Salată coleslaw





Salata Coleslaw, rețeta simplă, o salată cu varză și morcovi asezonată cu un dressing de maioneză, oțet și miere, o rețetă perfectă ca garnitură la orice grătar. Cum se prepară salata Coleslaw.
Salata Coleslaw este o salată foarte populară, adesea servită alături de grătare dar merge grozav și în sandwich-uri. Are un nume pretențios dar rețeta este o salată simplă de varză și morcovi, conform Wikipedia, chiar denumirea ei ne arată originea: koolsla înseamnă, în limba daneză, salată de varză.
Varianta de față a rețetei este una americanizată, cu un dressing ce are la bază maioneza, dar poate fi prepara și cu o vinegretă simplă. Rețeta am gasit-o în cartea chef-ului Thomas England „Idiot’s guide Cooking Basics” și mi-a plăcut foarte mult, cu atât mai mult cu cât conținea și sos Worchestershire care mie, personal, îmi place foarte mult. Acuma, vedeți voi, dacă nu e neapărat și pe gustul vostru, puteți să-l săriți!
Secretul unei salate Coleslaw reușite este varza tăiată cât mai subțire și mai fin. Aceasta se va înmuia dar va păstra o notă crocantă, plăcută. Este chiar mai gustoasă a doua zi, după ce a stat la frigider, așadar nu vă temeți să preparați o porție mai mare, cu atât mai mult cu cât este foarte salata se potrivește cu multe, foarte multe preparate.
Ingrediente Salata Coleslaw
pentru salata propriu-zisă
- 500 g varză
- 2 – 3 morcovi
- 1 ardei roșu (opțional)
- 1 ceapă roșie mică sau 1-2 fire de ceapă verde (opțional)
- 1-2 frunze de țelină cu tot cu tulpină sau lingură frunze de pătrunjel tocat
pentru dressing
- 100 gr. maioneză
- 1 lingură oțet de mere
- opțional: 1 lingură sos Worchestershire
- 1 lingură miere
- sare după gust
- piper după gust
Mod de preparare salata Coleslaw
1. Se curăță varza de eventuale frunze exterioare ofilite, pătate sau rupte. Se taie cât mai fin cu putință. Eu am un cuțit special pentru varză care îmi face treaba aceasta mult mai ușoară. Varza tăiată se transferă într-un bol încăpător.
2. Se curăță și se dau și morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mari.
3. Se taie și ardeiul roșu julienne (felii subțiri, cât mai fine). La fel se taie și ceapa (dacă alegeți să o folosiți).
Prepararea dressing-ului
4. Într-un bol mai mic, se amestecă maioneza cu o lingură de oțet de mere.
5. Se adaugă sosul Worchestershire. Se toarnă și o lingură de miere (eu am pus sirop de agave), se sărează și se piperează după gust, urmărind un echilibru între dulce, acrișor și sărat.
6. Dressingul se toarnă peste salată, treptat, și se amestecă totul foarte bine. Sosul ar trebui să lege toate legumele din salată dar nu să fie în exces, de aceea se adaugă treptat pentru a ne putea opri când combinația e ideală.
7. Se presară și niște verdeață care va da o notă de prospețime binevenită.
Extrem de înviorătoare și reconfortantă această salată Coleslaw, musai să o încercați.
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns