Brioșe cu dulceață de vișine
O rețetă bună tare de brioșe pufoase cu interior cremos. Un maxim de gust cu minim de efort.
00:3001:0001:3015mediu
Ingrediente Brioșe cu dulceață de vișine
- 300 gr. făină
- 25 gr. cacao
- 200 gr. zahăr
- 250 ml. apă minerală
- 2 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 100 ml. ulei
- 1 linguriță esență de rom
- dulceață de vișine
- cremă de ciocolată
- ornamente de zahăr & ciocolată
Preparare Brioșe cu dulceață de vișine
1. Pentru început, mixăm ouăle și zahărul, până ce compoziția capătă o culoare mai deschisă și i se triplează cantitatea. Apoi, adăugăm apa minerală, uleiul și esența de rom, și amestecăm până la încorporare.
2. Ingredientele uscate se amestecă bine și se cern deasupra compoziției lichide, amestecând ușor cu un tel, până ce încorporăm tot amestecul uscat.
3. După aceea, am tapetat o tavă cu hârtie de copt, am așezat formele de silicon și am turnat din compoziția de brioșe, aproximativ, 2 linguri, în fiecare formă. Am mai turnat peste această compoziție și câte o linguriță de dulceață de vișine.
4. Le-am dat în cuptorul preîncins, pentru 20 de minute, iar când sunt gata, le lăsăm să se răcească în formele lor, pentru a le scoate intacte.
5. La sfârșit, le-am decorat cu puțină cremă de ciocolată și ornamente de zahăr și ciocolată. Puteți folosi orice cremă de ciocolată, deși, ar fi de preferat, ca și crema să fie făcută în casă. Rezultatul a fost unul delicios!
Lasă un răspuns