Cautare in site
x inchide
salata de vinete baba ghanoush, reteta salata vinete

Salata de vinete Baba Ghanoush

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 24.05.2012
4.5
(97)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 97

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Salata de vinete Baba Ghanoush

  1. Ramona V. spune:

    Am găsit tahini la Carrefour așa că am făcut această salată. Este minunată! Am vrut să fie doar ca aperitiv la o cină ușoară și s-a transformat în cină de-a dreptul.

  2. Dorian spune:

    la aceasta minunatie am doar o mica adaugire: un praf de za’tar presarat inainte de servire si totul este mai mult decat perfect :)

  3. patratel spune:

    dar ce ma fac eu ca toate vinetele pe care le-am copt pe gratar sunt negre in interior… arata frumoase si lucioase cand le cumpar dar dupa ce le coc toate aterizeaza rand pe rand in cosul de gunoi :(
    (exista oare un secret pentru asta? gresesc eu undeva? salata de vinete era (si ar fi) mancarea mea preferata.

  4. Iulian spune:

    cat ar veni vinetele in grame pentru aceasta reteta? fiindca le am congelate si cum sunt incepator in bucatarie…

    • lauralaurentiu spune:

      Iulian, nu conteaza foarte mult, pentru ca oricum va trebui sa potrivesti gustul de sare, lamaie etc. Daca ai vinetele ambalate la 400-600 de grame ar trebui sa fie perfect. Spor si te astept cu impresii.

  5. Ovidiu spune:

    Hey… asta-mi pare mai degraba a mutabal . http://bucatariearabeasca.ro/products.php?product=Mutabal

  6. Steluta spune:

    pasta de susan de unde o cumpar ca nu am mai folosit asa ceva, multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      De la orice magazin arabesc, turcesc, ba unele persoane au lasat comentarii in care sustin ca s-ar gasi si la selgros la raionul cu sosuri.

  7. petra spune:

    O reteta minunata asa cum ne-ai obisnuit!eu traiesc in Liban de foarte multi ani ,soacra mea face aceasta reteta la fiecare masa la care sint adunati toti membrii familiei,baba ganouj, hummus  si salata de patrunjel” tabouli” sint nelipsite de la mesele festive, e semnatura libaneza as putea spune.multumim pentru toate retetele minunate ,pot spune ca am incercat destule si mi-au reusit toate!

  8. Iustina_batesiu spune:

    de unde cumparam tahini,
     

  9. super interesanta reteta,dar mai intai trebe sa trec pa la vreo tienda arabeasca sa-mi cumpar pasta de susan si chimen…multumesc si succes pemaideparte

  10. Gabriela spune:

    Sosul tahini e cam scumpel pe la noi dar se poate face foarte usor acasa. 
    http://video.about.com/mideastfood/Tahini-Sauce.htm Multumesc pentru reteta. Ador vanata. :)

  11. Melaniefaur spune:

    Multumesc pentru lamuriri,iar daca pasta de susan intensifica gustul  vinetelor,cu siguranta preparatul rezultat este deosebit.In alta ordine de idei,am o rugaminte.Mare „cat inima mea”.
    Surprinde-ne in aceasta vara si cu alte retete de inghetata.Poate ai vre-o varianta de inghetata
    tiramisu cu piscoturi sfaramate,sau cu nutella….sau alta bunatate,pe care doresti sa o impartasesti cu noi.Pana atunci,spor la gatit.Sa fim sanatosi!

  12. Zarra290552 spune:

     Admir mult acest blog, unul dintre motive fiind si corectitudinea scrierii, lucru rar in zilele noastre, cand toti analfabetii au devenit mari blogeri sau formatori de opinie! Tocmai de aceea va rog sa corectati o mica eroare strecurata in text, sunt convinsa ca din neatentie, si sa scrieti in loc de Izrael, Israel, asa cum este corect! Mult succes si…astept alte idei indraznete!

    • Maria spune:

      Noroc ca sunt uni ca tine vanatori de greseli si perfectionisti care vaneaza punctul alb de pe foaia neagra si nu spun nici un cuvant de apreciere  la adresa persoanei si  a munci titanice pe care o face sa ne impartaseasca toate ideile si retetele cu atata daruire dar ce sa mai zic….. Astept sa-mi corectezi si textul meu..
      Sa ai o zi buna si nu mai fi asa de exigent(a) nici cu alti dar nici cu tine insuti

      Maria

      • Zarra290552 spune:

        Maria draga, din cauza unora care gandesc asa ca tine nu putem atinge performantele de care chiar am fi in stare! Atunci cand ai o solida pregatire, trebuie sa stii sa o transmiti asa cum se cuvine si celorlalti, nu sa-ti strici imaginea cu un amanunt, important si el, dar neesential ! Cand trecem pe langa o greseala e incorect sa nu o sesizam, mai ales cand suntem convinsi ca e o scapare, asa cum am si mentionat! Pe autoarea acestor retete si prezentari sigur o apreciez si admir, altfel nu i-as acorda importanta, si stiu ca nu-mi va lua in nume de rau mica observatie. Da, si textul tau are greseli, dar ele te privesc doar pe tine, pe cand autoarea acestor retete le transmite public noua, celor care ii acordam increderea de a le citi! I-am apreciat mereu acuratetea exprimarii, de ce sa nu remarc o mica scapare?

      • lauralaurentiu spune:

        Dragelor, nu trebuie sa va suparati pentru atata lucru :). Drept e, greseala mea fost… cum sa zic, quasi-intentionata, adica m-am gandit sa aplic criteriul fonetic la ortografierea respectivului nume, desi, marturisesc, vanzandu-l scris, parca nici mie nu mi-a placut :)), asa ca Zarra are dreptate.

        Maria, iti multumesc pentru sustinere, e un amanunt fara importanta si cea care mi-a atras atentia a facut-o in termeni foarte politicosi.

        Va multumesc, atat Mariei cat si Zarrei, pentru ca ma apreciati si sper ca in continuare sa reveniti pe acest blog, niciodata de dragul disputelor, intotdeauna pentru ca veti considera ca ofera – sper eu – continut de calitate. :)

      • Maria spune:

        Doamna Laura as vrea sa stiti ca va respect si va apreciez foarte mult pentru daruirea dumneavoastra si pentru tot ce faceti. Va multumesc pentru numeroasele si bunele retete pe care le postati cu atata daruire. Nu-mi bat eu capul cu greselile de ortograf. Poate ca nu stiu sa scriu dar  nici nu-mi permit sa jignesc oameni  si nici nu alerg dupa performante. Eu va doresc mult succes doamna Laura si sa stiti ca eu intotdeauna va urmaresc cu o deosebita placere si va multumesc inca o data pentru tot.

        Cu mult respect Maria 

    • In ce limba este scrierea cu „S”? Nu cumva faci confuzie? In limba romana asa se pronunta, cu „Z”… Daca ar fi sa urmam principiul tau, ar trebui sa folosim in vorbirea in limba romana „Netherlands” in loc de Olanda… stiu ca e cam tarziu sa comentez, dar… acum am ajuns aici…

  13. miss Q spune:

    Cred ca e foarte aromata in primul rand si banuiesc ca e foarte buna. Nu am toate ingredientele necesare  (pasta de susan) si nu stiu daca o voi incerca. Ma multumesc cu o portie de la tine. Asa cum am promis am facut reteta de salata de vinete cu ardei copti dupa metoda invatata de la tine. A iesit superba. Si cu toate astea sa stii ca am sa votez pentru salata de vinete traditionala, romaneasca, pentru ca mie imi place cel mai mult. Simt gustul de vanata si asta-mi doresc si asta-mi place. Celelalte sunt foarte gustoase, dar nu mai simt gustul legumei. Sunt altceva. Asta nu-nseamna ca n-am sa mai fac salata de vinete cu ardei copti…. Sotul meu e innebunit dupa ea (salata). Deja am mai citit cateva retete si vreau sa le-ncerc. Ma bucur tare mult ca te-am descoperit

    • lauralaurentiu spune:

       Pentru foarte multi oameni cea mai buna reteta este cea cu care s-au obisnuit, cu care au copilarit, si nu e nimic rau in asta. Daca cea cu ardei copti e mai dulceaga, la reteta asta cu tahini in schimb, as zice ca se simte gustul vinetei cel mai intens, cu o profunzime pe care i-o pasta de susan. Bineineteles, sunt gusturi si gusturi, de aceea am si fost interesata de peferintele voastre, pentru ca ceea ce imi place in mod deosebit mie nu-i musai sa placa tuturor. :)

  14. Melaniefaur spune:

    Super reteta…nu stiu cum este tahinul la gust,si nici de unde il pot cumpara ;dar daca descopar  „sursa”,promit sa incerc reteta ,cu putin noroc,pana atunci apar si vinetele autohtone.O clipa am crezut ca „tahin” e animal sau ceva…,deh,fiecare cu limitele lui……:)

    • lauralaurentiu spune:

       Eh… eu as zice mai degraba ca nimeni nu s-a nascut invatat :)), ca doar cuvantul „tahini” nu facea parte din vocabularul de baza pe care l-am mostenit de la mama, evident ca pana cu cativa ani in urma nu stiam nici eu ce-nseamna. Ti-as descrie un pic gustul… intens de susan, clar, si parca un pic de nuca, de halva, fara a fi dulce. Se foloseste atat la dulciuri, cat si la feluri de mancare (e ingredientul cheie al hummus-ului). Nu se pune mult, ca e destul de intens, dar 1-2 linguri dau o profunzime deosebita preparatelor. Ar trebui sa il poti gasi la orice magazin turcesc sau arabesc.

    • Cortex spune:

      Poti cumpara de la Selgros, raionul cu sosuri

  15. Diana spune:

    Suna ff bine!!O sa incerc si eu reteta neaparat…mai ales ca tocmai ce am cumparat un borcan de tahin ca sa fac maine humus:)

    • lauralaurentiu spune:

       Humus, mmm… foarte bun! Sigur o sa-ti placa si reteta asta :). Eu cu tahini fac aceste doua lucruri, care ne plac mult ambele.

      • Rodiviorel spune:

        eu obisnuiam sa presar seminte de susan deasupra salatei. dar mi se pare mai apetisant cu tahini, asa ca ma pun pe cautat.
        Laura m-as bucura daca ne-ai da si reteta ta de sos de merisor,pt ca eu prefer retetele tale sifelul cum le explici
                                    multumesc-Rodica