Somon afumat pe scandura de cedru la gratar
Dragii mei, in prag de Florii vin cu o noua reteta potrivita pentru dezlegarea la peste, cel mai delicios peste pe care l-am mancat vreodata, somon afumat pe scandura de cedru. Reteta este nou-nouta, dar o alta noutate, nu mai putin importanta, este lansarea serialului culinar Bucataria de Vara, al carui subiect sunt retetele culinare gatite in afara limitelor fizice ale „cuinii mele banatene”, pe care am stramutat-o, dupa cum veti vedea, in exterior. Toate astea nu ar fi fost posibile fara aportul esential al partenerilor mei, cei care pun la dispozitia fiecaruia gratarul de gradina potrivit. Deci, impreuna cu ecores.ro va vom oferi in perioada ce urmeaza o serie de retete culinare care vor demonstra ca gatitul in aer liber poate sa ofere o alternativa sanatoasa, delicioasa, incantatoare si relaxata pentru fiecare dintre noi.
Ingrediente somon afumat pe scandura de lemn de cedru
- 1 file de somon de aproximativ 800-1000 de grame
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita seminte de anason
- 1 lingurita de seminte de mustar negru
- 1/2 de lingurita de paprika afumata
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingura de sare grunjoasa
- 2 linguri de zahar brun
- 1 legatura de sparanghel
- sare
- lamaie
Mod de preparare (video)
Serialul Bucataria de Vara va va oferi la fiecare sfarsit de saptamana cate o reteta – dar ce spun eu o reteta? – cate un meniu complet, in timp util ca sa il puteti aplica si voi in weekend. In continuare va invit sa vizionati primul episod al serialului Bucataria de Vara si sa descoperiti meniul propus in filmul de mai jos:
Somon afumat pe scandura de lemn de cedru
Rizotto negru cu fructe de mare
Sparanghel invelit in bacon la gratar
Creveti la gratar
Atat pentru azi, sper ca v-a placut. Fiti cu ochii pe lauralaurentiu.ro pentru Bucataria de Vara de saptamana viitoare!
Edit: la masa am avut-o oapete pe sotia fericita Alina Codrean, cu care am descoperit de curand ca suntem consatence. :) Ea a dus desertul! Alta reteta la gratar cu peste:
Lasă un răspuns