Cautare in site
x inchide
salata-de-boeuf-reteta-pas-cu-pas-salata-de-bef-salata-biof-salata-buef

Salata de boeuf – rețetă pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.12.2017
Rating
4.9
(243)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(243)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Salata de boeuf – rețetă pas cu pas

  1. Mira spune:

    Buna ziua, stiti cumva din ce cauză a doua zi salata mea de boeuf devine putin „sticloasă”, stravezie in special cartofii si maioneza? De obicei folosesc cartofi rosii/ roz, întotdeauna sanatosi neofiliti. Mentionez ca fac o maioneză densă la mixer, cu suficient ulei, castraveții si gogoșarii îi storc in mână după ce sunt tocati marunt, ca sa nu lase ulterior moare. La alte persoane salata ramane alba și cremoasa zile in sir, nu imi dau seama unde gresesc. Mulțumesc

  2. LuciD spune:

    Exista un dispozitiv mecanic pentru taierea cartofilor in cubulete ? Recunosc, este o adevarata povara sa tai cartofii in cubulete de marimea bobului de mazare. Multumesc !

  3. Agatha spune:

    Imi place istoria si toate explicatiile. Multumim, Laura. In dorinta mea de a citi review-urile am dat din greseala 3 stars cand am apasat. Dar merita toate starurile, imi cer scuze pentru eroare.
    Eu fac salata Olivier cu pui si fierb legumele cu un pui de calitate dar exact cu aceleasi ingredients.
    Am salvat aceasta reteta cu toate explicatiile si detaliile ca sa o share cu altii.
    Multumesc din nou.

  4. Gogu spune:

    Nu-mi plac comentariile lui Trifan și Laurențiu!
    Căci trebuiau mai ‘tari’..
    Dar voi n-aveți mușchi, asta-i doar o „gâdileală”?!

    Madam Laurențiu, ai scris bine, textul e super, rețeta îmi pare interesantă prin prisma cepei.
    N-am mai folosit-o.
    Mă gândesc s-o încerc.
    Arată excelent!

    Iar Trifane, tu o lălăi.

  5. Mirela spune:

    Buna ziua! Am respectat intocmai cantitatile scrise de dvs si mi a iesit o salata minunată! Va mulțumesc pentru reteta si explicatia in detaliu. Crăciun fericit!

  6. Pintilii Florentina spune:

    Este foarte buna si Bine aranjata

  7. Daniel Braga spune:

    Laura,foarte bine! Mai clar nici că se putea explica.Eu nu știu de unde au apărut atâția latini sau…ce or fi .O simpla rețetă!

  8. Letitia spune:

    Doamneeee, cat îmi place replica doamnei !!!
    ,, E câte unii dom-le ” ??…

  9. Adrian Trifan spune:

    Dacă nu ști dictonul „DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM” … geaba. Acuma… tipul a folosit carnea de vita (boeuf) de unde și numele dat rețetei. Dacă folosea carnea de gaina (poule) se numea poate, salată de poule. Așa că fi mai destupată la minte și concepe că anumite rețete pot fi modificate după gustul fiecăruia. Că nu schimbăm și numele rețetei in funcție de carnea folosită ? Asta este alt ceva.Eu folosesc pieptul de pasăre. Mie nu-mi place gustul de mazare din salată, cartofii nu-i fierb in coajă, ci curățați și-i fierb împreună cu celelalte legume,plus o ceapa și cîțiva căței de usturoi, care la final le dau deoparte. Despre carnea de vită puțin știu ca nu este chiar așa de buna, la gratar este toxică, cum ai fuma câteva sute de țigări, iar cea de vițel are mult colagel. Ori cum ai da-o, carnea rosie este cea mai toxica din cauza proteinelor care trebuiesc procesate de ficat și sistemul digestiv, obligate la un efort mare. Se stie că, această carne roșie conține mult acid uric, este considerată a fi de mâna a doua, ea fiind la baza multor afecțiuni cancerigene. Dar de !? „DE GUSTIBUS NON DISPUTANDUM”, dar nici chiar așa. Totul ține de chimie când faci mâncare pt cei dragi. Le pui mâncare sănătoasă in farfurie, nu cu toxine.

    • Adrian Trifan, mi-ai făcut seara mai amuzantă, destupatule la minte care-mi ești! Carnea de vită este de mâna a doua, este cancerigenă? Probabil ăsta e motivul pentru care nu există în lume carne mai scumpă ca anumite piese de vită maturată. :)) Zici că motivul toxicității ar fi proteinele pe care trebuie să le proceseze ficatul. Și așa crezi tu că pieptul de pui nu conține proteine, în orice caz, dacă are, sunt din alea pe care nu le procesează ficatul. Rămân nelămurită: cine procesează proteinele din pieptul de pui? Piciorul?
      Păstrează-ți majusculele, așadar, și lecțiile pentru locul tău de muncă, unde eu nu am apărut ca să mă pretind expertă, OK? Și la tine acasă, eu nu am nicio problemă să faci salate cu ce vrei, de la pui la crenvurști, dar în locurile publice, unde rămân informații scrise, e bine ca acestea să fie corecte și pe cât posibil să dezambiguizăm. Seară de vis!

      • Beatrice Sabou spune:

        Nu va mai derajnati sa ii raspundeti lui Adrian Trifan, el stie deja totul despre „colagel” :))) si despre cateii de usturoi „care ii da de-o parte” :)))))

    • Agatha spune:

      Domnule Trifan, daca taceai, filosof ramaneai. Un comentariu se face respectuos indiferent daca sustine tematica sau nu. Dumneata, nu ai facut acest lucru. Ci ai aruncat cu ce ai mai bun, cuvintele. Restul, e de la sine inteles.

  10. „Ceea ce mi se pare mie extrem de ciudat este obiceiul de a face salata de boeuf cu carne de pui, de porc sau chiar cu parizer.” Pentru parizer, explicația e simplă: înainte de 1990 era mult mai accesibil maselor largi populare parizerul decât puiul, vita sau porcul. De aici și substituția. Încă mi-amintesc de șnițelele din parizer date prin ou reconstruit din praf de ouă integral (made by Agricola Bacău).

    • Elise spune:

      Nu trebuie sa puneți la suflet ca i se zice salata de beof, fara sa aibe carne de vita…. E cam la fel cu adidașii… la toți pantofii sport de acest gen li se spune adidași. Chiar daca mulți sunt făcuți de firme necunoscute. Zic și eu…

  11. Victor spune:

    Cel mai mult apreciez faptul (pe care îl spun și eu tuturor) că ați consemnat că salată de boeuf se face numai cu carne de vită, toate celelalte sunt altceva.

  12. IULIA spune:

    Exact ca a mamei, doar ca ea nu pune mazare (chestie de preferinta). Minunat explicata. Imi sunteti tare draga, doamna Laura Laurentiu. Ce bine ca existati! Sarbatori fericite!

  13. Tuku Bacsi spune:

    Exact asa o facem si noi; ingredientul cheie fiind o maioneza buna de casa. In plus noi aduga si gogosari sau ardei in otet.

  14. Delia spune:

    Chapeau, doamna pt aceasta rețeta ! E cea mai bine si frumos explicata! Felicitări pt munca depusă! Va mulțumesc!

  15. Gogu spune:

    Eu nu am folosit silicon. Am bagat o direct intr un…. si a iesit foarte tare !

  16. Ramona Pintea spune:

    Foarte buna, am facut o de Craciun ?

  17. imprimante etichete spune:

    un preparat tare drag mie.