Cremă de brânză cu mărar și ceapă verde
Cu această cremă de brânză cu mărar și ceapă verde puteți umple vol-au-vents sau mici tarte aperitiv. O puteți șprița pe baghete de foitaj copt. Pentru a obține aperitive gustoase și rapide, umpleți cu această pastă de brânză jumătăți de ardei sau ouă fierte tari. La fel de bine puteți servi crema de brânză cu mărar și ceapă verde pur și simplu unsă pe pâine, cu șuncă de casă, cu roșii, ridichi etc. Este o alternativă delicioasă pentru spread-urile din comerț care se pun în sandwich-urile copilului școlar.
Crema de brânză cu verdețuri este, deci, unul din preparatele simple și foarte gustoase care nu lipsește aproape niciodată de pe masa noastră de mic dejun. Știu, în comerț au apărut tot felul de sortimente de cremă sau pastă de brânză cu verdețuri. Parcă niciunul nu se apropie, măcar, de cea făcută acasă! În plus, crema mea de brânză cu mărar și ceapă verde are un cost de câteva ori mai mic decât cele de cumpărat.
Combinația de mărar și ceapă verde este, după gustul meu, cea mai primăvăratică posibil. Asta nu înseamnă că nu puteți adapta crema adăugând verdețurile voastre preferate. O combinație interesantă ar fi cu tarhon, cepșoară și puțină coajă de lămâie, sau cu usturoi verde și pătrunjel. Voi hotărâți cu ce vă place mai mult iar iarna puteți folosi ceapă matură, o variantă faină e cea cu ceapă roșie, pentru că pasta de brânză iese rozalie.
Ingrediente Cremă de brânză cu mărar și ceapă verde
- 350 de grame de brânză proaspătă de vaci bine, scursă de zer
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1-2 legături de mărar
- 100 de grame de smântână
- sare și piper alb după gust
Cum se face crema de brânză cu mărar și ceapă verde?
1. Înainte de a ne apuca efectiv de treabă (care va dura foarte puțin), vreau să subliniez cât de important este să se folosească o brânză de vaci proaspătă. Aceasta trebuie să fie fără miros de fermentat și bine, bine scursă de zer. Dacă brânza e prea umedă, pasta de brânză va ieși apătoasă. Nu va fi tocmai apetisantă, așa că e bine să se dea importanță acestui aspect. Pregătiți toate ingredientele: ceapa verde se curăță, se spală și se zvântă, apoi se taie bucăți de 2-3 cm. lungime. Mărarul se spală, se zvântă și se toacă mărișor.
Prepararea propriu-zisă, în doar câteva minute!
2. Într-un blender, un chopper sau procesor de bucătărie se pun toate ingredientele: brânza, care se presară cu sare după gust și cu piper alb, ceapa verde și mărarul și se adaugă la final și smântâna.
3. Se prelucrează compoziția pe funcția pulse, de câteva ori oprind aparatul și răzuind pereții laterali cu o spatulă, până când pasta de brânză cu verdețuri e perfect omogenă. Se gustă de sare și piper și dacă mai este cazul, se asezonează după gust și se mai prelucrează puțin, să se omogenizeze.
Observație: crema de brânză cu mărar și ceapă verde se poate face și fără mixer/blender/chopper, caz în care recomand să treceți brânza de vaci prin sită, pentru o textură mai fină și mai cremoasă, să o amestecați viguros (cu o lingură de lemn) cu smântâna turnată în fir subțire și la final cu verdețurile care trebuie să fie tocate cât mai fin.
4. Practic, asta a fost tot! Se transferă crema de brânză într-un vas pentru servire sau, dacă nu ne apucăm de ea imediat, într-o caserolă cu capac pentru frigider. Teoretic, cred că ar merge păstrată la frigider vreo 2-3 zile, practic, nu am păstrat-o niciodată atât, pentru că s-a terminat mai repede și nu are sens să pregătesc cantități mai mari, fiind gata în câteva minute.
Poftă mare să aveți!
Lasă un răspuns