Chiftele de linte si conopida intr-un burger vegan
Ieri am facut chiftele de post. Le-am facut mari, ca sa le pun intr-un burger vegan. Personal, nu as fi avut nevoie de argumente suplimentare ca mancarea de post poate fi extraordinar de gustoasa, dar acest burger i-a convins chiar si pe cei mai reticenti (si anume fiica-mea) de lucrul asta. Chifteaua de linte si conopida e asa de frageda si gustoasa, incat nu simti lipsa carnii, oricat de mare si convins carnivor ai fi. Din aceeasi compozitie, se pot modela chiftele mai mici care sa fie servite simplu, cu sosul preferat (de exemplu cu un sos de rosii cu busuioc, cred ca ar fi minunate). Un argument in plus sa va apucati sa le pregatiti ar fi ca sunt usor de facut si contin foarte putine grasimi, fiind coapte la cuptor, nu prajite in ulei.
Ingrediente Chiftele De Linte Si Conopida Intr-Un Burger Vegan:
- 150 de grame de linte rosie
- 300 de grame de conopida
- 1 ceapa rosie mica
- 1 catel de usturoi
- 1/2 de lingurita de chimion macinat
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura cu varf de faina de quinoa, naut sau mazare (eu am folosit faina de quinoa care se gaseste la magazinele naturiste, se poate folosi si faina alba de grau, daca nu aveti altceva)
- sare si piper
- pentru asamblat: 6 chifle, sosuri dupa plac, salata verde, rosii, ceapa etc.
Preparare Chiftele De Linte Si Conopida Intr-Un Burger Vegan:
1. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.
2. Conopida se da pe razatoarea cu gauri mari si se imprastie pe o hartie de copt intr-un strat cat mai uniform. Se da la cuptorul deja incins si se coace timp de 5-6 minute, pana apar din loc in loc (mai ales pe margini) urme de rumenire.
3. Lintea se spala sub jet de apa intr-o strecuratoare, apoi se pune la fiert in 500 de ml. de apa, impreuna cu catelul de usturoi tocat si un praf de sare. Dupa ce clocoteste, se micsoreaza focul la minimum si se continua fierberea cam 15 minute), pana cand lichidul este absorbit iar lintea incepe sa se sfarame.
4. Se adauga peste linte ceapa rasa prin razatoare, fulgii de conopida, faina, chimionul macinat, 1 lingura de ulei de masline si sare si piper dupa gust (se mai pot adauga si alte condimente, dupa preferintele fiecaruia). Se amesteca bine si, cu mainile umede, se formeaza chiftele care se aseaza pe o tava acoeprita cu hartie de copt, apoi se stropesc cu 1 lingura de ulei de masline.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
5. Se coc chiftelele la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, eventual se pot intoarce cu o spatula la jumatatea timpului de coacere (nu e obligatoriu, insa). Daca se formeaza chiftele mai mici, desigur si timpul de coacere se va micsora cu ceva. Dupa ce se scot din cuptor, sunt gata de servit, se potrivesc perfect cu o salata, un dip oarecare sau cu maioneza de avocado.
Daca doriti sa folositi chiftelele pentru burgeri, alegeti niste chifle moi; topping-urile care se potrivesc sunt nenumarate: rosii, ardei copti, salate de cruditati sau de legume (salata de sfecla, de exemplu), rondele de ceapa, castraveciori murati si… vedeti voi ce alegeti dintre sugestiile enumerate, in functie de ce va place si ce aveti prin camara. Ca sosuri, am folosit maioneza de avocado si deliciosul meu ketchup de casa.
Pofta buna!
Sursa din care m-am inspirat pentru reteta de chiftele.
Lasă un răspuns