Cautare in site
x inchide
orange curd reteta pas cu pas detaliata orange curd laura laurentiu

Orange curd – rețetă simplă prezentată pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.11.2012
4.9
(56)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 56

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Orange curd – rețetă simplă prezentată pas cu pas

  1. Mona Scarneciu spune:

    Mi – nu – nat!
    Am pus o cantitate mai mica de zahar, cam 170g si tot a iesit perfect. Va multumesc.

  2. Cornelia spune:

    Buna ziua!Aceasta crema se poate folosi și la macarons?Mulțumesc!

  3. LauraP spune:

    Excelenta aceasta reteta, nu da gres niciodata! Am facut prima portie acum cativa ani si de atunci revin la ea mereu. Toate retetele dvs. pe care le-am incercat mi-au reusit! Multumesc!

  4. Alina spune:

    Mmmmmm… bunatate perfecta. Deci nu poti sa descrii in cuvinte gustul.
    Atata de fin si cremos… LOVE IT!
    Nu mai stati pe ganduri ca merita incercat. E cea mai buna crema care am gustat-o vreodata. Serios, nu puteam sa ma opresc de mancat… chiar goala, atata de buna ii.

    Poza cu ultimul biscuite, s-au topit toate in cateva minute. https://www.facebook.com/GoodYummy/photos/a.1811809315809161.1073741829.1811797312477028/1811814099142016/?type=3&theater

    Multumesc draga Laura, cautam aceasta reteta dar nu stiam cum ii zice. Prima data am gustat lemon curd-ul acuma cateva luni la o prietena, si cum o savuram putin cate putin, ca sa nu se termine :)) – a venit micuta Leea si mi-a mancat toata crema zicand „Las ca te ajut eu ca a mea am mancat-o deja. E asa buna.” :))

  5. stefana spune:

    Lemon Curd este o reteta deosebita, cu gust rafinat si matasos,ceva onctuos si acrisor -aromat ! Nu se simte untul, nimic nu e in plus sau minus, e ceva cremos ,mai fin decat orice crema de tort. Lamaile se spala indelung sau si mai bine le lasati in apa calda 1 ora.Reteta o fac in fiecare iarna, aceasta fiind de departe cea mai simpla varianta si am adoptat-o! Se face rapid si se consuma si mai rapid, daca nu va puteti stapani ! Deosebite aprecieri d-nei Laura Laurentiu, are multe retete faine, din care ma inspir pentru ca sunt perfect explicate si nu in ultimul rand si foarte important , sunt retete accesibile oricui si ca pret si ca executie.
    Am gasit Lemon Curd intr-o librarie (de fite) , la raionul de cescute,ceaiuri,biscuiti , raionul acela cu un coltisor al nimicurilor utile .Lemon Curd , probabil original ,(scria in engleza pe eticheta) ,la un borcanel de 100 gr. costa circa 16 lei: cand am vazut, am zis ca mai bine imi fac eu acasa reteta ,decat sa dau atatia bani. Prin urmare am devenit fan al retetei Lemon Curd si al acestui site. Inca o data multumiri d-nei Laura!
    cu drag din Brasov,

  6. Maria spune:

    Buna ziua! Frumos site, am mai facut retete dupa acesta si mi-au iesit; va multumesc! Acum insa vreau sa fac macarons cu orange curd. Aici am o intrebare – aceasta crema se pune in borcan imediat ce se ia dupa foc sau se asteapta sa se raceasca?

  7. Ana Maria Utan spune:

    fara zahar nu se poate face? eventual cu un indulcitor care sa reziste la copt (deci si la bain-marie)?

  8. Kenya spune:

    Nu este gretos?atata unt? e doar unt si zeama de lamai/portocale si zahar

  9. gicanu spune:

    http://www.facebook.com/pages/ROMANIA-REGALA/192568784153293?ref=tn_tnmn

    intrebare?

    prviti cu atentie statisticile si vedeti stimati romani unde sunt monarhi i europa si ce nivel de trai au. va place?

    Salariul minim în Europa (ianuarie 2012)
    Cred că este interesant să urmărim care sunt salariile minime în Europa. După câţiva ani de “criză economică” vom putea observa că statele occidentale păstrează un nivel foarte ridicat al salariului minim, cel puţin comparativ cu România…

    Toate datele de mai jos sunt valabile pentru luna ianuarie, 2012…

    Belgia – 1.443,54 euro
    Bulgaria – 138,05 euro
    Croaţia – 373,36 euro
    Estonia – 290 euro
    Franţa – 1.398,37 euro
    Grecia – 876,62 euro
    Irlanda – 1.461,85 euro
    Letonia – 285,92 euro
    Lituania – 231,7 euro
    Luxemburg – 1.801,49 euro
    Malta – 679,87 euro
    Marea Britanie – 1.201,96 euro
    Olanda – 1.446,6 euro
    Polonia – 336,47 euro
    Portugalia – 565,83 euro
    Cehia – 310,23 euro
    România – 161,91 euro
    Slovacia – 327 euro
    Slovenia – 763,06 euro
    Spania – 748,3 euro
    Turcia – 362,84 euro
    Ungaria – 295,63 euro

    Toate aceste cifre sunt OFICIALE şi au fost actualizate până în data de 10 februarie 2012… La salariul minim, România este pe penultimul loc, fiind depăşită doar de Bulgaria. Pe primele trei locuri (deci cu cel mai ridicat nivel de trai) sunt : Luxemburg, Irlanda, Olanda!

  10. gicanu spune:

    Salariul minim în Europa (ianuarie 2012)
    Cred că este interesant să urmărim care sunt salariile minime în Europa. După câţiva ani de „criză economică” vom putea observa că statele occidentale păstrează un nivel foarte ridicat al salariului minim, cel puţin comparativ cu România…

    Toate datele de mai jos sunt valabile pentru luna ianuarie, 2012…

    Belgia – 1.443,54 euro
    Bulgaria – 138,05 euro
    Croaţia – 373,36 euro
    Estonia – 290 euro
    Franţa – 1.398,37 euro
    Grecia – 876,62 euro
    Irlanda – 1.461,85 euro
    Letonia – 285,92 euro
    Lituania – 231,7 euro
    Luxemburg – 1.801,49 euro
    Malta – 679,87 euro
    Marea Britanie – 1.201,96 euro
    Olanda – 1.446,6 euro
    Polonia – 336,47 euro
    Portugalia – 565,83 euro
    Cehia – 310,23 euro
    România – 161,91 euro
    Slovacia – 327 euro
    Slovenia – 763,06 euro
    Spania – 748,3 euro
    Turcia – 362,84 euro
    Ungaria – 295,63 euro

    Toate aceste cifre sunt OFICIALE şi au fost actualizate până în data de 10 februarie 2012… La salariul minim, România este pe penultimul loc, fiind depăşită doar de Bulgaria. Pe primele trei locuri (deci cu cel mai ridicat nivel de trai) sunt : Luxembur

  11. Oare ar iesi si fara coaja fructelo?. In sensul ca as prefera sa nu folosesc coaja de portocala/lamaie daca nu sunt bio.

    • lauralaurentiu spune:

      Ar iesi, doar ca mai putin aromat. Si eu m-am ferit sa folosesc coaja citricelor despre care stiam ca sunt tratate, pana cand am fost invatata sa spal foarte bine coaja cu apa calda, frecand-o cu un burete de vase si s-o lipezesc pana nu se mai simte ceruita la pipait. O fi bine, nu o fi… oricum, e tare greu sa te feresti de toti aditivii.

    • mirela spune:

      Am citit ca daca se lasa lamaile in apa cu bicarbonat 1/2 de ora se pot folosi si coijile tratate

      • lauralaurentiu spune:

        La fel de bine se pot spala bine fructele cu apa calda, frecand coaja cu un burete curat pana cand simtim ca nu mai sunt asa ceruite la pipait.

  12. Mia spune:

    se poate folosi miere in loc de zahar?

  13. Ada Gavris spune:

    Ceva gustos și foarte rafinat! Big like , Laura, chiar merita o postare ca atare!
    Ada

    http://adaro67.blogspot.ro/