Cautare in site
x inchide
salata de vinete, reteta salata de vinete romaneasca

Salata de vinete romaneasca

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.05.2012
4.1
(58)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.1 / 5. Voturi 58

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

31 comentarii la Salata de vinete romaneasca

  1. DODO spune:

    este 99 % ca cea greceasca Reteta balcanica La bulgari aidoma

  2. Adriana Mindroiu spune:

    Retetele dvs. sunt foarte reusite, bine explicate si ilustrate. Va felicit. Vizitez cu placere si cu folos site-ul dvs. Fara modestie pot spune insa ca mama mea ( si deci si eu) gatea in 85% din cazuri exact ca dvs. Referitor la salata de vinete „romaneasca” simpla, de toata ziua ( nu cu maioneza) la noi in Bucuresti si se pare ca in Muntenia in general nu se adauga lamaie sau mustard. Pe la noi, o salata de vinete acrisoara vara te-ar fi dus cu gandul ca s-a acrit stand prea mult afara din frigider. De cand traiesc in SUA intr-o zona cu multi romani din Ardeal am invatat gustul lor.

  3. Mimi spune:

    A iesit foarte buna salata dupa reteta dvs., multumesc! Numai bine va doresc!

  4. Vlad spune:

    Una din cele mai bune retete Romanesti. Cateva secrete care-mi lipseau: ulei vegetal in loc de ulei de masline, nu foarte multa ceapa, etc. Este exact de ce nu-mi reusea salata in trecut. Numai 4 stele in loc de 5, pentru ca autoarea nu a specificat daca avem voie sa bem o bere sau nu, in timp ce pregatim salata…

  5. Donciu Maria spune:

    salata de vinete devine mai gustoasa la frigider pentru ca Dumnezeu Tatal imbunatateste calitatile nutritive si gustative a tuturor mancarilor din frigider,de aceea se recomanda ca mincarea scoasa din frigider daca nu o mincam rece sa o incalzim la bai marin ca sa nu fie direct in contact cu focul care distruge ce a pus Dumnezeu bun in mincare.Acesta este un adevar explicat de Tatal Ceresc oamenilor prin clarviziune.

  6. Sophy spune:

    Arata foarte bine salata ta! :)
    E mai buna salata aceasta decat cea cu maioneza?
    Vreau sa fac acum si nu stiu daca sa fac cu sau fara maioneza…:)
    Merci.

  7. Ciprian spune:

    Extraordinar, am facut-o pe cea cu „maioneza”, nici eu , nici sotia nu suportam prea bine mancarurile uleioase :) si reteta asta a fost chiar la fix. Multumim mult si Keep Up the Good Work :D

  8. ela spune:

    galbenusul crud?

  9. Vero82 spune:

    Am facut si eu aceasta salata azi la pranz!!! a fost foarte buna am folosit ceapa verde in loc de cea uscata,si mai buna!!  Multumesc de retete!!

  10. Iustina_batesiu spune:

    am facuto azi,delicioasa,nu mi-am putut inchipui ca sunt atatea variante,super buna,
     

  11. Isabela D. spune:

    Reteta mea de salata de vinete contine si dovlecei (1/3 din cantitatea de vinete) si la sfarsit ii adaug 1-2 linguri de tahini (pasta de susan); iese foarte aerata si pufoasa…

    • lauralaurentiu spune:

       Foarte fain, eu fac cu vinete si pasta de susan baba ghanouj, chiar azi o sa postez reteta :).

  12. Adriana spune:

    Eu pun 1-2 catei de usturoi zdrobiti, fara sa pun zeama de lamiie. Usturoiul o face sa reziste 2-3 zile in frigider fara sa se strice…daca apuca!Adriana (Bucuresti)

    • lauralaurentiu spune:

       Hehe, chiar asa, daca apuca! Si la noi are mare trecere salata de vinete si nu prea apuca. Am si eu unele variante – destul de diferite de aceasta – cu usturoi, le voi prezenta in curand. :)

  13. Aphextwinz spune:

    mamaaa cat ai scris, m-ai rupt, culmea ca cica alea cu maioneza ar fi dinspre muntenia, mie alea imi plac. mi-ai facut pohta dupa atatia porci mancati in ardeal, facem.

    ps: misto poze :)

    • lauralaurentiu spune:

       Alo, leagă calu’ ăla, păi dacă primești 6 emailuri de la 6 domnișoare de opșpe până-n douăjcinci carele toate vor sa facă preparatul ăsta complicat pentru prima oară-n tânăra lor viață, ce faci, dai detalii cât de multe! :P

      Să vă fie de bine ce-ati mâncat și ce-o să mai mâncați! Mulțam :).

  14. Teodora spune:

    Mmmm, oricum le faci vinetele raman tot vinete, gustoase si pufoase. La noi nu e weekend daca nu sunt vinete.
    Nu stiu daca pot da idei culinare, sper sa nu gresesc. Eu pe langa vinete fac bastonase din aluat simplu de paine pe care le ung cu albus batut (ce ramane de la maioneza) si apoi presar „lemon pepper”, nu stiu daca se gaseste in Romania, un piper cu gust de lamaie. Se coc repede. Si apoi „incingem” pitutele alea in vinete si gata masa de sambata seara.
    Multumim mult pentru retete si sfaturi Laura. Eu am gasit multe „tips” pe blogul tau de care nici nu mi-am dat seama.
    O zi buna iti doresc si multa sanatate sa mai poti pune retete bune.

    • lauralaurentiu spune:

       Foarte fain! Faci un fel baghete mai crocante, sa inteleg? Se pot presara cu te miri ce, pana la urma, cred ar fi si chimenul un adaus foarte potrivit.
      Ma bucur mult pentru ca gasesti informatiile de pe acest blog utile, te mai astept.

      • Teodora spune:

         da, baghetutzele sunt mai crocante, foarte bune. Si chimen e bun pe ele, am incercat si asa.
        Fii sigura ca am devenit un fan al tau si al blogului tau.

      • lauralaurentiu spune:

         :) am zis sa chimen pentru ca turcii si arabii servesc salata lor de vinete – baba ghanouj – presarata cu chimen si se potriveste foarte bine. Fara indoiala trebuie sa fie un deliciu!

  15. Tuku Bacsi spune:

    Si cea natur si cea cu maioneza… exact ca la mama acasa! Le astept pe celelalte!

  16. Ana Thomas spune:

     Ufff, chiar ca mi s-a facut asa un dor…Tocmai am cumparat niste rosioare zemoase si parfumate de la piata.Acum ma duc din nou: dupa vinete!!;)

    Multumim!Sarutmana pentru masa!

    • lauralaurentiu spune:

       :)) Asa fac si eu merg la cumparaturi si niciodata nu vin acasa cu tot ce imi trebuie. Sa-ti fie de bine, draga mea!