Cautare in site
x inchide
cozonac pufos cu rahat reteta simpla si economica pas cu pas cozonac pufos laura laurentiu

Cozonac pufos cu rahat rețetă simplă și economică

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.02.2019
4.6
(110)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 110

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Cozonac pufos cu rahat rețetă simplă și economică

  1. buna ziua doamna Laura. cozonacul dumneavoastra este delicios, o spune familia mea.
    intrucat copiilor mei le place foarte mult acest cozonac cu rahat, si pentru ca nu am timp sa il pregatesc, cu exceptia sarbatorilor, ati putea sa ma ajutati cu o adaptare a acestei retete pentru masina de paine? exista un program, SWEET, unde producatorul recomanda o reteta de paine dulce, dar din punctul nostru de vedere cam fada, doar zahar si lapte.
    mi as dori sa pot face un cozonac similar cu acesta la masina de paine.
    va multumesc anticipat pentru disponibilitate

    cristina popescu

    • Nu vă pot sfătui să îl coaceți în mașina de pâine, pentru că nu cunosc modul de funcționare al mașinii dumneavoastră. Puteți, însă, să-l frământați și să îi dați prima dospire în mașina de pâine, fără probleme.

  2. Viorica SASSU spune:

    Nu pot sa las sa treaca ziua fara sa va multumesc pentru reteta asta minunata de cozonac! Aluatul e super, a crescut ca nebunu`! Coja e subtire si fina, cum ne place noua, iar miezul extrem de pufos si foarte elastic!!! Imi pare rau ca am facut doar doi, dar sigur voi repeta :) Am facut si baigli dupa reteta dvs. -sunt dolofani si aurii si au crapat doar un pic, in lateral. Abea astept sa-i rasfat pe ai mei, la masa din sfanta zi de maine. Va multumesc si va iubesc. Paste fericit!

  3. Magda spune:

    Am folosit o faina cu 14% proteina, iar aluatul a iesit ffff vartos sa zic asa. Robotul
    Kitchen Aid abia a framantat…. am lungit timpui de dospire pt ca nu cresteau … ma rog ffff putin. Acum sunt la copt dar… nu cresc nici macar cat tava.
    Ma gandesc ca o fi de la faina. Vreau sa intreb daca trebuia sa folosesc o faina cu 11% proteina (asa folosesc pt paine, tip 405 cu 11% proteina) sau pot folosii o faina cu 14-16% proteina – si posibil am gresit altundeva. Desi nu stiu unde :(

    • Ar fi trebuit să amestecați acea făină de forță, cu 14%, cu o alta, ca să obțineți o medie de 11%. Dacă aluatul e foarte vârtos, adăugați lichid fără frică. Nu trebuie să fie un aluat tare, dimpotrivă.

  4. Adina Socaci spune:

    Fac cozonaci framantati manual de vreo 20 de ani. Am reteta mea care imi reuseste de fiecare data. Dar pentru ca s-au adus atatea laude acestui cozonac de catre autoare, am zis sa mai incerc si eu ceva nou. Din pacate, esec total. Dupa o ora de framantat, e drept-manual ca nu am malaxor, a rezultat un aluat extrem de lipicios. Nici vorba sa se adune, ca apoi sa-l poti intinde intr-o foaie subtire. Am respectat intocmai toti pasii, chiar daca mi s-a parut ciudat si adaugatul zaharului separat si a uleiului la sfarsit. Am cautat expres faina cu 11% proteina, desi pana acum nu am dat nici o atentie acestui aspect. Nu am pretentia ca sunt o mare bucatareasa, dar cine mai vrea sa incerce reteta sa fie pregatit si pentru eventualitatea de a arunca materialul.

    • Îmi pare rău că nu v-a reușit. Nu știu care o fi fost problema. Există o logică în adăugarea zahărului și a uleiului la final. Ambele, atât zahărul cât și uleiul, încetinesc dezvoltarea rețelei de gluten, deci faptul că le-ați adăugat la final ar fi trebuit să aibă un efect pozitiv. Nu doar autoarea a lăudat cozonacul, ci și destui cititori, vedeți restul comentariilor. Rețeta chiar are o marjă de succes aproape de 100%. Două doamne au trimis și poze, le vedeți la finalul articolului iar dacă dați click pe pozele respective, veți afla și impresiile acestor doamne. Repet, regret că nu v-a reușit, poate îi mai dați o șansă.

  5. Lubița spune:

    Mulțumesc mult dragă Laura pentru rețetă;de când am văzut postarea pe Instagram,am spus că trebuie să-l fac mai ales că mi-am adus din Italia făina specială Manitoba și nu vreau s-o folosesc decât la ceva special doar că rahatul nu-mi place,așa ca-l voi umple cu nucă
    Încă o dată mulțumesc și încă o dată felicitări pentru tot ce faci,îmi pare tare rău că nu am fost in țară să cumpăr și eu cartea ta dar poate știi să-mi spui dacă o mai pot achiziționa de undeva!
    Pupici și respect!

  6. Florenta spune:

    Multumesc, Laura pentru reteta. Cautam de mult reteta unui aluat care sa duca numai umplutura de rahat. Aceasta este preferinta fiului meu. INTREBARE – Ce inseamna faina cu 11% proteine, cum o alegem? Este altceva decat faina pe care scrie „Pentru cozonac”?

    • Florenta, pe fiecare ambalaj de făină, pe margine sunt niște specificații referitoare la conținut. În drept la proteine e scris un număr, în procente. La făinurile Manitoba procentul ăla e peste 12%, uneori chiar 14%. Eu am zis să fie măcar (sau cât mai apropiat) de 11%.