3 aperitive rapide, fără foc
De multe ori, un aperitiv rece, pregatit rapid, ne poate scoate din incurcatura. Cand ne vin oaspeti pe nepusa masa, bunaoara. Sau la petreceri, e asa de placut sa descoperi o selectie inspirata de aperitive festive! E de dorit ca aperitivele sa fie reduse cantitativ si caloric, dar frumos colorate si apetisante. Practic, nu trebuie sa ne saturam mesenii cu aperitivul, ci sa le fie inca si mai foame dupa ce se infrupta din aceste bucate foarte gustoase, dar deloc satioase. Eu va propun azi 3 aperitive diferite, care nu necesita prelucrare termica, si care vor fi gata in cel mult 20 de minute.
Ingrediente 3 Aperitive Rapide Fara Foc
Rulou de ardei copti cu branza de capra
- 2 ardei kapia mari, copti, curatati de coaja si seminte
- 200 de grame de branza de capra natur
- 100 de grame de unt moale
- 1/2 lingurita de frunzulite de rozmarin tocate fin
- 1/2 lingurita de tarhon tocat fin
- piper proaspat macinat
- dressing: 1/2 catel de usturoi, sare, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingurita de miere, 1 varf de cutit chilli, 1 lingura ulei de masline
- optional: frunzulite de menta pentru ornat
Pepene cu prosciutto
- 1/2 de pepene galben (cam 300 de grame)
- 6 felii fine de prosciutto crudo
- 6 mure
- 1 lingurita de miere de albine
Caprese kebab
- 24 bucati mozarella ciliegine (bilute mici de mozzarella proaspata)
- 12 frunze proaspete de busuioc
- 12 rosii cherry
- dressing: 1/2 catel de usturoi, 4 frunze de busuioc, sare, piper, 1 lingura de ulei de masline
- in plus: 12 betisoare potrivite pentru asamblat
Preparare 3 aperitive festive rapide si fara foc
Rulou de ardei copti cu branza de capra
1. Primul dintre ale noastre aperitive festive este roulul de ardei copti cu branza de capra, pentru ca dureaza cel mai mult. Se pregateste de la inceput dressingul pentru ruloul de ardei copti cu branza de capra. Usturoiul se zdrobeste cu 1 praf de sare in mojar. Se adauga 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingurita de miere. Daca va place picant, puneti si un 1 varf de cutit chilli si in final 1 lingura ulei de masline.
2. Se intinde pe planul de lucru un dreptunghi de folie alimentara cu lungimea de aproximativ 50 de cm. Deasupra foliei se aranjeaza feliile de ardei copt bine curatate de coaja si seminte. Se asezoneaza ardeiul copt cu dressing, pe o singura parte (cea vizibila).
3. Branza de capra se amesteca omogen cu verdeturile tocate fin, cu untul si cu piper macinat dupa gust. Se formeaza un rulou cu grosimea de 4 cm. Se da la congelator 20 de minute, sa se intareasca. Se aseaza deasupra ardeilor copti.
4. Se infasoara strans ardeiul copt in jurul branzei de capra cu ajutorul foliei alimentare. Se strange bine, se rasuceste la capete si se da la frigider (daca aveti intentia sa il serviti imediat cel mai bine se da la congelator pentru 15-20 de minute). Primul sortiment dintre ale noastre aperitive festive este gata. In momentul servirii se indeparteaza capetele apoi se portioneaza in 6 bucati egale, care se stropesc cu dressingul ramas si se decoreaza (dupa preferinta) cu frunzulite de menta.
Rulouri de pepene cu prosciutto
5. Cred ca ati mai vazut aceste rulouri de pepene si prosciutto intre selectiile de aperitive festive. Nu sunt neaparat ceva nou, dar sunt unul dintre aperitivele cele mai gustoase pe care le gasim la bufetele clasice.
Pentru rulourile de pepene si prosciutto, pepenele se curata de coaja si seminte si se taie in 12 bastonase egale, cam de 1-2 cm. grosime si lungimea de 8-10 cm. Feliile de prosciutto se taie in 2 si fiecare bastonas de pepene se infasoara in prosciutto. Se dau la frigider pana in momentul servirii, cand se stropesc cu miere de albine si fiecare bucata se decoreaza cu cate 1 jumatate de mura.
Caprese kebab
5. Ce pot sa fie aceste caprese kebab cred ca nu e o enigma pentru nimeni. Pur si simplu e o salata caprese aranjata pe betisoare de frigarui. E indicat ca acest sortiment, dintre ale noastre aperitive festive, sa se pregateasca exact inainte de servire. Asta ca sa nu se ofileasca busuiocul si sa se oxidezeze branza mozzarella.
Prima data se pregateste dressingul. Se zdrobeste usturoiul cu 1 praf de sare si cele 4 frunze de busuioc. Se adauga piper dupa gust si cele 2 linguri de ulei de masline. Se aranjeaza cate doua ciliegine de mozzarella pe fiecare betisor, una dintre ele invelita fiind in cate o frunza proaspata de busuioc. Se adauga si cate 1 rosie cherry. Chiar in momentul servirii, alaturi de celelalte aperitive festive, se stropesc cu dressingul.
3 aperitive festive – asamblare
6. Ale noastre aperitive festive se asambleaza pe farfurii sau platouri. Eu am socotit cate 1 rulou de ardei copt cu branza de capra, cate 2 rulouri de pepene cu prosciutto si cate 2 caprese kebab pentru fiecare portie. La nevoie cantitatile se pot mari sau reduce, dupa nevoie.
Lasă un răspuns