Pastă de fasole roșie cu sfeclă
Pastă de fasole roșie cu sfeclă – rețetă de aperitiv vegan simplu și gustos, gata în doar câteva minute. Dip de fasole roșie cu sfeclă, lista de ingrediente la gram, modul de preparare și sugestii de servire.
Nu știu alții cum sunt, dar noi suntem mai amatori de dipuri, paste aperitiv, hummus și altele asemenea. Aproape în fiecare zi pregătim câte una! Ori la micul dejun, ori pentru câte o gustare ori, atunci când fac un bufet de aperitive, nu lipsește de pe acesta măcar un sortiment dintr-o astfel de pastă. De data asta, vă propun o o rețetă foarte, foarte simplă, care va fi gata în doar 5 minute: o pastă de fasole roșie cu sfeclă. Arată senzațional, e ca o pată de culoare pe orice bufet și în plus e și foarte sănătoasă.
Pentru ca prepararea rețetei de pastă de fasole roșie cu sfeclă să fie cu adevărat rapidă, am folosit fasolea roșie al vapore de la d’aucy. Economisesc mult timp, fasolea e super, super gustoasă iar conservele d’aucy, în general, sunt produse de calitate premium. Acestea nu conțin niciun fel de conservanți sau coloranți, doar legume culese în momentul optim de maturare, apă și sare. În plus, de această dată, am folosit și sfecla din conserva de la d’aucy, gătită și aceasta la aburi, dar în rețeta scrisă de mai jos veți găsi indicații de gătire și pentru varianta cu sfecla coaptă sau fiartă acasă. La finalul articolului, găsiți rețeta video și câteva recomandări.
Ingrediente pastă de fasole roșie cu sfeclă
- 1 conservă de 326 de grame de fasole roșie al vapore (eu am folosit conserva de la d’aucy)
- 1 conservă de 300 de grame de sfeclă roșie sau 240 de grame de sfeclă coaptă sau fiartă, decojită
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de chimen măcinat sau alte condimente, după gustul vostru
- sare după gust
- 40 ml. de ulei de măsline extravirgin
- opțional, 1 linguriță de pătrunjel verde tocat sau bucățele de ceapă verde sau ardei iute verde, pentru prezentare
Mod de preparare pastă de fasole roșie cu sfeclă
1. Pentru prepararea pastei, e nevoie de un blender de putere (static) sau un blender de mână (pe care-l aveți la dispoziție, pe acela-l folosiți).
2. Conserva de fasole roșie al vapore de la d’aucy nu conține zeamă, boabele de fasole fiind gătite la abur. Pur și simplu am deschis conserva și am răsturnat conținutul în blender.
3. Conserva de sfeclă al vapore de la d’aucy are ceva zeamă, sucul propriu al sfeclei, pe care-l lasă în conservă. Dacă doriți o pastă mai consistentă, atunci recomand să scurgeți zeama prin sită și să adăugați în vasul blenderului doar cuburile de sfeclă. Dacă folosiți, pentru această pastă de fasole roșie, o sfeclă pe care ați copt-o sau fiert-o voi, aceasta trebuie tăiată cubulețe și adăugată în blender.
4. De la început, am adăugat cățelul de usturoi, chimenul măcinat (care, după gustul meu, se potrivește excepțional cu sfecla), 30 ml. ulei de măsline și sarea. Am blendat totul cam 1 minut, la viteză mare și pasta de fasole roșie cu sfeclă a fost, propriu zis, gata.
Dacă doriți o pastă ceva mai fină, curățați vasul blenderului cu o spatulă flexibilă și mai prelucrați totul puțin cu blenderul, până la obținerea unei texturi pe placul vostru. Dimpotrivă, dacă vă doriți o pastă mai rustică, cu bucățele de legume, prelucrați mai puțin, e de la sine înțeles.
Dacă pasta vi se pare prea consistentă, mai adăugați puțină zeamă de sfeclă din conservă sau, dacă ați folosit sfeclă fiartă/coaptă în casă, puțină apă plată, ajustând-i consistența după plac.
Servire
5. Odată ce am fost mulțumită de consistența pastei, am gustat să văd nivelul de asezonare. Dacă mai e nevoie de sare, aceasta trebuie adăugată acum, apoi se mai prelucrează cu blenderul cât să se omogenizeze. Am transferat pasta într-un castron potrivit pentru servire și am turnat pe deasupra uleiul de măsline păstrat (10 ml). acesta dă o textură mai plăcută pastei dar o și protejează, preîntâmpinând formarea unei pojghițe neplăcute la suprafață, în cazul în care pasta rămâne ceva mai mult timp pe un bufet cu aperitive.
Am presărat pe deasupra bucățele de ardei iute, pentru o notă picantă (se poate folosi pătrunjel sau ceapă, dacă preferați). I-am pus alături un platou pe care am aranjat bastonașe de morcovi și țelină apio (crude) și niște chips crocante de tortilla, trase puțin la tigaie.
Practic, această pastă de fasole roșie cu sfeclă se servește în exact același mod în care am servi un hummus. E un dip minunat, care merge foarte bine cu legumele crude (varianta mai sănătoasă de servire). Evident, la fel de bine se potrivește și cu chips sau bucăți crocante de lipie. În plus, înviorează prin gust și aspect orice bufet de aperitive.
REȚETA VIDEO
Vă recomand să citiți cu atenție și rețeta pas cu pas de mai sus, veți găsi mai multe detalii. De asemenea, aruncați un ochi și pe recomandările ce urmează.
VEZI ȘI REȚETA MEA DE HUMMUS CU SFECLĂ ROȘIE – CLICK PE POZA DE MAI JOS
MAI MULTE PASTE-APERITIV GUSTOASE GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA URMĂTOARE
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns