Creveti, calamari si midii la gratar
Pentru mine, fructele de mare reprezinta rasfatul suprem, atat de gustoase mi se par si atata satisfactie imi aduc. De fiecare data cand am prilejul sa ma infrupt din fructe de mare ma simt in vacanta, relaxata si lipsita de griji, doar gust un calamar sau un crevete proaspat, inchid ochii si gata, ma vad sub un cer incredibil de albastru si parca respir aerul sarat al tarmurilor marilor calde. Cel mai mare regret e ca pretul prohibitiv al acestor incredibil de gustoase dar si de sanatoase fructe ale marii nu imi permite sa le pun pe masa in fiecare zi, dar si cand o fac… veti vedea ca nu ma multumesc cu putin.:)) Va invit, asadar, la un veritabil festin cu creveti la frigare, calamari umpluti cu feta si calamari simpli, deasemenea, midii cu parmezan, toate pregatite la gratar si bune de sa-ti lingi degetele. Pentru cei mai putin experimentati, am aratat in detaliu cum se curata crevetii si calamarii, alaturi de idei de marinata, condimente la indemana tuturor, procedee simple si un timp de gatire foarte scurt, nici nu se putea mai bine pentru o zi inabusitor de calda.
Toate acestea nu ar fi fost posibile fara ajutorul partenerilor mei de la ecores.ro, cei care se pricep sa puna la dispozitia fiecarui pasionat de trai bun si mancare delicioasa gratarul de gradina care i se potriveste cel mai bine.
00:4500:0600:516mediuPentru lista ingredientelor si modul de preparare o sa va rog sa vizionati filmuletul de mai jos (setati calitatea la 720p HD).
Sumar retete: 1. calamari umpluti cu feta: atatea bastonase de feta de dimensiunea unui deget cati calamari aveti de pregatit; marinada din 4 catei de usturoi, 5-6 frunze de busuioc, 1/2 legatura patrunjel, ardei iute dupa gust, zeama de la 1/2 de lamaie, sare si piper dupa gust (cate 1/2 lingurita), 40 de ml. de ulei de masline. Se aseaza in straturi calamarii si feta si se acopera cu marinada, lasandu-se deoparte macar 30 de minute inainte de preparare. Inainte de a-i pune pe gratar, se umplu calamarii cu feta si se fixeaza pe frigarui atat saculetul umplut cat si tentaculele; se frig 3 minute pe fiecare parte. 2. calamari simpli: calamari, 1 catel de usturoi, coaja si zeama de la 1/2 lamaie, 1/2 leg. patrunjel, 40 de ml. de ulei de masline, sare si piper; calamarii curatati se infig in tepuse si se acopera cu marinata pregatita amestecand restul ingredientelor, se lasa deoparte de la 30 de minute pana la 2 ore si se frig pe gratar 2 minute pe fiecare parte. Creveti picanti pe frigarui: se infig cate 5-6 creveti (sau depinde de dimensiuni) pe frigare si se acopera cu un sos din 1 catel de usturoi tocat, ardei iute dupa gust, 1 varf de cutit de sare, 1 vf. cutit piper, 1 lingura ulei de susan si 1 lingura sos de soia; se lasa deoparte 30 de minute si se frig cate 2 minute pe gratar, pe fiecare parte. Midii cu parmezan: 1 kg. de midii, 1 pahar de 200 de ml. cu pesmet, 25 de grame de unt, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel de usturoi, 60 de grame parmezan ras, sare si piper. Midiile se oparesc in apa 5 minute iar cele care nu se deschid se arunca. Se rupe cochilia superioara si se pastreaza doar cea care contine carnea. Se amesteca toate celelalte ingrediente si se preseaza in cochilii deasupra de carne. Se aseaza pe gratar pe o plita si se fac cateva minute, pana ce toppingul de vine usor auriu.
Lasă un răspuns