Chisca de pui
In urma cu ceva timp, eu una nu stiam ce-i aceea chișcă. Si cand Deliciosul de Vaslui s-a gandit sa realizeze din carne de pui aceasta reteta traditionala moldoveneasca si sa o includa pe lista „ideilor de 10” pe care sa vi le propuna inainte de sarbatori, spre rusinea mea a trebuit sa-mi recunosc ignoranta. Chiar inainte de lansarea campaniei „Deliciosul te invata”, Deliciosu’ nostru, istet foc asa cum il cunoasteti deja, m-a invatat pe mine aceasta reteta bogata si gustoasa de sarbatoare, iar eu nu am facut decat sa o pun in practica si sa vin astazi cu ea in fata voastra. Sper sa va placa, e o varianta mai usoara decat chisca traditionala din carne de porc, are si bucatele de piept de pui intregi si, cu toate ca nu am mai gustat alta chisca, spre o comparatie cat mai justa, pot sa va spun cu mana pe inima ca aceasta a fost foarte gustoasa si consistenta.
00:4001:3002:1012medie
Ingrediente Chisca de pui:
- 1 pui intreg de 1,5 kg.
- 200 grame orez cu bob rotund spalat si uscat
- 500 gr. ceapa
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 40 ml. ulei
- 1/2 leg. patrunjel verde
Chisca de pui, preparare, reteta video:
Pentru a vedea modul de preparare va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (pentru o calitate optima, setati calitatea de vizionare 720p HD).
Nu uitati, aceasta reteta face parte dins eria ideilor de nota 10 pe care Deliciosul de Vaslui vi le ofera in perioada dinaintea Sarbatorilor, idei care va pot aduce, fiecare in parte, cate o tableta cool. Participati la concurs pe pagina facebook a Deliciosului!
Mod de preparare Chisca de pui, format text (pe scurt):
Sumar reteta: Ingrediente: 1 pui intreg de 1,5 kg., 200 grame orez cu bob rotund spalat si uscat, 500 gr. ceapa, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper, 40 ml. ulei, 1/2 leg. patrunjel verde. Se scoate pielea puiului cu grija, ca sa nu se perforeze, si se pastreaza deoparte. Se dezoseaza carnea de pui cu grija, pieptul se scoate intreg apoi se scot si pulpele, se razuieste si spatele etc. Ideea e sa se obtina cat mai multa carne de pe oase, care nu se vor folosi. Se macina prin masina de tocat carne 1/2 din pieptul de pui si toate celelalte bucatele. 1/2 de piept de pui se pastreaza intreg. Se toaca fin toata ceapa. Intr-o tigaie bine incinsa se adauga uleiul si apoi pieptul de pui taiat pe lungime in suvite, care se caleste 4-5 minute. Cand pieptul incepe sa prinda culoare se scoate deoparte si se adauga toata ceapa. Cand ceapa se inmoaie se adauga orezul si se calesc in continuare 4-5 minute. Se lasa sa se racoreasca si se adauga toata carnea macinata, verdeata tocata, sare, cimbru, piper si sare dupa gust. Se amesteca bine. Compozitia se aseaza pe pielea de pui intinsa pe planul de lucru cu partea exterioara in jos. Deasupra umpluturii se pun bucatile de piept de pui tras la tigaie. Se ruleaza chisca in pielea de pui nu foarte strans, pentru a avea loc orezul sa se umfle la fiert, si se coase cu grija. Se aseaza intr-o oala si se acopera cu apa rece. Se pune pe foc si in momentul in care da semne ca incepe sa clocoteasca se reduce focul foarte mic, ca sa fiarba fara clocote. Se inteapa din loc in loc cu o furculita sau scobitoare. Se fierbe in total 1 ora si 1/2. Se scoate din apa cu mare grija si se lasa sa se raceasca complet pe o suprafata plana. Se scot atele si, dupa preferinta, se poate rumeni putin la tigaie inainte de servire. Se serveste rece sau calduta.
Lasă un răspuns