Cautare in site
x inchide
salata de icre reteta pas cu pas cum se face salata de icre

Salata de icre de crap

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 11.05.2010
4.6
(15)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 15

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

24 + = 34

39 comentarii la Salata de icre de crap

  1. Andreea spune:

    Excelenta rețetă!

  2. Maria spune:

    În sfârșit, o rețetă de icre fără tone de ulei! Eu mă întrebam dacă pot pune chiar mai puțin.

  3. Carjea Anca spune:

    Foarte buna rețeta. Am cautat de mult proportiile corecte și o varianta cu gris. Am primit mai mult răspunsuri ironice și retete cu pâine sau fără adaosuri. Nu mi-au plăcut nici unele.

  4. Miki spune:

    Salutari doamna Laura. Asa fac si eu icrele ca in reteta dumneavoastra cu gris, si pun un pic de apa minerala ca sa iasa un pic pufoase. Complimente primesc mereu. Personal cele doar cu ulei mi se par foarte gretoase. Au fost momente cand mi s-au taiat icrele. Banuiala mea fiind ca poate am redus viteza mixerului prea brusc. Cat de mult conteaza viteza mixerului? Si ce viteza ati recomanda? Multumesc anticipat.

    • Eu le fac la o viteză medie și constantă. Vă dați seama că e greu să fac recomandări, fiecare avem tipuri diferite de mixer :). Dacă se taie, nu e de nereparat, le puteți începe de la început cu câteva icre și în loc de ulei adăugați compoziția tăiată. Se vor repara.

  5. Rodica spune:

    Excelenta reteta, totul a decurs repede si bine, iar salata a iesit foarte gustoasa. Multumesc, Laura!
    (Adaugarea grisului fiert in loc de paine mi se pare foarte o idee foarte buna. Are o textura fina, cremoasa, si nu schimba gustul icrelor. In trecut, am incercat diverse variante, ba cu paine, ba cu pesmet, ba doar icre si ulei… Dar painea sau pesmetul se simt in salata, iar salata facuta doar din icre+ulei+lamaie pica cam greu dpdv digestiv, iar prepararea este riscanta, salata putandu-se „taia” foarte usor.)

  6. icrele de crap sunt cele mai bune, eu am făcut cu icre sărate pe care le-am cumprat de la selgros și a iesit perfect reteta asta, e exact pe gustul meu, multumesc!

  7. Cristina-Maria spune:

    Cum mă sfătuiești ? Cu pâine sau cu griș ?! :)

  8. Vali spune:

    Da..sint bune si cu gris dar eu fiind nascuta in Delta le prefer fara gris .
    Oricum multumim de reteta ..Aurel are dreptate cunoscatorii de peste si icre stiu de ce…
    O zi buna si Succes

    • diana spune:

      Buna Vali zimi si mie cum o faci fara grishi?pui paine?zimi totu cum faci

      • lauralaurentiu spune:

        Diana draga, nu stiu aca Vali mai este pe-aproape ca sa-ti raspunda. Poti sa faci salata din icre fara gris si fara paine inmuiata, pur si simplu bati icrele cu uleiul turnat in fir subtire, ca la maioneza. Pentru ca pana la urma icrele sunt si ele niste oua, se vor comporta identic cu galbenusurile si se vor emulsifia cu uleiul adaugat, exact ca maioneza obisnuita. O acresti cu zeama de lamaie, pui ceapa dupa gust si salata e gata. In ce ma priveste, prefer salata de icre cu un aport de gris sau paine inmuiata si stoarsa bine in primul rand ca mi se pare mai usoara, in al doilea rand pentru ca mi se pare destul de ciudat sa mananc maioneza goala pe paine, fie ea si din oua de peste. :) Chestiune de gust, desigur.

      • VIOREL spune:

        te pot întreba, cum poţi compara icrele cu gălbenuşurile? Ar fii bine să ne abţinem de la unele comm-uri. (dacă nu suntem în materie)

      • Laura Laurentiu spune:

        Da, mă poți întreba și eu pot răspunde:
        1. atât icrele, cât și gălbenușurile de ouă (de găină, bibilică, prepeliță, cu mici diferențe de la o specie la alta) au în compoziție: apă, proteine, grăsimi, minerale. Procentul acestora diferă de la gălbenușuri la icre, (aproximativ 65% apă în icre, aproximativ 50% apă în gălbenușuri, aproximativ 25% proteine în icre, aproximativ 17% proteine în gălbenușuri etc) dar nu atât cât să le facă să fie altceva.
        2. oricum am suci și răsuci chestiunea, atât icrele cât și gălbenușurile reprezintă ovule nefecundate ale unor animale
        3. faptul că sunt bucătar profesionist mă recomandă că sunt ”în materie” ca să scriu comentarii pe acest blog.
        4. Faptul că blogul este al meu, personal, îmi dă dreptul de a nu mă abține de la niciun comentariu, ba mai mult, chiar mă obligă să spun tot ce am de spus.
        5. Persoanele care sunt arogante și au o impresie exagerat de bună despre sine, dând sfaturi nesolicitate, dar în același timp nu cunosc forma de infinitiv a verbului ”a fi”, care nu se scrie cu doi de ”i” (corect ar fi fost ”ar fi bine să ne abținem…”) sunt cele care ar trebui să se abțină de la comentarii publice. Dacă nu sunt în materie…

      • Alice spune:

        BRAVO LAURA!

    • diana spune:

      eu nam gatit pentru-ca numa interesat,acum vreau sa invat,de aia te rog sa-mi zici,ozi buna

  9. in locul grisului , eu folosesc paine alba inmuiata in lapte si dupa stoarsa (dar nu prea tare) ies delicioase  !

  10. Www Magda_ion spune:

    foarte bun

  11. DicaAngela spune:

    SINT FORTE BUNE ASA LE FAC SI EU NU AU ASA COMPLICATII LEAM FACUT MEREU .

  12. DicaAngela spune:

    SINT FORTE BUNE ASA LE FAC SI EU NU AU ASA COMPLICATII LEAM FACUT MEREU .

  13. Lupumircea spune:

    ia incearca cu piine inmuiata in loc de gris

  14. Terecacovaci spune:

    Este minunat pestele din salata de icre . L -am si gustat , este nemai pomenit . La fel pregatesc si eu icrele . bravo, te felicit.

  15. Katynath spune:

    reteta este buna , iar prezentarea platoului imi place foarte mult

  16. Costydim spune:

    rata frumos. si conceptia ta este una deosebita.Costel

  17. VIATA spune:

    Ne-a placut si v-am votat.
    Succes!

  18. Mihai T. Ioan spune:

    Multă sănătate şi să-ţi îmbucure Dumnezău sufletul, doamnă Laura.
    Io, Uica Mihai, mi-s nou în blogosfera culinară, deşi mi-s cal bătrân în meserie. Te urmăresc de mult timp şi mi-e drag de dumneata, că plesneşti de energie şi eşti baş arhetipul bănăţăncii cu mânurile în chici.
    Te invit să mă vizitezi la mine pe blog, să mai givănim o ţâră.
    Cu drag şi respect
    Uica http//:uicamihai.blogspot.com

  19. lauralaurentiu spune:

    Cami, prindeti crapceana si furati-i icrele! :P Spor la pescuit!

  20. lauralaurentiu spune:

    Gospodina de Criza – multumesc frumos, si tu esti ca de obicei draguta :) .

  21. lauralaurentiu spune:

    DavidOctavian – te astept cu impresii :) !

  22. CamiWitt spune:

    Cu grisul pus deja inainte la mixat nu stiam . Fein dde tot. Problema e ca la nloi nu se gaseste icre. Tre' sa mergem la pescuit si poate prindem o crapceana…hi,hi,hi…O seara placuta!

  23. Gospodina de Criza spune:

    Frumos, ca de obicei.

  24. Madalina spune:

    Laura, sunt intru-totul deacord cu tine.

    Madalina

  25. David Octavian spune:

    Pfff,ce pofta mi-ai facut.Si cu ceapa verde langa……..mmmmmmmmmmmmmmmm.Neaparat trebuie sa fac si eu.Doar sa cumpar icre.Cele gata facute din comert sunt bune,dar nu asa ca astea facute in casa.

  26. lauralaurentiu spune:

    Madalina, sunt foarte simplu de preparat si mai gustoase dacat salatele de la magazin, mai ales pentru ca poti sa potrivesti gustul dupa plac cu mai multa sau mai putina ceapa, lamaie, sare etc.

  27. Madalina spune:

    Ce bine a venit reteta asta!
    Am in frigider niste icre si nu stiam cum sa le prepar. Ale tale arata foare bine.

    Madalina

  28. lauralaurentiu spune:

    Raluca – intr-adevar, gustos!

  29. raluca spune:

    Foarte frumos si gustos… si nici nu stiam ca se pot prepara icrele proaspete. eu totdeauna le-am lasat cu sare la frigider, ca asa am vazut la mama/soacra. fiecare zi e buna sa inveti cate ceva. multumesc

PUBLICITATE
PUBLICITATE