Cautare in site
x inchide
maioneza rapida, reteta de maioneza rapida

Maioneza – reteta rapida in mai putin de 1 minut

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 30.03.2009
4.3
(36)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 36

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 comentarii la Maioneza – reteta rapida in mai putin de 1 minut

  1. Ramona spune:

    Am lasat-o pe fiica-mea sa tina blenderul si cred ca l-a ridicat prea repede, s-a format o compozitie lichida, mai pot sa-i fac ceva?

  2. Dana spune:

    Zeama de lamaie se pune la sfarsit, dupa ce s a legat compozitia? Desi cateva secunde nu am ridicat blenderul si incepuse sa se inchege, cum am ridicat blederul putin, compozitia s a facut lichida si a trebuit s-o arunc! Unde gresesc?

    • Ridicați blenderul după ce maioneza începe să urce evident pe lângă blender. Practic, în momentul în care simțiți că s-a îngroșat bine în partea de jos și aproape nu se mai vede para blenderului, acoperită de maioneză, începeți să ridicați, centrimetru cu centimetru.

  3. Anca spune:

    Excelent iese! Exact ca în video, rapid și fără probleme. După o viață, am scăpat de emoția maionezei!
    Mulțumesc, Laura!

  4. Iacob Clara spune:

    Foarte tare!!Am incercat cu lapte si a iesit f buna!Multumim!

  5. Simina spune:

    Pur si simplu… genial! Alte cuvinte nici nu sunt necesare. Multumim pentru inspiratie!

    • Mă bucur că v-a reușir această maioneză! Cu toate că am crezut că ceva mai simplu nu se poate, constat din comentarii că multor cititori nu le reușește și chiar nu înțeleg ce ar putea să facă greșit :)).

  6. Ciresica Periat spune:

    Buna seara, nu se incarca reteta video. Am incercat de pe telefon si de pe laptop.Nu apare nimic. Multumesc

    • Mulțumesc de atenționare, Ciresica. Dacă te uiți în bara browserului, vei constata că tocmai am trecut pe https, tocmai în ideea de a oferi o experiență mai bună și mai sigură vizitatorilor site-ului. Din păcate, transferul a atras după sine și niște mici erori, pe care le voi corecta pe măsură ce le voi descoperi. Mulțumesc încă o dată pentru ajutor.

  7. Violeta din Bucuresti spune:

    Buna, Laura.
    Iti multumesc pentru ca m-ai scapat de un maaaaare stres. Iata ca sa fac maioneza acasa a devenit la fel de simplu si usor ca si cum as… curata un mar. Tocmai am facut-o (Recunosc ca doar in joaca. Mi-am zis sa vad daca iese si ce iese). Mi-a trebuit doar un minut. Pot sa iti declar ca te iubesc? Ei bine, pentru toate retetele cu care m-ai ajutat pana acum (si la care nu am comentat niciodata) te iubesc si iti multumesc.
    Iti doresc toate cele bune.

  8. Anonymous spune:

    Se face atat de usor dupa cum promite titlul. Puteti sa mai adaugati inca un gabenus pentru un gust mai intens.

  9. Andreea spune:

    Mie nu imi iese! Iese o zeama pur si simplu,nu se intareste deloc! Am respectat intocmai instructiunile.

    • Laura Laurentiu spune:

      Dacă le-ați fi respectat, ar fi ieșit.

      • didi spune:

        Si mie mi.a iesit o zeama… am reapectat întocmai instrucțiunile

      • Spre deosebire de alții, care le-au respectat și le-a ieșit o maioneză. Cine le-a respectat oare? :)

      • Simona Mladin spune:

        Imposibil sa nu iasa . Eu asa o fac de vreo 40 de ani . Posibil uleiul si oul au fost la temperaturi diferite . Maioneza doar cu ou intreg o fac , chiar si la mixerul obisnuit . O singura data nu mi-a iesit , ma grabeam si am luat oul din frigider iar uleiul din dulapul de bucatarie unde-l tin . Normal ca am facut o zeama chioara .

  10. Ioana spune:

    Buna ziua!
    Si eu fac reteta asta, insa astazi mi s-a taiat de doua ori si nu inteleg de ce. Puteti sa imi dati un sfat cum sa o repar. Multumesc!

    • Laura Laurentiu spune:

      Buna ziua. Puneti un ou intreg intr-un alt borcan, adaugati deasupra maionexa taiata si prelucrati-o cu blenderul ca de obicei. Ar trebui sa se repare. Deasemenea, e important ca ingredientele sa aiba o temperatura aproximativ egala (nu ouale de la frigider si uleiul dintr-o bucatarie calduroasa).

  11. Vlad spune:

    Am facut pt prima data maioneza … am folosit o cana normal in loc de borcan. Mi-a iesit de nota 10 !
    Mersi !!!

  12. Sandel spune:

    Super.Meritati un premiu.Puneti cumva si lamaie?

  13. emmily spune:

    la fel se poate face maioneza din doua parti de ulei si o parte lapte rece si se tine blenderul apasat pe fundul borcanului pana se face maioneza

  14. Alexandra spune:

    am incercat o singura data si mi s-a taiat.

  15. Alexandra D spune:

    Am incercat, dar nu se intareste maioneza:(… Am pus ingrediantele in ordine si am facut totul ca in video dar nu se intareste. Oare care e problema?

  16. suzane spune:

    Azi am incercat cu succes maioneza preparata intr-un minut.Reuseam mereu sa o fac dar necesita timp si grija sa nu se taie(procedeul clasic).O intrebare am,daca avem nevoie de o cantitate mai mare de maioneza cum procedam?Eu am repetat operatiunea.Multumesc LAUREI pentru retetele deosebite expuse pe blog si modului cum le prezinta.Multumiri si din partea familiei mele(beneficiarii).

  17. suzane spune:

    ffff simplu

  18. anna spune:

    scuzati,dar…se poate face maioneza doar cu albus de ou ,pt cei ce au colesterolul mare?

    • lauralaurentiu spune:

      Anna, se poate face chiar fara ou deloc: pui in burcan lapte de un deget (rece) si de doua degete ulei. 1 praf de sare si 2 linguri de zeama de lamaie. Blenderul de mana bagat
      in borcan si… intr-un minut ai maioneza. La final am adaugi 1
      lingurita buna de mustar. Iese perfect.

  19. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  20. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  21. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  22. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  23. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  24. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  25. Foarte tare! chiar imi trebuia niste maioneza pt o salata de telina! a iesit numaidecat !!! Multumesc!

  26. Crina spune:

    f buna maioneza, am folosit mustarul frantuzesc de la Kamis, cel cu boabe intregi, putina sare si zeama de lamaie…grozava combinatie, ii adaug putin ustuoi si e sosul preferat al fiului meu! Multumesc ca ne usurati viata cu sfaturile dvs!

  27. Ana- Athina spune:

    tare de tot..nu mi-a trecut prin cap …eu fac la fel dar pe stilul ”vechi”..un galbenus crud , unul fiert ,mustar,zeama de lamaie ,ulei …si dai la mixer …1 minut si-ii gata…dar imi place si reteta asta ..sigur o v-oi incerca…MULTAM DIN SUFLET…

  28. Ada Gavris spune:

    Interesantă metodă! Am mai văzut ceva asemănător, în anii din urmă , dar cu ouă ceva mai multe și ulei mai puțin , dar nu am încercat până acum .
    Să vă spun drept , eu fac maioneza de ani de zile cu un gălbenuș crud și 2 fierte iar cantitatea de ulei o injumătățesc folosind zeama de la o lămâie (mare ) și apă minerală ( o ceșcuță) .Maioneza rezultată este mai mult ușoară și gustul este același!

    • lauralaurentiu spune:

      Sunt convinsa ca asa e. Eu fac maioneza de cel mult doua-trei ori pe an :)), chiar nu sunt fanul preparatelor cu maioneza sau cel putin nu al salatelor romanesti inecate in maioneza. Dar aseara, in urma unui comentariu pe care l-a lasat aici o cititoare, mi-am facut curaj si am incercat maioneza fara oua, numai cu lapte si ulei. Auzisem de procedeu, dar nu il pusesem in practica. S-o vezi pe aceea cat de usoara este, si da, are exact acelasi gust! :)) Am pus 1 parte lapte (cam de 2 degete), 2 parti ulei, 1 praf de sare si 3 linguri de zeama de lamaie. Blenderul de mana bagat in borcan si… intr-un minut am avut maioneza. La final am adaugat 1 lingurita buna de mustar de Dijon si cele piper alb proaspat macinat. Minune!

      2013/1/17 Disqus

  29. ioana spune:

    fac maioneza in felul asta de vreo 15 ani,pina atunci uram facutul maionezei!

  30. rodica spune:

    multam se reteta……rapida

  31. Ionela spune:

    naucitor…nu credeam ca din punct de vedere chimic se poate:)) (lucrez intr-un laborator de cercetare…si in „cel de acasa”:) )…de Craciun mi-a luat mai mult de 35 de minute sa fac maioneza manual…multumesc frumos de idee si de timpul pe care o sa il economisesc…sunt sigura ca e buna, ca toate retele pe care le-am incercat pana acum

    • lauralaurentiu spune:

      Ionela, ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Iti doresc ca in „laboratorul” de acasa sa ai parte de succese 100% si te mai astept cu drag.

      2013/1/16 Disqus

    • Grecu Andra spune:

      e minunata! nici eu nu as fi crezut ca poate fi atat de simplu! Efectiv mi-a usurat viata :)

  32. Guest spune:

    eu am gasit acum ceva timp o reteta de maioneza cu lapte in loc de ou(fiul unei bune prietene era bolnav si urma un regim care interzicea ouale crude), dupa care nu am mai folosit ou niciodata pentru maioneza. se procedeaza asemanator si dureaza la fel de putin(condimentele, mustarul, zeama de lamaie, etc. se adauga insa la sfarsit). laptele trebuie incalzit putin sau tinut la temperatura camerei – nu iese cu lapte rece . se foloseste mai putin ulei(de doua ori cat cantitatea de lapte), iar gustul este foarte placut (in special daca se lasa putin la frigider dupa ce s-au adaugat condimentele). este mai usoara si mai sanatoasa si poate fi folosita la orice ati folosi o maioneza obisnuita (eu o fac mereu pentru salata de vinete) sau poate fi pastrata la frigider timp de maxim 10 zile.

    • lauralaurentiu spune:

      Medeea, am vazut, dar inca nu am incercat. De altfel, folosesc maioneza destul de rar. Despre procedeul propus de tine ar fi de spus ca merge si cu lapte de soia, din cate am auzit, ceea ce o face ideala pentru zilele de post.

      2013/1/16 Disqus

    • lauralaurentiu spune:

      Am facut-o! E perfecta :), multam ca mi-ai dat curajul sa o incerc.

  33. felicia spune:

    in loc de mustar pun 3 linguri de lamiie nu este asa grasa

    • lauralaurentiu spune:

      Aha! am inteles. Dupa cum am scris in subtitrarea de la finalul filmului, eu pun si lamaie. Mustarul nu e gras, nu contine nicio picatura de grasime, doar pulbere de seminte de mustar, apa si otet. In plus fata de acesta intotdeauna pun si lamaie, dar inainte de a folosi maioneza si in functie de preparat. Pun chiar mai mult de 3 linguri, la aceasta cantitate am mers pana la 1/2 de lamaie.

  34. felicia spune:

    si eu o fac tot asa dar in loc de maioneza pun lamiie nu este asa grasa

  35. Alina Ghebaur spune:

    Genial! :) va multumesc si pentru aceasta idee si pentru muuulte alte bunatati pe care am invatat sa le fac!

  36. claudea spune:

    insa e o problema cu albusul de ou care nu e sanatos, contine o enzima care nu lasa sa se asimileze vit b12

    • lauralaurentiu spune:

      Claudia, nu cred ca vei consuma cate 1 albus crud zilnic, ca sa ajungi in stadiul de carenta de bitamina B1. Echilibrul este cheia in orice ;).

  37. elena spune:

    Eu stiam ca albusul crud contine bacterii periculoase…

  38. Svetlana spune:

    Wow…Nu am cuvinte…Merci mult de pont/tip/reteta…ce o fi..dar e super….
    desi o faceam cu mixerul…tot uleiul trebuia picatura/picatura….si se mai taia…Multumesc Laura…

  39. alina spune:

    eu am facut maioneza din lapte si zeama de lamaie plus ulei, toate puse in blender

    • lauralaurentiu spune:

      Am vazut si eu ca se poate, nu am incercat inca niciodata. Am inteles ca se poate face cu blenderul si din lapte de soia si ulei, ideal pentru zilele de post.

  40. ralu spune:

    e o super maioneza, eu ii mai pun un praf de sare si zeama de lamaie.

    • lauralaurentiu spune:

      Si eu la fel, sarea o pun de la inceput (se vede in video si scrie si in subtitrare) si zeama de lamaie adauga la final (scrie in subtitrare). E mai usoara si mai pufoasa decat cea numai cu galbenus.

  41. Diana spune:

    sa stiti insa ca nu merge cu orice tip de mustar.De ex mie imi iese doar cu cel romanesc.Aici nu iese maioneza…

  42. Oana Igretiu spune:

    si eu o fac in 50 sec! reteta de baza: la fiecare galbenus crud cate o lingurita cu varf de mustar. mixer. adaug ulei din ochi (cam 1 deget/ou din sticla Bunica de 1 l). la final pun sarea peste care picur un pic de apa (ca sa fiu sigura ca se dizolva) apoi mixer din nou. e gata! la final poti adauga: ceapa verde tocata marunt sau 1 lingura de smantana si piper proaspat macinat sau castraveti murati maruntiti….o multitudine de variante! din albusurile ramase fac painea episcopului (chec de albusuri) cu multe stafide, alune si fructe confiate.

  43. laura laurentiu spune:

    Te pupez si eu, drga mea Diamanta :P !

  44. laura laurentiu spune:

    Flor draga, din toata inima! Te pup si te mai astept cu drag!

  45. Ina spune:

    Laura iti multumesc mult de tot pt premiu!!! Ma inclin inca o data in fata ta pt toata munca ta depusa in bucatarie. Te pup!

  46. Nina's Culinary Creations spune:

    Hello Laura,
    felicitari pentru premiile primite, pentru talentul, rabdarea, pasiunea in „cuina” ta de zi cu zi! Ai tot respectul si admiratia din partea mea!
    Multumesc si eu pentru premiile oferite si le accept cu drag!
    Nina

  47. Ginette spune:

    Multumesc frumos pentru premiu, esti foarte draguta si ai un blog minunat. Te pup si numai bine !!!

  48. Dana2dor spune:

    Multam, Laura, pentru premiu!
    Si felicitari pentru minunatele retete cu care ne surprinzi in mod placut de fiecare data!
    Pup si o imbratisare de la mine:)

  49. diamondlovescuisine spune:

    multumesc mult, Laura! te pupez! :)

  50. Flor spune:

    Multumesc mult laura pt. premii si pt. urare! Am vazut mesajul si pe culinar!