Ardei pentru umplut la congelator, cea mai simplă și eficientă metodă, video
Ardei pentru umplut la congelator, cea mai simplă și eficientă metodă, rețetă video care prezintă atât modul de lucru cât cum se utilizează acești ardei congelați. Cum pregătim ardeii pentru congelator? Cum îi ambalăm? Cât timp se păstrează?
În ultimii ani, magazinele ne oferă o gamă tot mai largă de legume congelate. Branduri celebre se mândresc că folosesc doar legume proaspete, de bună calitate, culese la momentul optim al evoluției lor și congelate rapid. Știți ce nu am văzut la raionul de congelate al niciunui supermarket, oricât de bine aprovizionat? Ardei pentru umplut! Sigur, cele mai multe branduri care produc aceste legume congelate sunt străine. Probabil nu realizează câtă pasiune este în relația românului cu ardeii umpluți. Există, însă, și branduri românești și eu încă nu am găsit ardei pentru umplut la congelator!
În familia asta, iubim ardeii umpluți (pe care îi cam preferăm, de regulă, sarmalelor). În plus, așa cum am spus, nu am văzut niciodată în magazine ardei pentru umplut la congelator. Țineți cont și că, iarna, ardeii au de trei-patru ori prețul de acum. Ei bine, din toate aceste motive, din rezerva mea de legume pe care le pun pentru iarnă nu lipsesc niciodată ardeii pentru umplut.
Toată iarna ne bucurăm de ardei umpluți, pe care îi fac fie umpluți cu carne tocată, după rețeta pe care o poți accesa cu un click pe poza de mai jos…
… fie de post, care ies delicioși de nici n-ai zice că nu conțin pic de carne, poți vedea rețeta cu un click pe următoarea poză…
…și mai am o variantă mai light în care folosesc carne de pui, pentru umplerea ardeilor, află rețeta cu un click pe poza de mai jos.
În fine, să mă întorc la procedeul simplissim prin care pregătesc ardeii pentru congelare! Îl puteți viziona într-un scurt clip video. Tot în acest video tutorial puteți vedea și cum folosesc ardeii păstrați la congelator, pentru oricare dintre rețetele propuse mai sus. După prezentarea modului de lucru, am mai scris câteva mici tips&tricks care sper să vă folosească.
Ingrediente ardei pentru umplut la congelator
- ardei gras de dimensiune medie, egali și drepți, în cantitatea dorită
- materiale necesare: pungi pentru congelator
Mod de preparare ardei pentru umplut la congelator – rețeta video
Cum aleg ardeii pentru umplut pe care îi congelez?
Urmând metoda descrisă în clipul video de mai sus, puteți congela orice fel de ardei. Totuși, eu am preferințe clare față de ardeii umpluți și aceleași cerințe le aplic și când aleg ardeii pentru umplut pe care-i păstrez la congelator.
- Să fie cu ardei gras alb. Sau rozalii/ușor portocalii, așa cum devin ardeii albi care se coc mai mult pe tufă.
- Ardeii să aibă dimensiunea de 8-10 centimetri, nu mai mari de atât. Într-un astfel de ardei, intră cam 100 de grame de umplutură. În două bucăți (câte servesc de obicei/porție) sunt 200 de grame, din care 150 de grame de carne. Se mai adaugă sosul, orezul și îi mai și mâncăm cu pâine. E mai mult decât suficient.
- Ardeii să fie drepți, fără multe cute și crețuri, ca să fie ușor de umplut și umplutura să se distribuie uniform.
Nu se recomandă să fie opăriți?
Nu! Ardeii, spre deosebire de alte legume – fasolea verde, morcovi etc – nu își schimbă textura prin congelare. Ei nu conțin un număr atât de mare de fibre încât congelarea să aibă asupra lor acel efect neplăcut, de întărire a fibrelor. Așadar, ardeii se pot congela fără probleme cruzi.
E mai bine să îi decongelăm înainte de utilizare?
Iarăși nu! Acești ardei pentru umplut la congelator se vor umple așa cum sunt, înghețați bocnă. De altfel, ați putut vedea asta în clipul video de mai sus. Dacă sunt lăsați să se decongeleze, ardeii se vor înmuia și va fi mult mai greu să lucrăm cu ei. Se umplu cu umplutura dorită, de carne sau de post, se pun în cratiță imediat, se acoperă cu apă fierbinte și se gătesc. Nu veți sesiza nicio diferență între ardeii umpluți făcuți cu ardei proaspeți și cei congelați.
În timpul păstrării, ardeii nu vor umple congelatorul de mirosul propriu?
Orice legumă sau verdeață își va răspândi aroma proprie în spațiul în care este depozitată. Leușteanul, mărarul și la fel și acești ardei congelați. Soluția este să se folosească pungi groase pentru congelator. Dacă avem pungi mai subțiri, e bine să folosim câte două pentru a împacheta ardeii, astfel încât mirosul lor să rămână în interiorul pachetului, nu să umple tot congelatorul.
MAI MULTE REȚETE DE CONSERVE PENTRU IARNĂ GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns