu) dar și ca umplutură a unor pateuri sau legume (în jumătăți de ardei, roșii sau ciuperci). Găsiți rețeta cu un click pe următoarea poză.

pate vegetal de ciuperci si linte reteta de post pateul pe paine

2. Rețeta de pastă de fasole cu avocado e gata în 5 minute, fiind foarte ușor de făcut. Singurul dezavantaj, dacă-l putem numi așa, e acela că nu poate fi făcută în avans, pentru că avocado se oxidează repede. Cum aceasta, însă, e una dintre cele mai rapide rețete de pastă – aperitiv, cred că nici ăsta nu e chiar un impediment, o faci și o mănânci.  Eu am presărat-o pe deasupra cu rondele de ceapă verde dar se poate asorta și cu o salată de frunze/crudități. Merge minunat cu lipii crocante, cu nachos, cu tortilla chips! Are un gust echilibrat, proaspăt și condimentat în același timp.  Găsiți rețeta cu un click pe poza de mai jos.

pasta de fasole cu avocado reteta simpla

Delicios, franțuzesc

3. Rețeta de pastă de măsline – tapenade provine din sudul Franței (Provance) și este foarte gustoasă. Pasta tapenade este folosită cel mai adesea pentru diverse gustări simple. Dacă ungi o pâine gustoasă cu tapenade, ai obținut un aperitiv excelent. Firește, la fel de bine merge și la micul dejun. Pasta devine adesea ingredient al unor preparate mai elaborate sau este folosită pentru diverse umpluturi (legume umplute cu tapenade). Pentru rețetă, dați un click pe imaginea următoare.

sos-tapenade-facut-la-rece-sos-tapenade-cu-masline-si-capere-reteta

O legumă uitată într-o pastă-aperitiv delicioasă

4. Rețeta de pastă – aperitiv din bob verde – click pe poza de mai jos pentru rețetă!

pasta aperitiv din bob verde reteta laura laurentiu pasta aperitiv de fave reteta detaliata

Din păcate, bobul (Vicia Faba) a ajuns să fie, în mod regretabil, din ce în ce mai puțin cunoscut (și cultivat) în țara noastră. Străbunicile noastre cunoșteau această leguminoasă foarte sănătoasă și o creșteau în grădinile lor. Articolul dedicat bobului, pe wikipedia, subliniază cât e acesta de bogat în minerale și vitamine. E foarte hrănitor și ușor de pregătit iar în multe alte bucătării ale lumii e mult mai băgat în seamă decât pe la noi.

Bobul e și foarte, foarte gustos. Rețeta pe care v-am propus-o mai sus e în stil mediteranean, cu ingrediente pe care le putem găsi în magazinele arăbești și nu numai. Bobul se găsește în marile supermarketuri, la sectorul de  congelate.

O rețetă rapidă, ieftină și bună la gust

5. Rețeta de pastă de fasole roșie cu sfeclă e excelentă din mai multe motive. Primul ar fi că are o rețetă foarte, foarte simplă. Al doilea ar fi că e gata în doar 5 minute, arată senzațional, e ca o pată de culoare pe orice bufet și în plus e și foarte sănătoasă. această pastă de fasole roșie cu sfeclă se servește în exact același mod în care am servi un hummus.

E un dip minunat, care merge foarte bine cu legumele crude (varianta mai sănătoasă de servire). La fel de bine se potrivește și cu bucăți crocante de lipie sau pâine prăjită. Rețeta o găsiți cu un click pe poza de mai jos.

pasta de fasole rosie cu sfecla reteta recomandare de servire

6. Rețeta de guacamole clasic este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite rețete de pastă – aperitiv. Așa cum o pregătesc eu, nu e chiar o pastă, îmi place să-i las un pic de textură dar am văzut și variante fin pasate, care, fără îndoială, au exact același gust. Guacamole e minunat, înviorător, un mic dejun superb și foarte sănătos, în primul rând datorită grăsimilor sănătoase aduse în combinație de fructul de avocado. Și celelalte ingrediente sunt pline de vitamine, de fibre și cu gust bun.

La fel cu oricare alt preparat cu avocado, recomandarea mea este să fie consumat imediat după preparare, altfel avocado se oxidează. Rețeta o găsiți cu un click pe imaginea de mai jos.

guacamole clasic reteta guacamole reteta laura laurentiu

POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI CÂTEVA REȚETE DE HUMMUS – TOT DE POST – LE GĂSIȚI CU UN CLICK PE URMĂTOAREA POZĂ

bufet de aperitive cu hummus cu sfecla rosieSă vă fie de folos!

Instagram @lauralaurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *