Canapele de mamaliga cu crema de branza
Canapele de mamaliga cu crema de branza si somon afumat – o alta „fata” a mamaligii nationale
Noi, romanii, putem considera mamaliga drept o mancare nationala.
Nu cred sa existe roman pe lumea aceasta care sa nu fi mancat mamaliga vreodata! E o mancare usoara, rapid de gatit si exista o multitudine de combinatii in care se poate servi la masa: plecand de la mamaliga cu lapte, continuand cu mamaliga cu branza, ciuperci si ajungand de ce nu, la varianta pe care am incercat-o eu azi, de canapele de mamaliga cu crema de branza si file de somon afumat.
0:300:250:554redus
Ingrediente Canapele de mamaliga cu crema de branza si somon afumat
Pentru mamaliga:
- 100 g faina de malai
- 400 ml de apa
- sare
- putin ulei (eu am folosit ulei aromatizat cu trufe dar se poate orice alt ulei)
Pentru crema de branza:
- 1 pachet de 200 g de file de somon afumat
- o legatura mica de marar
- 300 g crema de branza
- condimente pentru crema de branza (eu am folosit ierburi italiene)
- decor: cateva boabe de piper roz si cozi de ceapa verde
Preparare Canapele de mamaliga cu crema de branza si somon afumat
- Se pregateste umplutura. Am amestecat crema de branza cu ierburi italiene si marar tocat.
Somonul, o parte l-am maruntit bine, iar din alte 2 felii am facut trandafirasi de somon.
2. Se pune pe foc o oala cu apa, se adauga sare, iar cand apa incepe sa fiarba, se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic.
Cand e gata, se pune mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si se lasa sa se raceasca.
3. Cand mamaliga s-a racit, se iau 2 forme rotunde, una mai mare, alta mai mica si se decupeaza forme cu acestea, cam de 2 cm grosime.
4. Se incinge bine o tigaie, se adauga ulei aromatizat de trufe si apoi se prajesc bucatile de mamaliga pe ambele parti, pana cand capata o culoare rumena, apoi se scot din tigaie pe servete de hartie absorbanta.
5. Se aseaza pe farfurii rondelele de mamaliga rumenite. Am ales doua variante de prezentare: una in care am pus o bucata mai mare de mamaliga, crema de branza cu ierburi, trandafirasul de somon si am decorat cu codite de ceapa si boabe de piper roz. In cea de-a doua farfurie am pus bucatile mai mici de mamaliga, am asezat deasupra crema de branza si bucatile tocate de file de somon, decorand tot cu codite de ceapa verde si piper roz.
Sa o savurati cu placere!
Lasă un răspuns