Cautare in site
x inchide
gravlax 1

Somon Gravlax

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 10.05.2015
4.6
(14)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 14

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Somon Gravlax

  1. midal spune:

    Nu am crezut nici eu ca va iesi ceva… dar a iesit Mai bun decat orice somon la vid din magazin! Multumesc mult de reteta!

  2. Arata delicios, de abia astept sa o incerc

  3. Viorel spune:

    Buna seara,

    Urmaresc de ceva vreme postarile Dvs., incercand o parte din retetele prezentate.

    Am o nelamurire ref. aceasta reteta de somon. Cumparand doar o treime din cantitatea mentionata in articol, am redus proportional, la o treime, sarea si zaharul. Observ ca somonul nu pluteste in mixtura. Sa fi pus mai multa sare si zahar? Bine, deja au trecut cele 3 zile indicate de Dvs.

    Ca si gust, dupa spalare, inca se simte un pic zaharul. Dispare daca il stropesc cu lamaie?

    Multumesc.

  4. Alina Pasculescu spune:

    Se mai adauga cognac,iar fileurile se intorc o data pe zi de pe o parte pe altatimp de 3 zile . Cel putin asa procedam noi in bucataria in care lucrez eu :-)

    • Laura Laurentiu spune:

      Si eu le-am intors de pe o parte pe alta timp de 3 zile, dar cognac nu am adaugat :). Am invatat acest procedeu in urma cu mult timp, intr-o familie suedeza, exact asa cum l-am descris. De atunci, am descoperit multe alte abordari: unii adauga vodka, altii cognac, altii coaja si zeama de citrice si multe alte mirodenii in plus. Sfecla rosie, de asemenea, e un adaus demn de luat in seama, va colora somonul intr-un rosu intens, foarte spectaculos. Eu am ramas, insa, fidela primei retete descoperite, pentru ca nu m-a dezamagit si gustul imi place mult.

  5. Traian spune:

    Mă alatur si eu celor ce vă transmit felicitări sincere.Apreciez in mod deosebit , prezentarea simpla si usor de inteles ,a retetelor. Am făcut si eu acest „gravlax ” care a ieșit multumitor , cu mențiunea ca , ce am găsit eu si din alte surse de inspiratie , raportul sare / zahăr este 1/1 si nu 1/3. Din punctul meu de vedere a ieșit prea dulceag , și in plus , surplusul de zahăr strică: si pentru gust dar mai ales la sanatate!

  6. Felicia spune:

    Ești o minune, Laura dragă! Așa că, te rog, ajută-mă, tu, o maestră în potrivirea condimentelor și aromelor, să înlocuiesc MĂRARUL! Îmi place somonul la nebunie, dar nu știu cu ce alt… verde să-l marinez. Mulțumesc! Sănătate, putere, inspirație!

  7. cristina spune:

    Vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti dumneavoastra aici, pe acest site. Am folosit o multime de retete, diverse, de fiecare data, cu satisfactii maxime.
    Felicitari si inspiratie buna, in continuare !

    Cristina Diana

    • Laura Laurentiu spune:

      Multumesc foarte mult si sper sa incercati si in continuare retetele si sa va aduca la fel de multa satisfactie. :)

  8. Adnia spune:

    Zilele acestea am facut si eu cunostinta cu somonul gravlax (in sensul ca am aflatde existenta sa). Nu pare greu de preparat, acum nu-mi mai ramane decat sa gasesc somonul proaspat!

    • Laura Laurentiu spune:

      Ma bucur mult, Dia Daria, sunt convinsa ca dupa ce vei incerca o data sa faci gravlax acasa nu o sa-ti mai lipseasca din frigider. Eu l-am descoperit in ’94, intr-o familie suedeza care m-a gazduit timp de o saptamana in cadrul unui proiect cultural. In Romania acelor vremuri nu se gasea somon de cumparat, asa ca atunci cand am venit acasa i-am dus dorul o vreme, apoi… am facut exact aceeasi chestie din pastrav! Sa stii ca merge bine si cu pastrav :)). In fine, a durat ani de zile pana cand am inceput sa gasesc somon proaspat (cred ca odata cu deschiderea magazinelor Metro) si de atunci mi-am pregatit somon gravlax mai tot timpul. :)

  9. Oana Igretiu spune:

    O reteta exceptionala! Un fel clasic scandinav foarte gustos si care, helas, se prepara ata de usor. Ne bucuram ca esti partasa la The Food Connection :)