Cautare in site
x inchide
crema de vanilie reteta, crema de patiserie reteta video, crema de baza de vanilie - video, crema pasticcera, creme patissiere, pastry cream, vanilla custard 1

Cremă de vanilie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.01.2016
4.8
(36)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 36

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Cremă de vanilie

  1. Laura spune:

    As dori sa umplu cu aceasta crema foile de miere cu nuca. Oare o porție de crema din 500 ml lapte ajunge pentru o porție de foi?

    • Mixați crema rece cu 350 de grame de unt cu 82% grăsime. Untul să fie moale, la temperatura camerei. Veți obține o cremă mousseline foarte gustoasă, suficientă pentru o porție de foi cu miere și nucă.

  2. Liliana Rogoveanu spune:

    Mulțumesc frumos pentru explicații,inclusiv pentru denumirile variantelor de cremă de vanilie. Toate cele bune!

  3. Carmen spune:

    La fel ,spun si eu pregatesc crema de vanilie si celelalte,fara sa stiu ca au un nume.
    Credeam ca eu le-am inventat.
    Pana am descoperi amidonul faceam crema cu budinca .?
    Mutumesc.
    Succes.
    O sa te urmaresc .

  4. Ana maria spune:

    Undeva gresesc la crema asta dar nici ca mi dau seama unde. Nu cred ca mi a ieșit niciodată fără cocoloașe. ..
    Care i secretul, totusi? :)
    Mulțumesc!
    La multi ani! An Nou cu bucurii, cu sanatate si cu multa inspiratie!

  5. Nicoleta spune:

    Buna doamna Laura
    As dori sa imi spuneti daca pot amesteca aceasta crema cu caramel obtinut din lapte condensat.
    Multumesc.

  6. Elena Nagy spune:

    Multumesc pentru calitatea produsului filal.Te urmaresc de f.mult timp si niciodata nu am fost dezamagita de rezultat.succes in continuare.

  7. quick spune:

    Arata superb.

  8. Luli spune:

    Pentru mine crema de vanilie este MAMA CREMELOR! :) Reteta o am dintr-o carte de bucate destul de veche si este foarte asemanatoare cu a ta ( folosesc 5 galbenusuri si o cantitate putin mai mare de faina sau amidon). Curios este faptul ca am facut de n de ori cremele ”princesse” si ”mousseline” fara sa stiu cum se numesc.