Smochine cu gorgonzola si prosciutto la cuptor
Am decretat de curand ca aceasta saptamana va fi una a aperitivelor facute rapid, cu cat mai putina prelucrare termica. Reteta de smochine cu gorgonzola si prosciutto se incadreaza perfect in acest concept, se prepara in chiar mai putin timp cat ii ia cuptorului sa se incalzeasca iar gatitul propriu zis dureaza cateva minute. Rezultatul e un aperitiv elegant, cu gust foarte placut. Sincer, visez la aceste smochine umplute cu gorgonzola de cativa anisori, mai precis de cand Maya a pus reteta pe blogul ei. Nu am avut noroc sa dau peste smochine pana ieri, cand am si pus reteta in aplicare.
Ingrediente Smochine Cu Gorgonzola Si Prosciutto La Cuptor:
- 6 smochine proaspete
- 6 felii fine de prosciutto crudo (sau speck, jamon etc.)
- 6 cubulete de gorgonzola sau alta branza cu mucegai albastru
- 1 lingurita de otet balsamic bun
- 1 lingurita de miere de albine
- frunzulite de menta
Preparare Smochine Cu Gorgonzola Si Prosciutto La Cuptor:
1. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Smochinele se spala, se zvanta cu grija si se indeparteaza codita ficareia.
2. Se taie smochinele in cruce, fara a le desprinde complet la baza. La mijlocul fiecarei smochine se aseaza cate un cubulet de gorgonzola.
3. Se infasoara fiecare smochina cu cate o felie de prosciutto si se aseaza toate intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu otetul balsamic si cu mierea de albine.
4. Se dau la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius timp de 10 minute, cat sa se topeasca branza. Se scot, se stropesc cu sosul format in tava si se servesc imediat, presarate cu frunzulite de menta proaspata.
Aperitivul acesta cu smochine arata spectaculos si are un gust cu adevarat incantator, gustul dulceag al smochinelor completand perfect gustul sarat de prosciutto, branza cremoasa, menta racoroasa. Cu siguranta va veti surprinde oaspetii foarte placut. Daca veti dori sa serviti aceste smochine umplute ca fel unic, va recomand doua bucati/portie, alaturi de putina salata de rucola.
Pofta buna!
Lasă un răspuns