Inghetata de capsuni cu iaurt
Caldura mare, monser! E nevoie de ceva bun, sa ne racorim sufletele, si cu cat e mai sarac in calorii, cu atat mai bine! Asadar:
Ingrediente Inghetata de capsuni cu iaurt:
- 500 de grame de capsuni proaspete, spalate si curatate de codite
- 500 de ml. de iaurt (eu am folosit Sana)
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 linguri de miere de albine (e de preferat de salcam)
- 100 de grame de fructoza (daca folositi zahar e de recomandat sa puneti in jur de 180 de grame, zaharul nu e atat de dulce ca fructoza)
Preparare Inghetata de capsuni cu iaurt:
Simplu ca buna ziua, gata in doi timp si trei miscari:
1. Puneti capsunile in blender:
2. Mixati cateva secunde, adaugati fructoza (zaharul), mierea si zeama de lamaie:
3. Mixati pana obtineti un pireu fin:
4. Adaugati iaurtul si mixati inca 10-20 de secunde:
5. Pregatiti aparatul de inghetata al carui recipient a stat la congelator cel putin 24 de ore. Porniti aparatul si turnati amestecul cu grija:
6. In aproximativ 10-15 minute inghetata se solidifica:
E cremoasa, gustoasa si foarte proaspata:
Inghetata se pune intr-o caserola si se da la congelator pana va fi consumata:
Eu nu am asteptat prea mult momentul asta, mi-am si pus cateva cupe intr-un castronel pe care scrie, in mod sugestiv „we screem for ice-cream!”:
Lasă un răspuns