
Quiche cu gorgonzola si sunca





Quiche cu gorgonzola si sunca
Eu fac foarte des quiche. Am incercat diverse umpluturi pentru acest gen de reteta: cu sunca, cu branzeturi, cu sparanghel alb, cu ton si porumb, cu spanac si branza de burduf. Dar cand am vazut o poza cu mini-quiche-uri facute de Laura Laurentiu, am intrebat-o imediat ce combinatie a folosit pentru acestea si am simtit ca mi se face pofta instantaneu sa mananc si eu asa ceva. Pe langa ingredientele pe care le-a folosit Laura, eu am mai adaugat si ceapa verde.
Asa ca, m-am pus pe treaba si a iesit reteta de mai jos.
01:1500:3501:505mediu
Ingrediente Quiche cu gorgonzola si sunca
- 1 cana si jumatate de faina alba ( 180-190 de grame de faina, eu am masurat volumetric folosind o cana de ceai de 250 ml)
- 50 g unt rece ( eu am folosit cu 82% grasime)
- 1 galbenus de ou
- o priza de sare
- ½ cana de apa rece
- 150 g gorgonzola dolce
- 6 oua
- 300 g smantana
- 150 g sunca
- 2 cepe verzi
- ierburi de Provence
- Pentru decor: frunze de busuioc
Preparare Quiche cu gorgonzola si sunca
1. Faina se framanta cu untul si sarea pana cand obtinem un aluat nisipos. Apoi adaugam galbenusul de ou, continuand framantarea si incepem sa incorporam, treptat, apa rece. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la rece pentru aproximativ o ora.
2. Intre timp putem sa pregatim umplutura.
Se bat ouale cu telul, impreuna cu smantana, apoi se adauga gorgonzola maruntita, sunca taiata cubulete, cepele verzi tocate rondele, iar la sfarsit, ierburile de Provence.
3. Se incinge apoi cuptorul la 180 grade Celsius.
4. Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu un strat subtire de faina, grosimea aluatului intins fiind de aproximativ 6 mm. Eu am impartit aceasta foaie in 5 bucati si am pus aluatul in 5 forme de tarta, cu diametrul de 12 cm si inaltimea de 3 cm, dupa ce in prealabil le-am uns cu unt.
Apoi am intepat cu furculita aluatul astfel asezat in forme si am umplut fiecare forma de tarta cu umplutura pregatita mai sus.
5. Quiche-urile se coc aproximativ 30-35 minute in cuptor, la o temperatura de 180 grade sau pana cand se rumenesc deasupra.
6. Dupa ce s-au copt, le-am scos din tavile cu fund detasabil si le-am lasat la racit pe un gratar. Apoi am ornat cu frunze de busuioc.
Imi pare rau ca nu pot sa reproduc si mirosul de la mine din bucatarie atunci când s-au copt aceste quiche-uri.
Si o sectiune:
Sa va fie de bine!
Lasă un răspuns