Cautare in site
x inchide

Daneze – danish pastry – tot un fel de croissants

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.06.2011
4.8
(16)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 16

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 comentarii la Daneze – danish pastry – tot un fel de croissants

  1. Elena spune:

    Laura, daca folosesc reteta cu oul intreg si ulei, si folosesc ulei de masline, nu se simte gustul uleiului in aluat? mersi

  2. oana spune:

    buna, la varianta cu un singur ou, nu este ulei, banuiesc ca inlocuitor e untul(50g), care il adaugi la sfarsit, dar il pui topit, sau la temperatura camerei?

    • lauralaurentiu spune:

      Da, am pus untul topit in aluatul de baza. Untul pentru impachetat aluatul il socotesti separat. Succes, iti tin pumnii, nu e treaba usoara dar sunt minunat de gustoase :).

  3. Madalina Ecaterina spune:

    Buna ziua,
    va savurez blogul la propriu si la figurat, de multa vreme… :)
    Sunt incantata de rezultate de fiecare data de cate ori incerc o reteta propusa de dumneavoastra, felicitari!
    Am o intrebare, ce fel de faina folositi?
    O zi superba atat dumneavoastra cat si cititoarelor!

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Madalina, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Pentru aluaturile de genul acesta cea mai nimerita e faina 000, dar eu am facut si cu 650 si a fost la fel de bine.

  4. Diana Tecu spune:

    Tocmai ce le`am scos din cuptor… stateam cu grija k nu imi vor iesi, dar tocmai am savurat una si au iesit minunate…cu rahat, cu gem si cu nutella… astept sa se trezeasca printesa de 2 anisori sa le incerce. sunt mai mult ca sigura ca va fi foaaaarte incantata! Multumesc Laura pt aceasta reteta minunata! Si mult mult succes pe viitor!

    • lauralaurentiu spune:

      Diana, felicitari pentru curaj, tocmai ai demonstrat ca una dintre cele mai dificile retete din cate am postat va reusi cu siguranta daca se respecta pasii cu strictete. Sa iti fie de bine, ma bucur mult pentru reusita ta!

  5. Oana spune:

    Buna seara, Laura! Sunt nou venita in familia `Retete ca la mama acasa`, familie care, de altfel, imi e cunoscuta de ceva vreme si care-mi place atat de mult incat astazi am hotarat ca e momentul sa depun `actele de adoptie` in mod oficial. Si ca sa imi fac o intrare cu `stil` o sa incep prin a te intreba ceva. Cineva drag mie are prohibitie la zahar si vroiam sa stiu daca ai incercat vreodata sa-l inlocuiesti cu miere…ma refer la aluaturi. E oare posibil?:)

    • lauralaurentiu spune:

      Ar fi posibil, Oana, dupa cum la fel de posibil ar fi, cel putin pentru acest aluat, sa se renunte la zahar complet. E suficienta umplutura dulce, indulcita cu orice este tolerat de cei carora le este destinat desertul.

      Ma bucur ca a devenit oficial „una de-a noastra ;)”.

      • Oana spune:

        Placerea este exclusiv a mea!:))) Iti multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns.Ai facut un dependent de croissante la micul dejun fericit!:)

  6. Onyka18 spune:

    dar as putea dubla cantitatile si sa-mi iasa?…ms frumos…e un blog tare bun..imi prinde bine…

    • lauralaurentiu spune:

      Singur ca o sa-ti iasa, cu singura conditie sa respecti cu exactitate proportiile. Adica totul x2. O sa iti iasa, evident, de doua ori mai multe.

  7. mikaelacorina spune:

    Revin cu o intrebare ,acest aluat cred ca e potrivit si la cremsnit sau placinte,e corect ce spun ?

  8. mikaelacorina spune:

    Draga mea ,intindem de la mijloc spre margini dreptunghiul de aluat ,da? Stiu de la mama ca la foietaj trebuie respectat sensul de impaturire ,dar nu mai stiu cu intinsul cum ii.

  9. Niculina spune:

    vai arata superb o sa incerc si eu cu siguranta

  10. nana spune:

    de mult tot ma uit la reteta asta si abia azi mam incumetat so fac….e super..si aluatul e mai usor decit imi imaginam,datorita postarii si pozelor detaliate,,au iesit super..multumesc mult laura dealtfel si pentru toate retetele super de pe blog..am incercat multe din ele(imi place tare mult puiul marinat in suc de mere)lam facut de citeva ori.. dar nam reusit sa adaug comentarii,,am cinci copii de la 5 ani in jos si sunt tot timpul ocupata..dar cum prind putin timp intru pe net sa vad ce mai e nou :) tineo tot asa..

    • lauralaurentiu spune:

      Nana draga, imi imaginez cat de greu trebuie sa iti fie cu cei mici, sa iti creasca mari si sa iti fie de ajutor!

      Apreciez enorm ca reusesti sa iti mai faci timp si pentru bucatarie. Ma bucur mult ca ti-au reusit danezele, sa va fie de bine si tie si celor mici!

  11. Sica_ana2000 spune:

    arata extraordinar  si sunt f delicioase, le-am incercat si eu doar ca nu arata la fel. ale d-voastra par din  foietaj iar ale mele par din coca de paine, nu stiu daca am gresit pe undeva oricum sunt f f bune.

  12. www.Georgianaretete.com spune:

    In sfarsit o reteta de Daneze!! Arata super! Abia astept sa le fac si eu!

  13. Monica spune:

    Buna ziua!

    Ati putea, va rog, sa detaliati mai mult (eventual cu fotografii pe etape, la fel cum ati procedat la plierea nr. 1) si celelalte etape de pliere (2, 3, 4)?
    Cu multe multumiri,
    Monica M.

    • Anonim spune:

      Buna, Monica. Nu am cum sa fac ceea ce imi ceri, pentru ca acest aluat l-am facut acum ceva vreme si postarea celoralate etape ar insemna sa postez de inca trei ori aceleasi imagini.

  14. gutuolga2010 spune:

    Foarte deliciose daneze!)

  15. Fely spune:

    Foarte aspectoase si cred ca la fel de delicioase.
    Va urmaresc de mult timp blogul si am incercat multe din retetele d-voastra.
    De putin timp am prins curaj si am facut si eu un blog culinar :)
    O sa incerc aceste cornuri cu siguranta .
    Felicitari pentru tot ce faceti si multumim ca impartasiti si cu noi.

  16. Mariann Körmendi spune:

    din păcate
    Eu nu vorbesc limba romana.
    O Google a ajutat.
    Zeita esti!

    • Anonim spune:

      @Mariann Körmendi, Sajnos, en nem bezselek magyarul, de nagyon keves (egy, ketto, harom, negy :=)) ). Szeretem olvassa a blogot, mint ahogyan az atmennek az akadaly a nyelv. Koszonom szepen a felertekelodese jelenik meg. Mi a baj, Google hibaja, nem az enyem :)).

  17. Andreea_todor spune:

     puteti sa-mi spuneti cum se face crema de vanilie?

    • Anonim spune:

      @Andreea_todor, e o crema obisnuita de vanilie, asemanatoare celei de cremsnit (crema pasticcera): sa zicem 3 oua intregi, batute cu furculita cu 5 linguri de zahar si 2 linguri de amidon sau faina alba. Se adauga 250-300 de ml. de lapte fierbinte (depinde cat de consistenta vrei crema) si se trece totul pe foc mic, amestecand continuu pana se leaga. Adaugi esenta de vanilie, zahar vanilat etc. Daca folosesti vanilie veritabila, adaugi semintele razuite cu un cutit din pastaie atunci cand bati ouale cu zaharul.

    • Violeta Nuky spune:

      Minunate, azi am facut chifle dupa una din retetele dvoastra.O minunatie.As dori sa-mi achizitionez si eu un robotel in special pentru aluaturi, dar nu stiu care e mai bun,imi u stima, Violeta

      • lauralaurentiu spune:

        Sa-ti fie de bine :). Eu am un kitchen aid, e bun, solid si nu te lasa de izbeliste :). Depinde si cat vrei sa investesti.

  18. Xuani spune:

    Hola, he descubierto tu blog y me encanta , cuando más veo más me gusta. Felicidades. Voy a ponerlo en favoritos para no perderme nada. Un saludo.

    • Anonim spune:

      @Xuani, gracias por tu apreciacion. He visitado tu blog y me gusto. Me alegro de que se enquentran entre mis lectores.

  19. liana toma spune:

    Perfecte danezele!Imi place tare mult si a doua sugestie de asamblare, tot am zis ca fac si eu ;-) pupici

  20. Multa munca dar rezultatul cred ca e pe masura , adica DELICOASE.

  21. magda.magda19 spune:

    ff frumoase tiau iesit ….yammyyyyy

  22. sarah adeeb muhammad spune:

    Laura iar m-ai facut sa salivez!ador a doua varianta de impachetare.as vrea sa te rog sa imi spui daca tipul acesta de aluat cu drojdie se poate congela.eu am facut pana acum aluat foietat dupa reteta ta de haios (am folosit unt nu untura :)) si mi-a reusit de fiecare data.acel aluat il pot congela dar oare asta cu drojdie merge pastrat la congelator.stii tu lenea asta…as face mai mult si l-as folosi cand as avea nevoie.pupici
    PS:Felicitari pentru minunatele concursuri pe care le organizezi

    • Anonim spune:

      Multumesc mult pentru felicitari.
      Nus’ ce sa zic, teoretic ar trebui sa mearga. Il scoti din congelator si il dezgheti lent, la frigider, apoi ar trebui sa lasi cornurile (sau ce forma le dai) la temperatura bucatariei sa mai creasca inainte de a le coace. Spor si succes, te astept cu impresii!

      • sarah adeeb muhammad spune:

        multumesc pentru raspuns.esti o dragauta ca intodeauna!

      • Anonim spune:

        Iti multumesc si eu si daca incerci sa le congelezi, da-mi de stire cum s-au comportat dupa aceea ;)

  23. GABY_D spune:

    Culmea,m-a adus foodgawkeru aici :))) Superba poza.Faina reteta, o trec pe lista :)).

  24. elena cristina tudor spune:

    mmmmmm…..le ar sta bine si la mine n farfurie acestor danezeeeeee……..!!!!!!!..k tare bine arataaaa…….si….o sa le probez si eu……!!!!…sanatate multaa si numai bine..si pupici!

    • Anonim spune:

      Elena Cristina, abia astept sa le probezi si sa revii cu impresii :). Sunt sigura ca vor arata la fel de bine si in farfuriile tale, acompaniate de o cafea buna sau un ceai. :)

  25. Laura72g spune:

    Laura,ce iasa din mina ta cu aur se premiaza.Fantastice!!!!
    Pupici

    • Anonim spune:

      laura, ma bucur mult ca iti plac. :) Nu au fost premiate cu aur, ci cu incantarea familionului :=)), ceea ce e chiar mai pretios, nu? :P

  26. Sara Mike spune:

    Foarte frumoasa prezentarea, cred ca se topesc in gura. O seara frumoasa, te pupam!

    • Anonim spune:

      Dragii mei, ma bucur mult ca va plac ;). Fooaaarte bune au fost, caci de-acu’… sunt istorie :P! Va pup si eu cu drag!

  27. Rodikadan spune:

    laura sa stapanesti sanatoasa robotul si la mai multe prajituri.te pup 

  28. mitinita spune:

    Imi place ca ai pus KA in functiune si prezentarea e super!