Salată de castraveți cu mărar și usturoi
Salată de castraveți cu mărar și usturoi, rețetă simplă, sănătoasă și răcoritoare, cu ingrediente simple, din grădină. Cum se prepară salată de castraveți cu mărar și usturoi?
Nimic mai simplu și mai gustos, pe vreme de vară, decât o salată cu castraveți, gătită cu puține ingrediente. De altfel, și alte salate sunt niște alegeri excelente, acompaniind perfect preparatele mai consistente, pornind de la clasica salată verde până la delicioasa salată de roșii cu castraveți etc. Astăzi, însă, vom vorbi despre salata de castraveți cu usturoi și mărar, așa că ne vom concentra asupra acesteia.
Alte rețete de salate proaspete, de vară publicate pe blog: rețeta de salata grecească, salata bulgărească-Șopska, salată ”Niçoise”.
Castraveții sunt niște legume foarte sănătoase, pline de minerale. Pe deasupra, castraveții sunt și hidratanți, conținând cam 95% apă. Gustul lor e mai degrabă neutru, cu toate că au acea prospețime caracteristică. De aceea, putem să-i dăm nițel ajutor salatei, adăugând sare și niște verdeață tocată – mărarul este un companion de nădejde.
În plus, am mai pus usturoi. Ador usturoiul, unul din regretele mele zilnice este cenzura socială a acestei legume dar asta este, învățăm să fim cumpătați și la dulciuri darmite la usturoi.
Dar destul cu introducere, să trecem la rețetă, că tare poftă ne mai este!
Ingrediente salată de castraveți cu mărar și usturoi
- 2 castraveți de mărime medie
- 2 – 3 căței de usturoi
- 2 linguri mărar tocat mărunt
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oțet de mere
- sare după gust
Mod de preparare salată de castraveți cu mărar și usturoi
- Castravetele se spală și se decojește cu un cuțit de legume. Dacă preferați, puteți să-i lăsați cu tot cu coajă.
- Se feliază castraveții subțire și se pun într-un bol.
- Se sărează și se amestecă bine, sarea dă gust și extrage apa din castravete, înmuindu-i ușor.
- Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, eu i-am și zdrobit puțin în mojar. Se adaugă în bol, peste castravetele feliat.
- Se spală și se taie mărunt frunzele de mărar, am pus cam două linguri de mărar mărunțit. Se pun în salată.
- Într-un borcănel curat care se poate închide ermetic, se pune uleiul și oțetul, se închide recipientul și se scutură până amestecul se omogenizează.
- Se toarnă peste salată, se amestecă bine și este gata de servit.
Spuneți și voi, nu este o rețetă perfectă de vară? Companion perfect pentru o grămadă de mâncăruri și gata în maxim 5 minute.
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns