Sorbet de mango
Cu toate ca vara asta e cea mai „de toamna” din cate am trait, pofta de inghetata e la locul ei, declansata de simplul fapt ca suntem in luna lui cuptor, chiar daca numai din punct de vedere calendaristic. Na, si cand pofta cere inghetata, eu n-am decat sa ma gandesc la noi combinatii si arome. Mi-a venit ideea sa incerc sa fac acasa un sorbet de mango, fruct tropical provenind din tarile cu vara eterna si l-am reusit. Acest sorbet de mango este atat de proaspat si de racoritor pe cat de usor este de facut. Pentru ca mango nu are doar aroma tropicala specifica, si si o textura aparte, acest sorbet al meu, cu toate ca are foarte putine grasimi, are consistenta unei inghetate bune.
Ingrediente Sorbet De Mango:
- 3 mango bine coapte
- 50-60 de ml. de zeama de lamaie (1 lamaie mare sau 2 mai mici sau, si mai sigur, dupa gust)
- 100 de grame de zahar
- 150 de grame de iaurt grecesc cu 10% grasime
Preparare Sorbet De Mango:
1. Prima data, zaharul se pune pe foc intr-o craticioara, impreuna cu 1 lingura de zeama de lamaie (din cantitatea totala) si 60 de ml. de apa. Se fierbe pana cand zaharul se dizolva complet apoi se raceste siropul pana la temperatura camerei.
2. Mango se taie in jumatati, evitand samburele de mari dimensiuni de la mijloc, apoi se desprinde toata pulpa fructului si se taie in cuburi. Se pun cuburile de mango, iaurtul, siropul de zahar racit si zeama de lamaie in blender si se mixeaza pana la obtinerea unei creme fine, semifluide.
3. Crema se trece prin sita pentru a indeparta fibrele atoase continute de mango, apoi se toarna in vasul masinii de inghetata, tinut peste noapte in congelator. Se porneste masina de inghetata si se proceseaza crema timp de 15-20 de minute, sau pana cand se intareste. Daca nu aveti masina inghetata, turnati crema intr-un vas cu capac si dati-l la congelator. Din 30 in 30 de minute amestecati energic in vas, pentru a sparge cristalele de gheata formate. Insistati, pentru ca un sorbet are mult mai putina grasime decat o inghetata obisnuita si gheata se formeaza mai usor intr-un mediu apos.
Sorbetul se poate servi imediat sau se poate pastra la congelator sa se mai intareasca. La mine a rezistat 3 zile (adica in 3 zile l-am dat gata :)) ).
In final, va doresc pofta buna si va asigur ca masina de inghetata nu e un moft, chiar permite obtinerea unei texturi cu mult mai bune a inghetatelor si sorbeturilor de casa. E un aparat simplu si nu e nici cine stie ce costisitor, singurul inconvenient e ca trebuie inghetat recipientul in congelator inainte de a prepara inghetata si nu merge sa se faca decat o singura tura o data. Stiti ce? Eu ma gandesc sa mai imi iau unul. :)
Lasă un răspuns