Cautare in site
x inchide
Advertising
Rețetă simplă și concisă de salată de boeuf

Rețetă simplă și concisă de salată de boeuf

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.12.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Rețetă simplă și concisă de salată de boeuf, varianta clasică, cu rasol de vită și zarzavaturi din supă. 

Am publicat pe blogul meu o rețetă detaliată de salată de boeuf, cu tot cu istoricul și originea sa. Mai jos veți găsi varianta de rețetă scurtă, simplificată. Vă poate fi folositoare dacă sunteți grăbiți, dacă ați mai făcut salata de boeuf și aveți idee cum se prepară sau dacă doriți să o printați. Dacă aveți nelămuriri, prezentarea detaliată a rețetei vă stă la dispoziție aici – click pe link.

Ingrediente rețetă simplă și concisă de salată de boeuf

  • 700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)
  • 350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)
  • 500 de grame de cartofi
  • 150 de grame de rădăcină de păstârnac
  • 100 de grame de rădăcină de țelină
  • 100 de grame de rădăcină de pătrunjel
  • 150 de grame de ceapă (2 cepe medii) – pe care o folosim pentru a da gust zemei în care vom fierbe carnea și legumele, nu va intra în compoziția salatei
  • 100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)
  • 150 de grame de castraveciori murați în oțet
  • 250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor
  • zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)
  • 50 de grame de muștar
  • sare și piper alb

Modul de preparare

1. Se fierbe carnea în 4 litri de apă, adăugând de la început ½ de lingură rasă de sare. Se spumează de câteva ori și se adaugă toate legumele în afară de cartofi (inclusiv ceapa). Se continuă fierberea la foc mic. Pe măsură ce legumele sunt fierte, se scot cu spumiera și se lasă să se răcească. Atenție, legumele vor fi gata cu mult înaintea cărnii! E posibil să fie nevoie de până la 3 ore pentru fierberea cărnii de vită.

2. Cartofii bine spălați se fierb în coajă, până se înmoaie bine, apoi se lasă să se răcească și se decojesc.

Advertising

3. Mazărea, dacă folosim crudă, se fierbe în apă cu sare până se frăgezește, se scurge și se lasă deoparte.

4. După ce carnea și zarzavaturile din supă sunt fierte, se strecoară supa și se poate folosi la ce dorim, de exemplu să îi facem niște găluște de griș și să o servim la prânz. Ceapa se aruncă. Legumele fierte, carnea, cartofii și  castraveciorii murați se toacă mărunt și pe cât posibil egal, luând ca reper bobul de mazăre.

salata-de-boeuf-reteta-cu-poze-pas-cu-pas-legume-si-carne-tocate

Advertising

5. Pentru a lega toate ingredientele din salata de boeuf, se folosește maioneza. Rețete de maioneză găsiți la linkurile de mai jos, fiecare cu explicația specificului ei.

Oricare o veți folosi, condimentați-o bine cu sare, piper alb, muștar și zeamă de lămâie după plac.

6. Maioneza asezonată se toarnă în castron, peste toate ingredientele tocate și mazărea boabe. Se amestecă bine și se gustă. Dacă mai cere ceva asezonare, se mai poate adăuga după gust sare/piper alb/zeamă de lămâie.

Advertising

salata-de-boeuf-reteta-pas-cu-pas-adaugarea-maionezei

Salata de boeuf se dă la frigider, pentru măcar 3 ore, înaintea servirii, pentru ca să-și definitiveze gustul. Se servește ca aperitiv rece, montată pe platouri, deseori decorată, alteori simplă etc.

Să vă fie de folos, poftă mare!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 comentarii la Rețetă simplă și concisă de salată de boeuf

  1. Dana spune:

    Doua linguri sau lingurite de gelatina se adauga in crema? Multumesc

  2. denisa spune:

    Primul tort pe care l-am facut,imi si aduc aminte ce frica imi era ca nu imi iasa…dar aiesit bine si a fost foarte foarte bunnnnnn,multumesc frumos pentru reteta

  3. denisa spune:

    Primul tort pe care l-am facut,imi si aduc aminte ce frica imi era ca nu imi iasa…dar aiesit bine si a fost foarte foarte bunnnnnn,multumesc frumos pentru reteta

  4. Ionela hagea spune:

    As vrea sa-mi spui pentru cate persoane este reteta pe care ne-ai dat-o,eu am 26 de invitati imi ajunge

    • lauralaurentiu spune:

      Din tort poti sa tai cam 14 felii, daca vrei mai mult, iti recomand sa il faci dreptunghiular (in tava de la aragaz, de exemplu) si sa maresti cantitatile maar cu inca o jumatate, daca nu chiar dublu.

  5. Dascalescu Viorel spune:

    Ma numesc Viorel si sunt pasionat de bucatarie . De profesie sunt electronist .Sotia mea are incredere in mine cand intru eu in bucatarie si ma lasa singur .Aproape toti cei care au comentat reteta dumneavoastra spun: „arata grozav , cred ca e super , voi incerca si eu , arata bine …e.t.c. …” Stimate doamne va zice un barbat : L-AM FACUT SI E SUPER BUN !!! Mi-am permis sa fac si blatul . E destul de simplu : aluat de pandispan pus intr-un strat subtire intr-o forma de copt pe hartie de copt . Va multumesc pentru reteta !!!

  6. MIRELA spune:

    ZAHARUL SE PUNE PUDRA SAU NORMAL?

  7. Semy_24 spune:

    fff frumoase torturile,, cred ca sunt si ff bune

  8. chris spune:

    Iar cele 2-3 linguri de frisca, se pun in crema calda sau dupa ce a fost racita putin?

  9. chris spune:

    Foarte bine arata,felicitari!Am si eu o intrebare,daca fac blatul in tava normala si nu rotunda, atunci in 2 sau 3 bucati vine taiat blatul?Specific ca am nevoie de un tort care sa ajunga in jur  la 30 pers.Multumesc anticipat!

  10. Ramona spune:

    soooper :):)vreau si eu sa incerc:)

  11. anonim spune:

    Buna, superb tortul! Felicitari!!
    Intrebare: crema de oua trebuie inainte racita si apoi amestecata cu frisca?

  12. anonim spune:

    Buna, superb tortul! Felicitari!!
    Intrebare: crema de oua trebuie inainte racita si apoi amestecata cu frisca?

  13. Cezara C spune:

    Ai salvat o zi de nastere !! :D Multumesc

  14. Pasc_emanuel spune:

    este super

  15. Laura Gabriela Sandu spune:

    Sper sa nu fiu certata daca nu postez exact pe unde trebuie! Marturisesc ca de o vreme acest site a devenit mai mult decat prietenul meu si mai mult decat o carte de bucate. Zilnic „fur” de aici o reteta de „papa-bun”. Felicitari pentru munca depusa si pentru initiativa!
    Acum, lamuriti-ma, va rog: ce fel de smantana pentru frisca e bine sa folosesc? Care vi se pare cea mai buna si mai sanatoasa? Am exclus din prima varianta frisca vegetala, mai ales ca dulciurile le fac pentru puiuta mea de 2 anisori si caut sa fie cat mai naturale.

    • Anonim spune:

      Draga Laura Gabriela, iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru ca ma citesti atat de des.

      Eu folosesc smantana pentru frisca produsa de Dorna (asa si scrie pe cutie) sau produsul similar de la Milli pe numele sau Habtejsin. Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte, foarte bine racita inainte de a o bate si sa o urmaresti atent, pentru ca daca o bati prea mult, poate sa se taie (transforme un unt si zer).

      2012/2/5 Disqus

  16. Flavia_iusan spune:

    Multumesc pt sugestii!!!imi place crema foarte mult..o sa-l fac de ziua fiului meu!thank you!

  17. Sveti spune:

    Ce sa mai comentez ?….Pozele zic totul…
    Ma tot uit la retete…si numai comentez.As deveni plictisitoare…M-as tot repeta cu …SUPER..FELICITARI…etc.

  18. Anonymous spune:

    ataFelicitari tortul cu fructe si frisca arata f bine. am facut si eu dar aveam putin alta tehnica si nu-mi iesea de fiecare data. am sa fac si eu la fel ca tine. multumesc pt reteta si sarbatori fericite.

  19. lauralaurentiu spune:

    "emanuel frankfurt am main spunea…

    deci de ziua iubitei mele,adica astazi
    ma apuc de facut tortul tau sa vad ce va iesi
    iti multumesc pt postare retetei
    mult respect…"

    Emanuel, iti tin pumnii sa iasa trasnet si sa o impresionezi pe iubita ta! Sa stii ca mi se pare un gest foarte dragut ca vrei sa faci un tort pentru ea! :) Sa ai grija sa il racesti bine inainte de a te apuca de ornat, sa fie bine legat.

  20. Anonymous spune:

    deci de ziua iubitei mele,adica astazi
    ma apuc de facut tortul tau sa vad ce va iesi
    iti multumesc pt postare retetei
    mult respect…

    emanuel frankfurt am main

  21. laura laurentiu spune:

    " lala spunea…

    superbe! bunul gust isi spune cuvantul.
    credeam ca stii cine sunt :D.
    din oas, te pupa, lala"

    Intocmai! Deci nu m-am inselat defel! Va pup cu drag!

  22. lala spune:

    superbe! bunul gust isi spune cuvantul.
    credeam ca stii cine sunt :D.
    din oas, te pupa, lala

  23. laura laurentiu spune:

    "Anncoo spunea…

    WOW! Very beautiful cakes and nice clicks too." Thank you so much, Anccoo! You are always very kind!

  24. Anncoo spune:

    WOW! Very beautiful cakes and nice clicks too.

  25. laura laurentiu spune:

    Alexandrina spunea…

    Felicitari, sunt foarte frumoase torturile!

    Multumesc, Alexandrina!

  26. laura laurentiu spune:

    Miha spunea…

    Niste minunatii de torturi ti-au iesit din manute.

    Felicitari draga Laura!

    Multumesc mult, Miha!

  27. Alexandrina spune:

    Felicitari, sunt foarte frumoase torturile!

  28. Miha spune:

    Niste minunatii de torturi ti-au iesit din manute.

    Felicitari draga Laura!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE