Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cozonac cu aluat oparit - reteta Silviei Jurcovan

Cozonac cu aluat oparit – reteta Silviei Jurcovan

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Am promis acum destul de mult timp ca voi posta reteta de cozonac cu aluat oparit din cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Chiar daca a durat ceva, iata ca ma tin totusi de promisiune, adaugand pe lista de retete de cozonac de pe blog si aceasta reteta cu imagini si explicatii pas cu pas, bazata pe informatiile din cartea de bucate si pe experienta personala in pregatirea acestei retete. Cred ca am ales un moment potrivit, pentru ca un cozonac bine crescut, pufos si gustos se potriveste perfect in meniul de Craciun.

cozonac cu aluat oparit, reteta cozonac Jurcovan

Ingrediente Cozonac cu aluat oparit :

In cartea Silviei Jurcovan, sunt date ingredientele pentru 2 cozonaci mari sau 4 mai mici (dintr-in kilogram de faina), eu am facut doar 1/2 de portie, un cozonac mare copt intr-o forma de 12/36 cm.

  • 500 – 550 de grame de faina 000 (pentru prajituri)
  • 4 galbenusuri
  • 300 de mililitri de lapte
  • 25 de mililitri de ulei (de floarea soarelui, de rapita, de struguri etc., cel de masline nu este potrivit)
  • 30 de grame de drojdie proaspata
  • 100 de grame de unt
  • 100 de grame de zahar
  • 10 ml. de rom (sau esenta)
  • coaja rasa de la 1 lamaie (sau portocala, sau din ambele)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie (sau un plic de zahar vanilat
  • umpluturi la alegere – mac, nuca, ciocolata, creme tartinabile de ciocolata, rahat, fructe uscate etc.
  • 1 galbenus de ou sau 1 ou batut pentru finisat

Preparare aluat pentru Cozonac cu aluat oparit

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asta inseamna ca faina trebuie cantarita, cernuta si lasata intr-un bol in bucatarie cu cateva ore inaintea prepararii aluatului, ouale intregi se pot incalzi tinandu-le intr-un bol cu apa calda (la 40 de grade Celsius, nu mai calda de atat pentru ca se vor gati) etc.

Din totalul cantitatii de faina, 50 de grame se pun intr-un castron incapator (de cel putin 3 litri). Se pun pe foc 100 de ml. de lapte (din totalul de 300 de ml.); cand laptele da in clocot se toarna peste faina din castron (poza 1). Se amesteca rapid si energic, pana la desfacerea tuturor cocoloaselor (poza 2).

Pasta obtinuta se trage cu lingura intr-o margine a castronului si rasfira, ca sa se raceasca mai repede. In acelasi castron, fara a atinge aluatul oparit, se adauga drojdia si 1 lingura de zahar (poza 3) si se freaca pana ce se lichefiaza drojdia. Cand aluatul oparit se raceste pana in jur de 40 de grade Celsius (sa fie cald, dar nu fierbinte, doar ceva mai cald decat temperatura mainii) se amesteca cu drojdia lichefiata (poza 4), se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se aseaza vasul intr-un loc caldut, ferit de curent pentru 15 minute, timp in care drojdia se va activa.

cozonac jurcovan maia

In timp ce drojdia creste, galbenusurile se freaca cu sarea, pentru a-si intensifica culoarea. Se adauga apoi zaharul, coaja de lamaie, romul, esenta de vanilie (sau zaharul vanilat), uleiul si 50 de grame de unt topit, caldut (sa nu fie fierbinte). Se adauga si restul de lapte cald (la 40 de grade Celsius) si se dilueaza compozitia.

cozonac jurcovan 1

Intre timp, drojdia trebuie sa fi crescut si aluatul oparit sa fie plin de basicute cu aer:

cozonac jurcovan 2

Peste maia se toarna compozitia abia calduta de galbenusuri, lapte si unt. Se adauga restul de 450 de grame de faina cernuta, amestecand la inceput cu lingura, apoi framantand.

Aluatul va fi foarte lipicios, daca vi se va parea necesar sa adaugati faina in plus, mai adaugati 50 de  grame, dar nu mai mult!

Silvia Jurcovan ne spune astfel: „Framantatul cu mana se face numai cu pumnul strans si, din cand in cand, se aduce aluatul de la margine spre mijloc, ca si cum s-ar impaturi; in felul acesta se va incorpora cat mai mult aer care la copt se va dilata si va contribui la cresterea aluatului.”

Ne mai spune Silvia Jurcovan ca lucrul cu acest cozonac cu aluat oparit este destul de anevoios. Aflam, macar, dinainte ca aluatul este cleios la inceput. Ni se spune, insa, ca dupa circa 15-20 de minute de framantat se va desprinde de pe mana si de pe vas – afirmatie pe care experienta mea o contrazice, insa. :))

Va sa zica, se framanta aluatul asta foarte, foarte lipicios, vreo 20-25 de minute, in schimburi (adica daca eu nu mai pot, intervine sotul :)) ). Tot cleios ramane pana la final, dar daca ceasul zice ca minutele de chin s-au scurs, inseamna ca e destul. Cu o spatula se curata bine aluatul lipit de maini si de vas si se aduna la un loc. Acum intervine magia: de unde cu un minut mai devreme parea ca masa lipicioasa din castron  va fi buna doar pentru lipit pachete, cutii etc., prin adaugarea celor 50 de grame de unt topit, caldut (sa nu fie fierbinte, repet si repet!)  situatia se schimba complet.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!
cozonac jurcovan 3

Se toarna, asadar, untul topit peste aluatul din castron. Se desprinde de fundul vasului, lasand untul sa patrunda si sub aluat. Din acest moment, aluatul nu se mai framanta, ci se prinde de cate o margine (incepand din stanga, apoi de sus, din dreapa etc.) si se aduce catre mijloc, presand usor. Aceste impaturiri succesive vor crea straturi in aluat si se repeta pana cand untul este incorporat si, culmea! in castron chiar e ceva ce are aspectul unui aluat neted.

cozonac jurcovan 4

Se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si se aseaza intr-un loc caldut, ferit de curent, pana ce aluatul isi dubleaza volumul (vreo 30 – 40 de minute).

cozonac jurcovan 5

Modelare cozonac cu aluat oparit – reteta Silviei Jurcovan

Mai departe, fiecare poate sa procedeze dupa dorinta, conform uneia dintre optiunile de mai jos:

  • se intinde aluatul intr-o sigura foaie cam de 1 cm. grosime, pe care se distribuie umplutura dorita, se ruleaza si se aseaza in forma
  • se imparte aluatul in 2 (sau 3) pentru un cozonac impletit

Eu am impartit aluatul in 2. Una dintre parti, am aplatizat-o cu palma, pe planul de lucru, pana la obtinerea unui dreptunghi de aproximativ 23-40 cm. si o grosime de 1 cm. Am asezat pe aceasta prima parte o umplutura obtinuta din bezeaua celor 4 albusuri ramase batute cu 4 linguri de zahar si amestecata cu 150 de grame de nuca.

cozonac jurcovan 6

A doua parte de aluat, intinsa la fel ca prima, am umplut-o cu rahat colorat.

cozonac jurcovan 7

Am rulat fiecare parte sub forma unui cilindru. Cele 2 rulouri obtinute le-am rasucit intre ele, obtinand o impletitura in doua. Am asezat cozonacul astfel format in forma captusita cu hartie de copt. Pe marginile lungi ale formei am adaugat fasii de hartie de copt impaturite in 4. Am facut asta pentru o sustinere suplimentara in timpul cresterii din cuptor (si bine am facut). Cozonacul se lasa sa mai creasca in forma aproximativ 25 de minute, mai precis pana cand umple forma.

cozonac jurcovan 8

Coacere cozonac cu aluat oparit

Se unge cozonacul cu galbenus de ou sau ou batut. Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180°C. Silvia Jurcovan zice : 50-60 de minute, la foc mijlociu. Eu as zice ca 45 de minute la 180°C e destul, dar depinde de cuptorul fiecaruia. In primele 25 de minute nu deschideti usa cuptorului in niciun caz. Dupa aceea, se poate acoperi cozonacul cu o coala de hartie de copt umezita. Se continua coacerea acoperit, pentru a preintampina sa se arda. Cand vi se pare destul de rumenit, testati gradul de coacere, introducand lama unui cutit in partea cea mai groasa. Daca veti scoate cutitul curat, cozonacul este copt.

Cozonacul copt se lasa sa alunece din forma pe o parte, deasupra unui prosop de bucatarie curat, impaturit in cateva straturi. Se lasa sa se raceasca asa, pe latura cea mai lunga, la temperatura bucatariei. Cand si cand, se intoarce pe partea opusa, pana cand se raceste complet.

cozonac jurcovan 9
Ultima rețetă publicată

Este necesar sa se raceasca cozonacul astfel, pentru ca e foarte fraged. Daca ar fi lasat pe baza s-ar putea tasa, devenind cleios. Cozonacul racit se presara (sau nu) cu zahar pudra si se taie in felii.

cozonac jurcovan

Este un cozonac pufos si aerat, cu o consistenta cu adevarat deosebita. Se va mentine proaspat mai multe zile, datorita aluatului oparit. Pentru a se pastra vreme indelungata, cozonacul trebuie depozitat invelit intr-un prosop curat si apoi bagat intr-o punga de plastic.

Aici, varianta de cozonac cu aluat oparit si crema caramel.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Cozonac cu aluat oparit – reteta Silviei Jurcovan

  1. rodi spune:

    Nu este prea putin zahar ? Am vazut aceasta reteta a Silviei Jurcovan , in care la 1 kg de faina se pun 500 g zahar ( ceea ce mi se pare cam mult totusi ) .
    In reteta dvs sunt doar 100 gr zahar . in acest caz cred ca iese un cozonac nedulce .

    • Doamnă, sunt cu cartea Silviei Jurcovan în mână. Scrie așa: ”1 kg. făină, 8 ouă, 600 ml. lapte, 50 ml. untdelemn, 60 gr. drojdie, 200 gr. unt, 200 gr. zahăr, 20 ml. rom, coaja rasă de la o lămâie și o portocală, o linguriță rasă de sare, 1 plic cu zahăr vanilat.” Unde ați citit dumneavoastră de 500 de grame de zahăr, nu știu. Sigur nu în cartea asta.

  2. Mihaela spune:

    Buna ziua, as dori sa știu dacă acest aluat se poate folosi și pentru a prepara pasca? Mulțumesc

  3. Mihaela spune:

    Cel mai bun posibil!!! Multumim Laura! Sarbatori binecuvamtate!

  4. Diana Höglinger spune:

    ai dreptate, are un grai f. natural si autentic:-)

  5. Diana Höglinger spune:

    il fac sigur; si cum prezinti reteta: e delicios modul tau de a scrie:-)))

  6. Gheorghe Elena-liliana spune:

    Eu fac reteta de cozonac a D-nei Silvia Jurcovan de peste 15 ani. Cozonacul iese sigur si dispare la fel de sigur….. Din cate retete am incercat am revenit todeauna cu mare placera la aceasta.

  7. Valentin spune:

    Săru’ mâna pentru reteta,am incercat si eu de cateva ori si e o minunatie de cozonac.Am doar o nedumerire:nu stiu unde gresesc dar la capete nu imi iese umplutura uniform,e doar de la jumateatea cozonacului in sus,insa dupa primele 2 felii umplutura e frumos distribuita de jur imprejur de jos pana sus.
    Sanatate.

    • lauralaurentiu spune:

      Nu e nicio greseala :), capetele intotdeauna sunt mai sarace in umplutura. Ma bucur ca v-a reusit, sa va fie de bine.

  8. Udrescu Adela spune:

    Excelenta reteta, cel mai bun cozonac pe care l-am mancat vreodata. Eu am framantat cu Bimby, fantasticul robot de bucatarie si a iesit super pufos. La umplutura am adaugat si cacao. Multumim pentru reteta.

  9. Cecilia spune:

    Mama mea chiar framanta cozonacul o ora! Pe ceas! Si nu un kg, 10 sau 14 atunci cand era nunta in familie. Eu ii tineam ligheanul sau covata, depinde in ce facea cozonacul si ma uitam la ceas cand se facea o ora de cand framanta cozonacul. Apoi adauga ulei si mai framanta un sfert de ora sa-l incorporeze. Si iesea un cozonac….! Cel mai laudat! Si era o femeie de 1,55 m. Eu tot asa il fac, cu faina oparita, de la ea am invatat, dar desi sunt o femeie zdravana n-am reusit mai mult de jumatate de ora sa-l framant.

  10. claudia spune:

    super.foarte buna reteta.multumesc.

  11. Rebeca spune:

    Astazi am copt primul cozonac din viata mea dupa reteta aceasta. Insa nu am avut drojdie proaspata si am folosit drojdie uscata pe care am frecat-o cu zahrul si oparit-o cu aproximativ 20 ml de lapte. Aluatul m-am framantat cu aparatul Kitchen Aid si a iesit o minune. Am folosit doua umpluturi si mi-a iesit un cozonat foarte frumos, pufos si delicios. Multumesc pentru reteta!

  12. miri spune:

    Doamna Laura, cozonacul acesta este o minunatie, am reusit saimpresionez publicul italian cu el….acu trebuie impresionat si cel din romania,carepe drept vorbind e mult mai pretentios, soacra’mea nu ma crede in stare nici sa prajesc un cartof sau sa fac o mamaliga!!! merita efortul depus laprepararea acestui cozonac,,,va multumesc pentru reteta!

  13. Ana spune:

    reteta e geniala,a iesit un cozonac grozav,de fiecare data il voi face dupa reteta aceasta.Multumim!

  14. ANA spune:

     Laura, incearca reteta (la jumatate din cantitatile date de S Jurcovan)  urmand pasii pana la framantat si apoi „triseaza” punand aluatul in masina de paine…mie mi-a placut ce-a iesit. Pufos si f bun si dupa vreo cinci zile.

    • lauralaurentiu spune:

      Merge, categoric ca da, eu dupa aceasta prima experienta descrisa aici am facut aluatul de nenumarate ori la masina sau la KitchenAid. Normal, cu ajutorul tehnicii e mai usor ;).

  15. dana_radu23 spune:

    Hristos a Inviat. Am facut acest aluat si l-am folosit la pasca.A iesit super. Multumesc
     

  16. Sultanuteve spune:

    Am facut cateva retete din cartea Silviei Jurcovan si sunt foarte bune, cu unele mici amendamente. Primul cozonac dupa reteta doamnei l-am facut prin 1978. Eram un student rebel, vorba vine, si n-am ascultat de sfaturile bunicii. Am respectat reteta din carte. A iesit foarte bun, dar au urmat criticile familiei. Cantitatea de zahar e cam mica. Pe vremuri, cand zaharul era de buna calitate, trebuia pus cam 300 de grame la kilogramul de faina. Acum, cred ca e nevoie de mai mult. Stiu ca apasa coca, dar cine nu vrea sa manance de regim si il vrea dulce si bun, mai pune. Oua, ar trebui vreo 5-6 galbenusuri +un ou intreg. la kilogram. Unt se poate pune daca se lucreaza o cantitate mica si se mananca imediat cozonacul. Untul il usuca si il aspreste in doua zile. De aceea, la 3-4 kilograme de faina, trebuie doar ulei cam un sfert de kilogram la 1 de faina si o lingura de untura (asta stiu de la soacra mea). Cu unt pe maini doar cand se imbraca forma de copt, imbracata in hartie. Lapte, in principiu, nu mai mult de1/2 litru la kilogramul de faina. In rest, reteta nu e rea deloc. Aluatul se framanta pana cand se desprinde de pe maini.

    • Romance2178 spune:

      imi pare rau untul nu usuca cozonacul se pune 3 sferturi pahar unt si 1 sfert pahar ulei iar galbenusurile intre 8 si 10 la kg de faina….eu fac 1 cozonac super care tine apropape 2 saptamini….

  17. Gabriela Stepa spune:

    Buna, as vrea sa intreb , nu stu in Romania , si nu pot gasi aici drojdie proaspata pot folosi oare drojdie uscata ? mersi 

  18. Y0onela85 spune:

     

    Afla cum am facut 10 000 RON cu 6
    RON investitie! 1 an, 2 luni in urma  

    Castiga pana la 50 mil in 3-4
    saptamani,si peste 100 mil int doua luni.Citeste mesajul cu atentie Cum sa faci
    bani multi repede, usor si legal cea mai noua metoda de facut bani pentru
    romani! bani rapid si sigur pe internet. testat! eu am facut 50.000.000 in 3
    saptamani! e randul tau! functioneaza! singurul care functioneaza cu adevarat!
    nu risti nu cistigi. Nu este nici o gluma, crede-ma! Depinde numai de tine daca
    vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit
    iti pot schimba viata (si portofelul!) , depinde numai de tine poti face bani
    usor si repede! Crede-ma: am incercat toate metodele posibile (si legale).
    Aceasta este cea mai usoara si mai rapida cale. Poti sa faci o gramada de bani,
    repede si legal. Merge! E testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa
    citesti cu atentie si pana la final textul. Eram sceptic, totusi… In urma cu
    ceva vreme navigam aiurea pe Internet (probabil la fel cum faci si tu acum)
    cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa
    castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 60.000 de
    lei. Imediat m-am gandit…chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie. Dar,
    curios fiind, am continuat sa citesc. Articolul spunea ca trebuie sa trimiti
    cate 10.000 de lei la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol. Apoi sa
    iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul
    la minim 200 de forum-uri adrese cu anunturi pe Internet sau prin mail la cat
    mai multe adrese. Pur si simplu! Dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am
    discutat cu cativa prieteni m-am hotarat sa incerc. La urma urmei ce aveam de
    pierdut in afara de 60.000 de lei si 6 timbre?…Cum este si normal, la inceput
    eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. Asa ca m-am
    interesat la pttr si mi-au confirmat ca intr-adevar e legal! Deci am facut
    infima investitie de 60.000 de lei. Surpriza!. ..Ghiciti ce s-a intamplatt!…
    Intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram
    uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa
    vina! In prima saptamana am primit 370.000 de lei. La sfarsitul celei de-a doua
    aveam 4.090.000. In a treia saptamana stransesem 45.470.000 de lei! Si banii
    continuau sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltui cei 60.000
    de lei si cele 6 timbre (Am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!)
    . Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. In primul rand va
    sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la
    indemana.Deci cum functioneaza : PASUL 1: Iei 6 coli de hartie si scrii pe
    fiecare din ele fiecare adresa,astfel incat la final vei avea 6 coli,pe fiecare
    fiind una din cele 6 adrese.M-am adaugat la lista ta, astfel incat cel ce
    primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa
    adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri. Apoi
    impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). Acum iei 6 bancnote de 10.000
    de lei si pui cate una in fiecare din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic
    si sa nu se fure), apoi pui fiecare coala in cate un plic si inchizi plicurile.
    Ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la
    expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!) , fiecare dintre ele
    continand o coala de hartie si o bancnota de 10.000 de lei. Acum trimiti plicurile
    la urmatoarele adrese: 1) Gradinaru Iulia str. Aleea Nucului nr. 5 sc. a ap. 4
    bloc 5 Suceava Jud. Suceava 2)Iliescu Georgiana-bdul Aurel Vlaicu nr13 blC4 sc
    C ap 49,Constanta,jud Constanta 3) Dancu Ioan Jr – str g Cosbuc, nr 44, Tapu,
    Jud Sibiu. 4) Osman Denis str.Crinului,nr.2 ,bl.85,sc. b ,ap.11 ,oras Isaccea
    ,jud. Tulcea, 5) Mihaescu Daniel, Str. Cerna nr. 5, Sc. A, Ap. 101, cod 300
    571, Timisoara, Jud. Timis, 6) Ganescu Ionela, str. Dunarii, bl. F6, sc.E,
    et.1, ap.113, oras Alexandria, jud. Teleorman. PASUL 2: Acum tai din lista pe
    numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai jos (6 devine 5,5 devine 4,
    etc…). Astfel numarul 6 devine liber: completezi cu numele si adresa ta
    aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca daca te vei pune in alta
    pozitie decit cea de-a 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca
    factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc,
    trebuie sa nu trisezi si sa trimiti plicurile, deoarece altminteri, te excluzi
    singur din circuit semanind neincrederea. pasul 3: Schimba ce doresti dar, pe
    cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum
    publica anuntul la cit mai multe forum-uri newsgroup-uri (sunt o groaza). 200
    este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai
    multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa
    selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria
    calculatorului (Copy din meniul Edit); deschizi un fisier gol cu
    notepadFile…New) si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 6-a
    (Edit…Paste); salvezi fisierul cu extensia. txt. Acum cauti pe Internet
    newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de
    discutii) romanesti bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le
    cunosti si publici articolul. Va sugerez sa treceti ca subiect un titlu cat mai
    atractiv pentru ca acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri gata!
    Felicitari… Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare
    newsgroup! tine minte: mai multe newsgroup-uri inseamna mai multi bani! tot ce
    trebuie este un minim de 200! Calcule…Vei incepe sa primesti bani in cutia
    postala in cateva zile! Daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala din
    cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. De ce Din cele minim 200
    de publicari pe care le-am facut sa spunem ca primesc 5 raspunsuri (un exemplu
    foarte-foarte mic). Deci am castigat 50.000 de lei cu numele meu pe pozitia a
    6- a. Acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare,
    publica la randul lor minimul de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 5-a
    si primesc si ei cate 50.000 de lei.Eu primesc astfel 5*5*10.000 de lei =
    250.000 de lei. Continuand exemplul cu acest numar mic (5) de persoane care
    raspund la articol, castig 1.250.000 de lei cu numele meu pe pozitia a 4-a,
    6.250.000 cu numele meu pe pozitia a 3-a, 31.250.000 de lei pe pozitia a 2-a
    si. .. da! 156.250.000 de lei cu numele meu pe pozitia intai. uimitor! Daca
    fiecare participant publica articolul de minim 200 de ori! Si totul cu o
    investitie initiala de 60.000 de lei si 6 timbre. Cand numele tau nu se mai
    afla in lista poti sa repeti procedura: iei ultima varianta a articolului si
    trimiti cate 10.000 de lei la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele
    pe pozitia a 6-a Acum publici articolul din nou de minim 200 de ori. Va dati
    seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe Internet si citesc aceste
    articole asa cum citesti tu acum! Asa ca iti poti permite 60.000 de lei sa vezi
    daca merge cu adevarat? Cred ca da… Unii au spus dar daca lumea se satura si
    nu mai trimite nimeni nici un ban? Ce sanse sunt sa se intample asta cand
    zilnic se alatura 20- 50.000 de useri noi la Internet dintre care foarte multi
    citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce orice sa castige niste
    bani,cu o investitie minima…Jucati cinstit si corect si adresa te va ajunge
    pe mii de forumuri, astfel vei primi mii de plicuri. In fiecare zi intra sute
    sau mii de oameni pe forum! Veti avea numai de castigat! Jocul se bazeaza pe o
    binecunoascuta lege din economie si anume legea multiplicarii sau Multi Level
    Marketing (MLM) pe care cred ca poti sa o intelegi. Crezi ca marile magazine se
    imbogatesc pt ca TU ai cumparat o sticla de vin? NU!!!… se cumpara
    industrial. . deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va parea pe
    mult mai multe site-ri si vrei primi cu muuult mai multi bani! Bafta!! P.S.
    Foarte important! : o sa inalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care
    nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca inteligent. Acestia se multumesc doar
    sa injure (mai mult nu pot). Trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, joaca si
    o sa vezi cum plicurile incep sa SOSEAsCA. Daca ai incredere si perseverezi o
    sa-mi multumesti! Cat pentru cei care nu joaca… va raciti gura degeaba, eu
    primesc zeci de plicuri cu bani si o sa continui sa joc… Succes!!!

  19. Gabi Dadinopol spune:

    Arata super cozonacul tau. Am facut cozonac dar niciodata oparit. Acum, de pasti, voi incerca reteta ta. Sunt convinsa ca va iesi minunat. Multumesc pt reteta. Pup

  20. Diana spune:

    :) Va multumesc mult pt reteta! A iesit foarte bun. Am facut de Craciun  2 cozonaci cu aluat oparit si 2 normali. Acestia chiar au fost deosebiti, cu toate ca ai mei s-au parlit putin pe deasupra.

  21. Moldovi Doina spune:

    Super reusit cozonacul! Cartea Silviei Jurcovan ar trebui sa existe in toate bucatariile. Am si eu 2 , si fac deseori dupa ele, chiar si conserve.

  22. Anonymous spune:

    vreau si eu sa-ti multumesc pt reteta, am testat-o si-a iesit perfect! ann

  23. VIOLETA.ITALIA spune:

    BUNA, LAURA. TE AS RUGA SA MI SPUI SI MIE DE CE ATUNCI KND FAC COZONAC IMPLETIT IN 3 MI SE DESFACE SI SE CAM LATESTE. DE PUFOS IMI IESE SI MIE PTR K SI EU IL FAC CU FAINA OPARITA. PROBLEMA E CA MI SE DESFACE. DE CE OARE?
    DE FRAMANTAT IL FRAMANT 45 DE MINUTE INTOTDEAUNA CU MANA E FIN SI PUFOS DAR NU MI PLACE ASPECTUL

  24. Liliana spune:

    Trebuie sa iti multumesc pentru modul in care ai prezentat reteta. Am urmat-o cu sfintenie si nu am dat gres. (Aseara am facut pentru prima data in viata cozonaci; pana acum i-a facut mama). Am framantat "in schimburi" cu sotul si speram sa fii mandra de noii tai "ucenici", iata http://calugareni.blogspot.com/2010/12/il-asteptam-pe-mosu.html

  25. Brindusa spune:

    Cartea asta a Silviei Jurcovan mi-a dat-o mama ca "zestre" cand m-am maritat si nu stiam nici sa fac o omleta. Si nu m-a lasat la greu niciodata. Super intr-adevar si reteta asta de cozonaci. O reteta adevarata!

  26. Livia spune:

    Eu n-am facut niciodata cozonac cu aluat oparit, parca am mai citit undeva despre asta, dar n-am experimentat. Reteta ta m-a facut tare curioasa, iar rezultatul final aduce a "cozonacul perfect". Multumesc mult Laura, reteta se noteaza si in functie de timp o voi presta cat pot de repede! Sarbatori fericite!

  27. Andreea spune:

    Ce-am mai google-it dupa reteta asta acum 2-3 ani. Daca am vazut ca nu e nicaieri, am dat sfora-n tara sa-mi cumpere cineva cartea de bucate a Silviei Jurcovan si nu se mai gasea. Ce bine c-ai scris reteta, sa nu raman cu intrebarile :) Merci fain.

    Cozonacul a carui felie se ia fasii-fasii imi place cel mai mult si la sectiunea ta se vede clar ca-i fix cum trebuie :)
    Te pup. Spor la treburi!

  28. anca spune:

    Buna seara.Doua intrebari va rog:se poate framanta oare si la masina de paine? si in ce ordine tb puse ingredientele? multumesc si felicitari

  29. Ileana spune:

    Am mai scris odata dar vad ca a disparut.
    Vreau sa-ti multumesc Doamna Laura pentru aducerea in atentie a acestei retete vechi de cozonac din Moldova.
    Eu asa fac cozonacul , asa am vazut la mama si bunica mea. Este o reteta pe care cred ca o aminteste si Pastorel. Drojdia se imprastie mai bine si aluatul devine mai pufos, nu seamana cu aluatul de paine.
    Cu aceasta ocazie va felicit pentru retetele traditionale pe care le reinviati cu multa maiestrie.Eu sunt in varsta ,dar invat multe lucruri din blogul Dumneavoastra. Cu stima .

  30. Sara & Miki spune:

    Ce pofta mi-ai facut… ce frumos ti-a crescut. Arata super. Pup!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE