Cautare in site
x inchide
zacusca de vinete cu morcovi reteta simpla economica zacusca de vinete cu morcovi reteta laura laurentiu

Zacuscă de vinete și morcovi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.12.2015
4.9
(156)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 156

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Zacuscă de vinete și morcovi

  1. Alina spune:

    Numai 40 de ml ulei de floarea soarelui la o porție?

  2. Julieta Bartalis spune:

    Am si eu o intrebare…cum cunostem vinetele daca sunt dulci si fara samburi o gramada…am cumparat cateva vinete si eram frumoase in exterior si amare de pisca nasul si cand curatai…le.am aruncat….exista vre.un secret….??

    • Julieta, dacă există acest secret, eu nu îl cunosc, pentru că și eu am pățit-o ca tine :)). Am cumpărat vinete iuți și negricioase, cu semințe mult mai multe decât aș fi crezut că e posibil… am citit de curând că trebuie cumpărate cele cu pata cât mai mică la capăt (au acolo o pată maronie, uscată). Dar apoi am verificat și am văzut și vinete fără niciun fel de pată! Așa că… mă las în voia norocului. :))

      • ligia spune:

        Din cate am citit, vinetele ca sa nu fie amare trebuie sa fie lucioase, sa fie mov deschis sau inchis, dar sa nu aiba maroniu pe ele, si sa fie usoare cand le tii in mana. daca sunt grele, au seminte multe si pot sa fie amare.

        Ele cand se coc prea mult, pierd din luciu, devin maronii si devin amare.

  3. Alexandra spune:

    Pentru o începătoare într-ale conservelor pentru iarnă…ce cantitate de vinete și ardei cruzi trebuie sa pregătim pentru a abține cantitatea coapta dorită?

  4. Ioana spune:

    mai pot gasi vinete pe vremea asta oare?

  5. robert spune:

    O rețetă bună pe care am făcut-o chiar și în extrasezon cu rezultate foarte bune. Am folosit vinete puse la congelator pentru iarnă. Surpriza a fost cât de dulceagă și cremoasă e zacusca ta, Laura, chiar așa cum ai recomandat-o. Îți mulțumesc mult, prietena mea îți mulțumește și ea, mai ales că urmărind site-ul tău a devenit mai atrasă de gătit. :)