Cautare in site
x inchide
cozonac insiropat reteta cozonac cu nuca si ciocolata reteta laura laurentiu

Cozonac însiropat cu vinars – rețeta de cozonac îmbătat, pas cu pas

ADVERTORIAL
Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.04.2019
Rating
4.9
(209)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(209)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 comentarii la Cozonac însiropat cu vinars – rețeta de cozonac îmbătat, pas cu pas

  1. Gabriel spune:

    Sincer, salivam in timp ce citeam rețeta,am să mă risc să-l reproduc,nu am făcut cozonac in viața mea,dar cred că merită să încerc, dacă reușesc vă anunț, arată prea bine,in săptămâna de Paști sunt liber câteva zile și am să mă pun pe treabă, merci pt rețetă.

  2. Pop Camelia spune:

    Mulțumesc pentru rețeta detaliată,sunt convinsă că respectând întrutotul rețeta vor ieși minunat!

  3. Elena spune:

    Azi i-am pregătit, mâine dimineață vor merge la cuptor! D-na Laura,o întrebare am doar. Cozonacii îi bag în cuptor când temperatura a ajuns la 165 de grade sau imediat. Mulțumesc!! Rețetele d-voastră sunt “number one”😍

  4. Roxana C spune:

    Trebuie lăsați sa absoarbă tot siropul? Acum sunt la faza de însiropare și îmi este teama sa nu se înmoaie prea tare în sirop și sa devina foarte fragili când încerc sa ii pun în tava.
    În rest, arata minunat! Abia aștept sa ii și degustam!
    Mulțumim pentru inspirație și pentru acuratețea cu care ne împărtășiți rețetele!
    Sa aveți Sărbători binecuvântate în compania celor dragi!

  5. Alexandra Mircea spune:

    Buna ziua!
    Vreau sa prepar aceasta reteta de sarbatori! Credeti ca pentru un al doilea tip de umplutura merge o umplutura cu mac? (schimbat nuca cu mac).
    Multumesc!

  6. Adelina spune:

    Multumesc pentru reteta. Este minunata, foarte bine explicata cu toate trucurile de rigoare, pe care multi nu le scriu in reteta si care sunt de mare ajutor. Cozonacii mei sunt in cuptor. Revin cu impresii privind gustul dupa Paste.
    Sarbatori fericite!

  7. Octaviana spune:

    Bună ziua. Excelent descris! Am două întrebări:
    1. D-voastră vorbiți la sirop de coniac, în comentarii văd că se vorbește de rom, aș putea pune un rom de calitate în loc de coniac?
    2. Pentru că am o nepoțica, musai trebuie să flambez alcoolul. Nu știu care e procedura, cum ajung cu chibritul la suprafața siropului, fără să imi ia foc mâna? Aveți un tutorial video cu procedura flambarii? Mulțumesc pentru raspuns!

    • Puteți folosi și un rom bun. Nu vă ia foc mâna și se va aprinde foarte ușor, alcoolul este volatil și se vaporii se aprind imediat. Vă trageți mâna, evident. Crratița să nu fie lângă materiale inflamabile, hota să nu fie pornită și să aveți la îndemână un capac pe care să-l așezați pe cratiță rapid, dacă lucrurile par să vă scape de sub control. Fără frică, pur și simplu puneți capacul iar flăcările, lipsite de oxigen, se vor stinge imediat.

  8. Ana spune:

    Prima oară am făcut cozanacul cu vinars de Paște..estetic..hmm..nu prea au fost de poze?..gust..nu au putut fi pe masă și a doua zi de Paște?..acum in prag de sărbători ne pregătim pt runda a doua..si cred ca voi face o tradiție de sărbători cu minunăția asta de cozonac. Mulțumesc pentru că ați împărtășit rețea cu noi! Sărbători cu bine! Crăciun fericit!
    P.s Am incercat câteva rețete de la dvs. și ce sa vezi..mi-au iesit toate!?

  9. Gabriel spune:

    Pt sfarsitul retetei, pot adauga siropul fierbinte pester cozonacii complet raciti?
    Multumesc

  10. Doina Patentasu spune:

    Se poate folosi si alt coniac?

  11. Simona spune:

    Cea mai buna reteta! Iti multumesc! Deja am Pierdut numarul de cand fac acest cozonac minunat! Nu am revenit la cel clasic, eu si toata familia mea il adoram!

  12. Irina spune:

    Va multumesc pt reteta draga doamna,mi au iesit niste cozonaci minunati si deliciosi!!??Sanatate si spor in toate va doresc!!

  13. ELENA spune:

    Am mancat un astfel de cozonac, bine inteles cumparat de la o cofetarie din Bucuresti si este fenomenal! Abia astept sa incerc sa-l fac si eu! Ma bucur ca am gasit reteta! Multumesc!

  14. Ruxandra Mihaela spune:

    Se poste folosi, in loc de rom, lichior irish/ crema de lichior ? Multumesc.

  15. Sanda spune:

    Buna ziua! Daca las cozonacii la frigider 16 ore, dauneaza? Multumesc.

  16. Irina spune:

    Visez la acest cozonac de ceva timp si am zis ca voi incerca sa vedem ce iese. Am 2 intrebari, prima legata de procentul de proteina din faina, merge cu faina de cozonac sau mi-ati putea recomanda o faina ca sa nu trebuiasca sa fac o combinatie intre alte fainuri, pentru ca nu as fi in stare de asta. A doua cand spuneti „rom” va referiti la bautura adevarata,nu esenta, nu? Conteaza daca e rom alb sau altul? Trebuie sa ma pun pe cumparat bautura ?. Multumesc!

    • Vă recomand o făină pe al cărei ambalaj să fie inscripționat minimum 11%, preferabil mai mult. Faptul că producătorul o recomandă că ar fi ”pentru cozonac” contează mai puțin decât conținutul de proteine.
      Da, am folosit rom, nu esență de rom.

  17. Alina spune:

    Buna seara !
    Am frământat aluatul si mi se pare cam moale …cred ca trebuia sa folosesc 60g lapte si nu 80g.
    Ii mai pot adauga faina ?

  18. Flori spune:

    Buna ,

    Ce nu am inteles , dupa ce bag cozonacii in cuptorul oprit 30 min … scot oala cu apa in timpul coacerii ?

    Multumesc ,

  19. Andreea Țimiras spune:

    Bună seara,
    Îmi puteți spune, vă rog frumos, proporția de făină Manitoba si cea 550? Și încă o întrebare, cuptorul se pornește pe funcția cu ventilare sau static? Din experiența cu cuptorul propriu, mi-am dat seama că ventilarea favorizează arderea… din păcate…
    Mulțumesc frumos!
    Explicată așa bine, rețeta pare o plimbare de două zile în parc. :) Sper să fie cu succes.

    • Calculați în funcție de procentul de proteină inscripționat pe făina pe care o folosiți. Important este să obțineți un procent de proteină de peste 11% și nu am cum să vă spun eu proporția, neștiind ce tipuri de făinuri veți folosi dumneavoastră și ce conținut de proteină au fiecare dintre ele. Manitoba nu este esențială, important este ca în final să obțineți o concentrație a proteinei mai mare de 11%, în făina folosită. Dacă găsiți în magazin o astfel de făină, o folosiți pur și simplu pe aceea, fără să o mai amestecați cu nimic.
      Atunci când este nevoie de ventilație, precizez întotdeauna, deci nu, coacere cu căldură în modul static, de sus și de jos.
      Spor la treabă!

  20. Marina Plesoiu spune:

    Buna ziua. Mulțumesc de reteta, este cozonacul meu preferat. Însărcinată fiind și cu o pofta mare am făcut din nou acest cozonac. Întrebarea mea este: Alcoolul se evapora la copt? Când am gustat din el mi s-a părut un pic cam “ alcoolizat “
    Mulțumesc ! O zi buna!

    • Alcoolul nu se coace! Citiți cu atenție rețeta, alcoolul e în sirop, care se adaugă după ce cozonacul e deja copt. Eu am flambat siropul, ceea ce a dus la consumarea alcoolului, acesta se mistuie, așa cum se termină benzina care întreține flacăra motorului, când e gata, e gata, nu mai rămâne nimic. Dacă vă temeți sau vă deranjează aroma care rămâne, pregătiți un sirop fără alcool, aromat cu vanilie sau cu coajă de portocală.

  21. gabriel spune:

    daca sarim peste etapa cu insiropatul?

  22. Vai ce minunatie!!!Dar cum sa aveti o asa mana sa gatiti ceva atat de minunat!Felicitarile mele doamna draga!???

  23. Oana Mihai spune:

    Un aspect placut .Multumesc pentru reteta.

  24. Lili david spune:

    Hristos a inviat!!! Ce vad eu…e o adevarata opera de arta,dar( nu stiu ce este vin ars)….as putea sa folosesc altceva in locul alcolului?multumesc

    • Vinars este un distilat de vin, de tipul coniacului. Puteți folosi ce vreți, dar nu va fi chiar același lucru. Prin flambare, alcoolul se elimină, rămâne doar aroma, care e chiar păcat să fie eliminată.

  25. APOSTOL VIORICA spune:

    Buna! Felicitari!Arata super acest cozonac! Ceva deosebit! Merita incercat!Multumim!

  26. Laura spune:

    Intr-adevar sunt de vis, ca aspect si foarte buni la gust. Am mancat aproape unul singura. Laborios, dar nu din cale afara de greu, si cere rabdare. Cu greu ma voi putea intoarce la cozonacul clasic. Are un gust fin, o textura matasoasa. VInars nu am avut aici, dar am pus Grand Marnier. A iesit bine si asa. Ca de obicei, multumesc pentru reteta!