Maioneza – reteta rapida in mai putin de 1 minut
Cum se face maioneza? Majoritatea gospodinelor (si gospodarilor :P) au invatat de mici sa o faca. Am si eu o reteta diferita decat cea de mai jos, facuta cu galbenus fiert. Reteta de maioneza mostenita de la mame si bunici presupunea destula migala. Galbenusuri crude si/sau fierte, uleiul turnat picatura cu picatura si amestecat cu lingura de lemn intr-un singur sens, cu multa, mult mai multa rabdare decat avem noi, cei care traim in viteza secolului XXI.
Originea maionezei e destul de neclara, dar e sigur ca a fost mentionata prima data in primul deceniu al secolului al XIX-lea. Cu siguranta, insa, exista de mult, mult mai mult timp.
Evident, cea de casa este mai sanatoasa si categoric costa mai putini bani decat cea cumparata. Dar te faci dupa ce ai invartit cu lingura de lemn pret de jumatate de ora si chiar la final, ai surpriza ca se taie? Propunerea mea pentru voi este o reteta de maioneza rapida, pe care nici macar un copil nu are cum sa o rateze (sa se taie). In aceasta reteta se foloseste oul intreg, nu veti mai ramane cu albusuri depozitate prin frigider si in plus va contine si mai putin colesterol decat o maioneza facuta numai cu galbenusuri. Practic, manopera dureaza mai putin de 1 minut.
Ingrediente maioneza la minut
- 1 ou intreg
- 250-300 ml ulei
- ¼ lingurita de sare
- 1 lingurita de mustar
- zeama de lamaie si piper alb dupa gust
Mod de preparare
Ar fi cateva masuri de prevedere pe care trebuie sa le luati ca sa va reuseasca reteta de maioneza. Prima, asigurati-va ca ingredientele sunt la aceeasi temperatura. A doua, nu ridicati blenderul de pe fundul vasului (borcanului) pana cand maioneza opaca nu incepe sa urce aproape cat sa „inghita” para acestuia.
Pentru restul, urmariti videoul de mai jos, realizat in timp real. Chiar atat dureaza prepararea, sub 2 minute. Setati calitatea 720p HD si fiti atenti la detalii, cu toate ca este foarte simplu, procedeul va poate pacali.
Sa va fie de folos!
Lasă un răspuns