Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Păstrăv la cuptor - ”a la venitienne”

Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Reteta aceasta minunata de pastrav a ajuns la mine prin intermediul unei „sirene cu parul de aur”, asa imi place mie sa o numesc pe fata care este cunoscuta pe culinar drept Kiken-Hana, care ne spune ca a descoperit la randu-i aceasta reteta intr-o carte foarte veche de bucate, mai exact de pe la 1908.

pastrav la cuptor, reteta pastrav la cuptor a la venitienne

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Pastrav la cuptor ”a la venitienne”:

  • 4 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 80 grame de unt
  • pesmet
  • ulei
  • zeama de lamaie

Preparare Pastrav la cuptor ”a la venitienne”:

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pas 1

Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - crema de unt aromata

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pas 2

Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pasul 3

Dupa trecerea timpului de marinare, pastravii se dau prin pesmet si se aseaza pe gratarul cuptorului preincins la 190 de grade (180 ventilat), cu o tava acoperita cu hartie de copt dedesubt, unde vor ramane timp de 20 de minute.

mod de preparare pastrav a la vennitiene la cuptor - pasul 4

Ultima rețetă publicată

Se servesc cu o garnitura la alegere, eu le-am pus alaturi Cartofii condimentati la cuptor.

pastrav la cuptor, reteta pastrav la cuptor ala venitienne 2

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 comentarii la Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”

  1. Retetele cu peste imi sunt f. utile. Am fost diagnosticata cu Diabet de tip 2. Va multumesc anticipat pentru ceea ce imi veti trimite. LA MULTI ANI CU SANATATE !!!!

  2. andreea spune:

    Buna ziua. Cum se spumeaza untul?

  3. Florinadamian22 spune:

    pentru cine posteste, cu ce se poate inlocui untul ?!

    • lauralaurentiu spune:

      Poate cu o margarina buna sau sa renunti complet la el, pui in interiorul pestelui felii de lamaie, patrunjel tocat si cate 1 catel de usturoi felioare.

  4. Magdy spune:

    Foarte bună această reţetă! Tot de la KikenHana am copiat-o. :)
    Eu o fac cam o dată pe lună, însă cu macrou. Nu găsesc aici păstrăv.

    Laura, iţi citesc des blogul şi îmi copiez anumite reţete. Eşti super! ;)

    Magdy.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE