Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”
Reteta aceasta minunata de pastrav la cuptor a la venitienne a ajuns la mine prin intermediul unei „sirene cu parul de aur”, asa imi place mie sa o numesc pe fata care este cunoscuta pe forumul culinar.ro drept Kiken-Hana. Ea ne spune ca a descoperit la randu-i aceasta reteta intr-o carte foarte veche de bucate, mai exact de pe la 1908.
E o reteta simpla si surprinzator de gustoasa. Am servit pastravul acesta cu carnea nespus de frageda si aromata si exteriorul crocant multor pretentiosi si toti s-au intrecut in laude. Cei mai inflacarati fani ai retetei, insa, au devenit cei din familia mea, care o cer intr-una si nu se mai satura de ea.
ALTE RETETE DELICIOASE CU PASTRAV
- Reteta de pastrav la cuptor, foarte simpla si gustoasa
- Reteta de pastrav la gratar
- Reteta de rulouri de pastrav pe pat de mamaliga
Ingrediente Pastrav la cuptor ”a la venitienne”
- 4 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 2-3 catei de usturoi
- 80 grame de unt
- pesmet
- ulei
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.
Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa trecerea timpului de marinare, pastravii se dau prin pesmet si se aseaza pe gratarul cuptorului preincins la 190 de grade (180 ventilat), cu o tava acoperita cu hartie de copt dedesubt, unde vor ramane timp de 20 de minute.
Acest pastrav la cuptor a la venitienne se serveste cu o garnitura la alegere, eu i-am pus alaturi Cartofii condimentati la cuptor.
Lasă un răspuns