Pastă de fasole cu avocado – rețetă de post, rapidă și gustoasă
Pastă de fasole cu avocado, rețetă de post, rapidă și gustoasă, cu lista de ingrediente la gram și modul de preparare descris detaliat. Cum se face o pastă aperitiv sau spread vegan din ingrediente sănătoase și gustoase.
Nu demult, fiică-mea mi-a spus: ”Știi, am găsit un spread tare fain pe un blog pe care-l mai mai citesc, Cooking for Peanuts. Cred că l-ai putea încerca. Se face în 5 minute.”. I-am răspuns: ”Dacă e face în cinci minute, îl pot încerca imediat! Ce conține?”. ”Păi, năut, avocado, tahini, pătrunjel, zeamă de lămâie și cumin. Sare și piper, evident.”. ”OK, hai să-l facem!”.
Ajunse în bucătărie, surprizele s-au ținut lanț. Nu aveam tahini! I-am zis fiică-mii: ”Cum ziceai că se cheamă blogul, Cooking for Peanuts? Numa’ bine, facem pasta cu peanut butter! Mai ai, așa-i?”. ”Hm, crezi că merge?”, m-a întrebat ea. ”De ce nu? Până la urmă și tahini și untul de arahide sunt niște substanțe grase din vegetale! Hai că merg în cămară să aduc o conservă de năut!”. Zis și făcut, am intrat cu mâna întinsă și am luat de pe raft conserva care s-a dovedit a fi… de fasole albă. Am râs amândouă copios și am hotărât să nu mai caut după năut. Am pornuit de la o rețetă pastă de năut și avocado de pe blogul Cooking for Peanuts, cu tahini și cumin. Ce să vezi, rețeta asta a devenit pasta de fasole cu avocado, cu chimen, semințe de coriandru și chili, pe care v-o prezint în continuare.
Aparatură necesară.
Pentru prepararea rețetei de pastă de fasole cu avocado, nu am folosit niciun alt aparat din bucătărie în afară de tocătorul Heinner Cytheria 300 HMC-D300SS. Acesta este un tocător pentru legume cu puterea de 300 de wati. Are un bol de inox cu capacitatea de 2 litri și un inel detașabil – pentru curățarea facilă – care e făcut din cauciuc și nu permite aparatului să se miște, pe planul de lucru. Are 2 cuțite de inox și angrenaje metalice, așa că e și durabil.
Ingrediente pastă de fasole cu avocado – rețetă de post, rapidă și gustoasă
- 1 conservă de 326 de grame cu fasole albă
- 1 avocado mare (sau 2 mai mici), bine copt
- 50 de grame de unt de arahide, fără zahăr
- 1 legătură mare de pătrunjel verde, tocat
- 1 linguriță rasă de chimen măcinat
- ½ de linguriță rasă de semințe de coriandru măcinate
- 2 căței de usturoi
- zeama de la 1 lămâie mare
- 1 vârf de cuțit de chili uscat
- sare și piper după gust
- pentru garnisire, ceapă verde tocată rondele sau verdeață proaspătă, după gust
Modul de preparare
1. Până la urmă, această pastă de fasole cu avocado are o rețetă care e gata în 5 minute, așa că modul de preparare este cum nu se poate mai simplu. Eu am folosit 2 avocado, pentru că am avut din cei mai micuți. Prima dată, am tăiat avocado pe lungime, până la sâmbure. Am rotit ușor cele două jumătăți și le-am desprins. Am eliminat sâmburele, am scobit toată pulpa din avocado și am stropit-o imediat cu zeamă de lămâie, ca să evit oxidarea.
2. Apoi, am scurs fasolea de lichid și am pus-o în bolul tocătorului Cytheria. Am adăugat avocado și zeama de lămâie. Nu, nu e multă zeama de la 1 lămâie întreagă, eu mă gândeam, la final, să mai pun.
3. Am adăugat toate celelalte ingrediente: usturoiul feliat, pătrunjelul fin tocat și untul de arahide, 1 linguriță rasă de sare, am râșnit piper negru și am adăugat și restul condimentelor. Bineînțeles, în locul untului de arahide puteți folosi tahini, dacă aveți acasă și preferați.
4. Am mixat totul cu tocătorul Heinner Cytheria vreo două minute. Nici măcar nu a fost nevoie să opresc aparatul ca să răzuiesc compoziția de pe castron. Pur și simplu, după două minute, am găsit pasta de fasole cu avocado gata, una spread fin, perfect omogenizat.
După gustul meu, a mai avut nevoie de puțină sare, așa că am presărat-o și am mai mixat un pic, să se omogenizeze. Odată ce am fost mulțumită de gust, am transferat pasta de fasole cu avocado într-un bol potrivit pentru servire.
În final, eu am presărat pe deasupra rondele de ceapă verde și am servit-o imediat. Merge minunat cu lipii crocante, cu nachos, cu tortilla chips! Are un gust echilibrat, proaspăt și condimentat în același timp. La fel de faină a fost pasta asta și în sandwich-ul cald vegan a cărui rețetă o găsiți cu un click pe poza de mai jos.
MAI MULTE REȚETE DE POST GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns