Bulete de cascaval
Bulete de cascaval, crochete de cascaval, oricum le-ati spune, raman acelasi aperitiv clasic, gustos si extrem de usor de asortat langa alte aperitive calde si reci, intr-un bufet.
Reteta de bulete de cascaval pe care v-o ofer azi se poate foarte usor adapta gustului vostru.
Astfel, eu am imbogatit reteta de baza adaugand mustarul Dijon, dar dupa preferinta, puteti adauga chilli, pentru niste mici delicii picante, trufa neagra rasa, pentru un plus de rafinament, fulgi foarte fin taiati de jambon afumat etc.
Ingrediente Bulete De Cascaval Cu Mustar:
- 1/2 lingura de unt
- 1 lingura de faina
- 150 de ml. de lapte
- optional: 1 lingurita mustar Dijon Originale
- 250 de grame de cascaval, ras prin razatoarea cu gauri mari (puteti folosi un amestec de branzeturi care poate contine mozzarella, cascaval, brie, parmezan etc, adica tot felul de resturi de branza de prin frigider, fara coaja, insa)
- 2 linguri de pesmet
- 2 oua
- faina + pesmet pentru tavalit buletele
- ulei vegetal din abundenta pentru prajit
- (optional) sos: 2 linguri cu varf de maioneza, 1 lingurita de zeama de lamaie, 2 lingurite mustar Maille au Miel, 1/2 lingurita miere de albine, 1 lingura cepsoara verde tocata
- sare si piper
Preparare Bulete De Cascaval:
1. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga 1 lingura de faina si se amesteca rapid cat sa se impregneze bine faina cu grasime. Se stinge cu laptele fierbinte si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase (exact cum am aratat la reteta de sos bechamel). Se fierbe pana se ingroasa bine, se da deoparte si se adauga mustarul Dijon Originale (daca folositi). Se condimenteaza sosul cu sare si piper si se lasa sa se raceasca.
2. Dupa ce sosul de baza s-a racit, se adauga cascavalul si cele 2 linguri de pesmet si se amesteca omogen. Ouale se bat cu putina sare, cat sa se lichefieze. Se pun 3 linguri de faina pe o farfurioara, 3-4 linguri de pesmet in alta.
3. Cu mainile umede, se iau din compozitia de cascaval mici gramajoare care se rotunjesc in palme. Se tavalesc prin faina, ou batut si pesmet.
4. Daca doriti o crusta mai crocanta puteti repeta procedeul de panare, tavalindu-le din nou in faina, ou si pesmet.
5. Pentru sos, se amesteca maioneza cu zeama de lamaie si mustarul Maille au Miel, se adauga sare si piper dupa gust, mierea si cepsoara verde tocata.
6. Buletele se prajesc in ulei vegetal din abundenta, incins bine (170-175 de grade Celsius) timp de 1-2 minute, apoi se scot pe servete de hartie absorbanta ca sa se dreneze de ulei. Prajind la temperatura inalta, crusta nu va absorbi mult ulei, suprafata acesteia fiind crocanta si uscata.
Buletele de cascaval se servesc de preferinta calde, alaturi de sos sau de o salata sau pur si simplu cu bastonase de legume crude (castraveti, morcovi, ardei). Sunt foarte gustoase si reci.
Se potrivesc perfect pentru un bufet cu fel de fel de aperitive asortate, alaturi de care vor face o figura frumoasa si sigur se va povesti despre ele in termeni din cei mai elogiosi. Pofta buna!
Lasă un răspuns