Cautare in site
x inchide

Vol-au-vent – pateuri usoare ca pana din foietaj

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.09.2009
4.4
(7)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 7

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Vol-au-vent – pateuri usoare ca pana din foietaj

  1. Elena spune:

    Draga Laura iti multumesc pentru retetele tale minunate, pentru care de fiecare data am primit numai laude. Am facut si aceste delicioase pateuri si tre sa recunosc ca am ramas incintata de foietaj, demult cautam reteta unui asemenea foietaj si in sfirsit am descoperit-o la tine. Eu le-am umplut cu crema de brinza Philadelphia amestecata cu legume proaspete si au fost un succes, abia de am apucat sa le fac o poza, s-au dus toate pe loc. Atasez imediat si poza mea :) Sarbatori fericite iti doresc tie si familiei tale !

    • Ma bucur mult, Elena draga. Nu e un procedeu tocmai facil, asta inseamna ca esti foarte priceputa. Cred ca aluatul foietaj e piatra de incercare a unui patiser, asa ca daca ai reusit asta, sigur o sa iti reuseasca orice! Felicitari, sa va fie de bine si Sarbatori fericite!

  2. Aris spune:

    Si mie imi plac aluaturile de foietaj facute in casa si as vrea sa te intreb …se poate inlocui untul cu osinza ? Ma bucur ca te-am descoperit !

  3. Elena Donisa spune:

    am patit-o si eu, nu am intepat foaia baza, dar la gust si aspect e divin

  4. Adrian Sorin spune:

    Draga Laura imi pare f.f.bine ca te-am descoperit,vad ca am de invatat asa mult de la o GOSPODINA DESAVIRSITA ca tine,iti multumesc ca postezi retete elaborate asa fiind accesibile si celor ca mine adica „nestiutoare”.Vreau sa fac acest tip de aluat deci iese bine chiar daca nu ai folosit toata cantitatea de unt din reteta ?multumesc Any

    • lauralaurentiu spune:

      Nu cred ca iese prea bine :). Impaturirile succesive fac ca untul sa se distribuie in pelicule uniforme, foarte fine, intre straturile de aluat. Daca nu pui suficient, ori trebuie sa renunti la impaturiri, de unde rezulta un aluat mai gros, fara finete, ori se vor lipi straturile intre ele, din nou, rezultatul final fiind afectat.

      2012/3/4 Disqus

  5. Mihaela spune:

    Am facut aluatul asta, sub forma de croissant.Nu e deloc greu. Numai ca mi-a placut mai mult cel cu rama,s-a lucrat mult mai bine decat cel cu unt.

  6. lauralaurentiu spune:

    Mihalea, desigur, acest aluat e unul clasic si il poti folosi pentru o multime de preparate si cu tot felul de umpluturi.
    La a doua intrebare nu as sti ce sa iti raspund, pentru ca eu nu am facut-o decat insiropata :), asa ca neinsiropata nu stiu cum e. Oricum, nu am pus mult sirop, doar o idee.

  7. Mihaela spune:

    Din aluatul asta pot fi facute tot felul de forme cu tot felul de umpluturi, mere, branza?
    La prajitura cu crema de menta, asemanatoare cu Kinder, blatul insiropat sau neinsiropat, cum e spre perfectiune?

  8. madalina spune:

    dumnezeiesc……….

  9. lauralaurentiu spune:

    simona-schwab, desigur, prioritatile tale, mici, dar de o coplesitoare importanta, merita toata atentia ta :). O sa le vina randul si astora :).

  10. simona-schwab spune:

    O bucatareasa minunata! Va admir foarte mult! Mi-as dori sa incerc si eu aceasta reteta intr-o zi, insa deocamdata am trei mici prioritati (intre 1 luna si 3 anisori) :) asa ca ma opresc de cele mai multe ori la mancaruri rapide. Sunt convinsa, insa, ca aceste pateuri v-au iesit foarte gustoase, iti vine sa gusti pozele… :)

  11. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    Minunatä Creatiune.
    Calitativ superlativ si optik de minune. Compliment mare

    Multe Salutäri Jacob

  12. laura laurentiu spune:

    Diana Didona, ma bucur mult de vizita ta! Te asigur ca foietajul in casa merita efortul, in primul rand pentru ca stii sigur ce pui in el, desigur, dar iti da si asa un fel de sentiment de implinire – uite, mai, ce am putut eu face cu manutele astea doua! :P Poti face o cantitate mai mare (asta si recomand) si il poti pastra la congelator, portionat dupa necesitati.
    Sunt sigura ca pateurile tale sunt grozave – volent-au-vent-urile clasice se coc goale, se umplu dupa aceea, coapte fara umplutura cresc mai inalte.

    Ma bucur mult ca ai incercat burekul, sper ca ti-a placut, sa va fie de bine!

  13. Diana Didona spune:

    Minunate! Aveam si eu o reteta asemanatoare (o faceam ………in tinerete); le preparam la fel, le decupam si in golul de deasupra le umpleam, inainte de a le da la cuptor, cu ghebe tocate amestecate cu ceapa calita, verdeata si ou. Erau pateurile mele preferate, dar n-am mai facut demult.
    De asemenea, nota 10 plus pentru foitajul facut in casa si nu cumparat; problema e ca foitajul de la magazin e gustos si practic, dar e facut cu margarina si nu e deloc sanatos.
    Si mai am ceva de spus: am facut si eu burek cu branza, urmeaza sa scriu pe blogul meu despre aceasta.

  14. laura laurentiu spune:

    Llacrima, multumesc mult, draga mea, si te mai astept cu drag!

  15. Llacrima spune:

    bravo draga laura te felicit siti doresc mult succes pe mai departe cu drag Llacrima

  16. laura laurentiu spune:

    Thank you so much, Audax. It was my first challenge, but not the last, I'm sure about it. I can't wait the octomber's theme!

  17. Audax spune:

    Wow spicy cream cheese filling sounds delicious. And I love the step-by-step photos. Bravo on a great effort and congratulations on your first Daring Bakers' hope you have many more happy challenges. Cheers from Audax in Australia