Cautare in site
x inchide

Inghetata de capsuni cu iaurt

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.05.2010
4.6
(11)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 11

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 comentarii la Inghetata de capsuni cu iaurt

  1. Maria spune:

    Buna ziua! Am facut si eu inghetata , reteta de mai sus , este foarte gustoasa, eu am pus zahar brun si cele doua linguri cu miere (sunt mare amatoare de inghetata, facuta in casa), insa eu am un aparat de facut inghetata marca ORION, l-am primit cadou, am turnat compozitia in recipientul aparatului, dar consistenta nu a iesit asa cum vad in foto afisat de dvs., este mult mai moale , desi am lasat aparatul sa fnctioneze mult mai mult decat spuneti dvs, adica 10-15 min. eu am lasat sa functioneze 40 min, deoarece tot asteptam sa se inchege, dar asteptarile mi-au fost in zadar, s-a mai legat, dar foarte putin fata de cum era inainte de-a o pune in vasul aparatului. Mentionez ca vasul aparatului l-am tinut in congelator, asa cum se prescrie in instructiuni. Vreau sa va intreb si sa va rog: dvs. ce fel de aparat folositi, vreau si eu sa-mi achizitionez un aparat de facut inghetata mai bun, mai performant si nu am idee ce anume sa caut. Stiu ca pot face inghetata si fara aparat, dar tre`sa am grija ca la 2 ore sa mixez compozitia de 2-3 ori, asa ca va rog sa-mi spuneti, bineinteles daca doriti sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat!

    • Maria, în general, dacă în 20-25 de minute compoziția nu s-a închegat suficient, degeaba o ții mai mult de atât, că nu se va face mai tare. Singura explicație este că vasul nu a fost înghețat la o temperatură suficient de joasă, eventual poți seta temperatura congelatorului cu câteva grade mai jos (la mine e la -24 de grade celsius). Aparatul meu este DeLonghi.

  2. Maria spune:

    Multumesc pentru reteta, este super buna, astazi am facut-o, astept sa o si savurez.

  3. allexa spune:

    si daca nu punem miere si lamaie iese tot bine?

  4. Sanda spune:

    Am facut inghetata asta de cateva ori deja dar nu am apucat inca sa fac nici o poza. Trece prea repede si nu ma pot dezlipi de paharul de inghetata. :))

  5. anca spune:

    inghetata de capsuni e preferata mea,dar eu nu am aparat de inghetata ,am doar mixer,imi iasa cu acesta.multumesc.

  6. Florenta spune:

    Multumesc pentru reteta.Vreau sa va spun ca merge si fara masina de inghetata.Am facut totul la blender.A iesit o minunatie!Multumesc frumos inca odata pentru retetele minunate!

  7. lauralaurentiu spune:

    ChefDenis, thank you very much for your visit and your so kind words.

  8. lauralaurentiu spune:

    Lacrima, multumesc pentru explicatiile pe care le-ai dat fetelor, pana sa apuc sa citesc toate comentariile, am scris si eu ceva asemanator, drept raspuns la intrebarea Anastasiei. :)
    Eu am castigat masina de inghetata la un concurs culinar, dar am dat o cautare pe google si am descoperit una identica la un magazin online cu livrare la domiciliu, costa 216 lei: http://www.onestop.ro/electrocasnice-aparate-mici-bucatarie-aparate-de-inghetata–463-662-10946__producator-delonghi–352

  9. lauralaurentiu spune:

    Ersilia, ma bucur mult ca ti-a placut si ti-a reusit bine si sa stii ca te invidiez pentru iaurtul ala natural! :)

  10. lauralaurentiu spune:

    Petite Foury – multumesc pentru cuvintele dragute :) . Nu iau rautaciosii in seama, ma mira doar ca s-au inmultit, ma obisunuisem cu atitudini de genul asta pe forum, dar nu si pe blog. In fine, mergem mai departe cu acelasi zambet pe buze, ori ploua, ori e soare! :)

  11. lauralaurentiu spune:

    Bulinuta, eu am un aparat de inghetata Delonghi. E ok, nu mi-a facut neplaceri.

  12. lauralaurentiu spune:

    Anastasia, merge si cu metoda clasica, dar ar trebui sa mixezi compozitia lasata la inghetat cam din ora in ora, pt. a preintampina aparitia cristalelor de ghiata.

  13. Chef Dennis spune:

    what a perfect frozen strawberry yogurt…I never thought about it being that simple…thanks for sharing!

  14. Lacrima spune:

    Rautatile gratuite n-ar trebui bagate in seama. Insa pentru cei care cu adevarat vor sa stie, va pot spune cum faci cand n-ai masina de inghetata.

    In mod normal, ca sa iasa e nevoie de masina asta, care sa amestece continuu substanta grasa cu cea acida/lichida.

    Incercati versiunea de a o da la congelator si cam o data la 15-20 minute sa amestecati bine.
    Ideea e sa nu va iasa defel o inghetata cu "ace" de gheata inauntru.

    Insa Laura, nu-mi spui si mie unde ai gasit o masina de inghetata si la ce pret? Eu am gasit in Domo dar are niste scumpe de preturi de te lasa fara replica… :(

  15. Ersilia spune:

    Laura, am mancat-o deja ,pe toata! Pana sa se congeleze am scos-o din frigider si am mai amstecat-o(de 2 ori cu furculita),si am lasat-o in congelator pana dimineata, e chiar foarte f.f. buuuuna. O voi face si-n viitor cu tot felul de fructe/ multumesc mult !!!!Am facut-o intr-adevar cu iaurt, dar ,iaurt facut de mine in casa din lapte de vaca !!!!

  16. ANCA spune:

    CE BUNATATE ;0) AI FACUT TU AICEA YUMY

  17. Petite Foury spune:

    Draga Laura, ma bucur ca ai postat o asa reteta simpla si gustoasa. Ei bine, lucrurile simple se dovedesc a fi foarte bune. Am facut inghetata – n-am masina special pt inghetata, dar merge grozav si asa la congelator. Cat despre rautaciosi… ma intreb daca se simt mai bine dupa ce au scris cuvintele respective…Ignora, nu merita nici macar efortul de a le raspunde…Te pup si felicitari pentru frumusete de blog!

  18. Axiome anonime spune:

    Creez interfete pentru site- uri si bloguri. Ma ocup in special de site- urile gen business. Preturile incep de la 45 de RON si cresc in functie de cerinte. Totodata ma ocum si de SEO-urile site-urile si de inscrierile in directoare nationale si internationale. GARANTEZ un numar mai MARE DE VIZITATORI cu peste 30-45%. Mai multe detalii la adresa de e- mail: site_ brasov@yahoo. com .

  19. Bulinuta spune:

    Laura, ce aparat de inghetata ai tu?
    ca am avut un esec, de fapt vreo 4 cu un aparat si l-am dus inapoi, crezand ca nu-i bun…
    Am pus compozitia, am dat drumul aparatului si tot ce-a facut a fost sa raceasca destul de bine compozitia, fara s-o inghete. Vasul fusese tinut vreo 24h la conge, oricum…
    Merci.

  20. Anastasia spune:

    Buna fara indoiala si economa, chiar ma gandeam zilele acestea sa fac o inghetata cu capsuni
    ,dar zimi te rog draga Laura cum procedez daca nu am aparat pentru inghetata :( ce fac, fac metoda clasica, e bun asa ?

  21. lauralaurentiu spune:

    Ersilia, ma bucur mult ca am reusit sa vin in intampinarea dorintelor tale, ca sa vezi ce potrivire! Sunt curioasa cum va iesi, masina de inghetata o ajuta sa fie cremoasa si sa nu formeze cristale de ghiata, la congelator poate ar fi trebuit un lactat cu mai multa grasime. In fine, astept impresia ta!

  22. lauralaurentiu spune:

    Ei, nu ma supar eu asa de usor! Ma bucur mult ca ti-am bucurat ochii si sufletul cu postarea mea, chiar asa, simpla cum este. Mie tocmai faptul de a fi atat de simpla mi se pare incantator :) .

  23. Ersilia spune:

    Multumesc mult,Laura!! Cred ca mi-ai citit gandurile…chiar am vrut sa te-ntreb de o reteta de inghe….dar "telepatia"(chiar daca tu nu ma cunosti- direct.. EU- DA !!!!(din TV) – functioneaza)si ma bucur mult..Ma si duc la bucatarie s-o fac.,desi e tarziu.,dar o fac si am s-o pun in cutie si direct in congelator.Abea astept s- o si gust!!!Te roooog mult ,nu baga rautacioasele in seama!

  24. Anonymous spune:

    Nu te supara..la romani este moda rautatilor..Frustratii se afirma prin comentarii de genul celui de mai sus. Dar sa ne arate el/ea..ce inginerie a fost in stare sa produca si sa mai si bucure amatorii de delicii culinare. Asa ca..te asteptam in continuare si nu baga in seama frustrarile unora ca energia negativa sa ramana la ei..Imi place ce postezi si chiar este interesanta picanteria asta pe canicula de afara!

  25. lauralaurentiu spune:

    Pai daca nu aveam masina de inghetata, chiar oare, ce m-as fi facut? Sa inghet compozitia cu suflarea mea de gheata nu as fi putut, deci nu e asta raspunsul… A! M-am prins, mixam ingredientele si dadeam maglavaisul la congelator! E bine asa?

    Ciudat lucru, dar constat cum numarul comentariilor tendentioase se inmultesc pe zi ce trece pe blogul asta.

  26. Anonymous spune:

    Vai, vai, ce mare inginerie ai mai facut! Ai aruncat toate de-a valma in masina de inghetata. daca nu aveai aparatul ala ce faceai?