Salata Caprese
Salata Caprese e o salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta „insalata caprese” se pregateste cu mozarella de bivolita, rosii proaspete, ulei de masline si busuioc.
Salata Caprese are un mare plus: este gata in exact 5 minute! Evident, nu necesita multe pregatiri si nici nu e o reteta complexa. Uite cum mi-a venit ideea sa o public pe blog: nu demult, cei la Delaco a hotarat sa promoveze un nou produs caruia, inainte de toate, i-au gasit un nume foarte frumos si inspirat: Miez de Lapte. Apoi, modalitatea de promovare pe care au ales-o a fost si ea, dupa parerea mea, inspirata si inteligenta: au trimis produsele, ambalate cu multa grija (inca un plus pentru organizatorii campaniei) unui mare numar de bloggeri culinari, spre degustare.
S-a intamplat ca aceste produse sa ajunga la mine exact la momentul potrivit: oaspeti multi de primit, multe fripturi de pregatit, multe salate aperitiv si salate bune de servit cu fripturile antementionate, in care bucatelele de Miez de Lapte au fost numa’ bune. Si pentru ca Miez de Lapte este o branza usoara, cu gust foarte placut, care aduce mult cu mozarella proaspata, una dintre salatele aperitiv pregatite a fost Salata Caprese.
Ingrediente Salata Caprese:
- 225 grame de Miez de Lapte natur sau mozarella proaspata (3 portii de Miez de Lapte de cate 75 de grame)
- 2-3 rosii mari, bine coapte dar ferme
- 2-3 ramuri de busuioc
- 1 catel mic de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- foarte putina sare
- piper proaspat macinat dupa gust
Preparare Salata Caprese:
Dupa cum deja am spus, prepararea dureaza 5 minute, din frigider in farfurie, asa ca am vreme inainte de a ne apuca de treaba sa va fac cunostinta cu branza, care se gaseste in cateva sortimente: sarata, natur si cu 0% grasime. Cea fara grasime nu e chiar pe gustul meu, dar, fara indoiala, sunt oameni care urmeaza diete foarte stricte si care se vor bucura de acest sortiment complet degresat.
Sortimentele de Miez de Lapte cu sare si natur sunt chiar foarte bune. Sunt ambalate intr-un fel de cosulete care au la fund un mic capacel care se rupe, permitand bucatilor de branza sa iasa usor din ambalaj si sa-si pastreze forma frumoasa.
Ei bine, pentru prepararea salatei noastre, branza se taie in felii rotunde, cat mai egale, rosiile se spala si se feliaza in felii rotunde, egale ca si grosime cu cele de branza. Cu asta basta, s-a cam terminat, asezati pe farfurie alternand felii de rosii si de branza, presarati sare si frunze de busuioc si stropiti cu ulei de masline si salata se poate servi.
Eu am vrut ceva mai multa aroma, asa incat am pus in mojar un catel mic de usturoi, 10 frunze de busuioc si sare marina grunjoasa, cat prinzi intre police si aratator.
Am zdrobit bine de tot usturoiul si busuiocul si am adaugat putin cate putin uleiul de masline extravirgin. Cu acest sos am stropit feliile de branza si cele de rosii, apoi am adaugat busuioc proaspat. Servit cu felii de bagheta prajita frecate cu usturoi. Deliciu!
Lasă un răspuns