Cautare in site
x inchide
vinete coacere si curatare 3 metode cum se coc vinetele corect 3 metode laura laurentiu

Cum se coc vinetele corect? 3 metode de coacere și curățare a vinetelor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.09.2019
4.7
(256)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 256

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Cum se coc vinetele corect? 3 metode de coacere și curățare a vinetelor

  1. Elena Eftimie spune:

    Buna ziua . Am încercat sa coc vinete direct pe flacara de aragaz și după 10 min mi sa închis flacara .Am încercat pe alt ochi și la fel am pățit după câteva minute . Oare de la zeama ce se scurgea din vinete? . Aragazul a mers bine înainte .

  2. Carmen spune:

    Am 2 întrebări ref la coacerea vinetelor în oala:
    1- nu se va compromite oala pentru orice alta utilizare viitoare
    2- metoda poate fi aplicată și pe plita pe inducție?

    • Am răspuns în mod repetat la întrebarea 1 :). Nu alegeți cea mai bună oală pe care o aveți, pentru operația asta. Probabil aveți una pentru cartofi în coajă și alte chestii mai puțin sensibile. Eu am una în care chiar afum diferite alimente (somon, de exemplu).
      Întrebarea 2: acă oala merge pe inducție, poate fi aplicată metoda.

  3. Alex Perrian spune:

    Mai este o metoda simpla : invelesti vinata in folie de Aluminiu si o coci in cuptor.Cind s-a inmuiat, se taie cotorul vinetei si se “ stoarce “ miezul . Coaja amara ramine in folie….

  4. Carmen spune:

    Am încercat varianta la oala și a ieșit foarte bun. Mulțumesc pentru articol.

  5. Irina spune:

    Cu oala arsa cum ramîne? Se curata (greu) si se mai poate folosi mai departe?

  6. Aura spune:

    Am folosit anul trecut metoda de coacere in oala, mentionez ca timpul de coacere a fost de aproape o ora , oala am spalat-o si am frecat-o bine de vreo 3 ori, am bagat-o si la masina de spalat vase a soacrei, dar tot au ramas pete negre pe fund si, un an mai tarziu, cand o folosesc, trebuie sa am grija ce gatesc, pentru ca inca da mancarii un usor iz de afumat. Nu stiu daca am avut eu mare ghinion, si cu timpul, si cu oala.
    E adevarat ca vinetele au fost foarte bune, dar nu as repeta experienta.

    • Nu ați avut ghinion. Gustul de afumat din oală este aproape spre imposibil de scos. O puteți folosi doar în acest scop și nu cred că aveți nevoie să coaceți vinete doar o singură dată pe an. În plus, mai sunt și alte preparate excelente pe care le puteți afuma în propria bucătărie și veți avea nevoie de o oală pe care să o folosiți în acest scop. De exemplu, oala v-ar putea servi la obținerea unui excelent somon afumat.

  7. Vali spune:

    Eu le-am copt in oala . Au iesit excelente!

  8. elena spune:

    Interesant articol la fel si metodele. Voi incerca ultimile 2 metode,-la cuptor si afumate in oala. voi reveni cu rezultate. Multumesc pentru informatii.

  9. Costin spune:

    Ziua buna.
    Excelente sfaturile insa, daca este sa ma iau dupa bunica mea, metalul nu are ce cauta in procesul curatarii vinetelor.
    Asa sa fie?
    O zi buna,
    Costin D.

    • Pe vremea bunicii afirmația era corectă, pentru că ustensilele de metal, folosite în bucătărie, nu erau inoxidabile. De atunci am mai evoluat. Inoxidabil înseamnă cu nu se oxidează, indiferent ce anume ar atinge, inclusiv vinetele.

  10. Oana spune:

    Multumesc pt. articolul detaliat!
    Numai idei una si una!
    Spor in toate!

  11. Oana spune:

    Multumesc mult. pt explicatii!

    Un articol documentat si binevenit!

    Spor in toate va doresc!