Cautare in site
x inchide
fasole verde sote reteta rapida garnitura de fasole verde sote reteta

Fasole verde sote – rețetă de garnitură de fasole verde sotată la tigaie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.11.2019
Rating
4.9
(45)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(45)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la Fasole verde sote – rețetă de garnitură de fasole verde sotată la tigaie

  1. Iulia spune:

    Draga Laura,
    Am incercat retata ta pentru ca mi s-a parut cea mai simpla si corect realizata. Problema mea a fost ca timpii de gatire nu prea corespund cu realitatea si iti spun cum a reactionat fasolea verede proaspata pe care am incercat sa o gatesc. La fiert ai spus ca se lasa 4 minute daca este proaspata. Dupa 4 min fasolea era inca tare si furculita nu intra in pastaia de fasole. Am lasat-o la fiert inca 4 min cand furculita a intrat dar nu foarte usor. Am zis ca se mai gateste la sotat. Am blansat-o ca sa pastrez culoarea verde, am uscato cu servetele si am pus-o in tigaie la sotat. Dupa 5 min tot tare era. Am sotat-o 10 min dupa care a trebuit sa opresc procedura ca se prajea prea rau usturoiul. La sfarsit fasolea era inca tare! Ai idee ce s-a intamplat? Fasolea pe exterior se prajea destul dar in interior era inca tare. Cumva a fost o fasole de proasta calitate? Cu toate ca am luat o fasole ieftina si arata foarte bine si proaspata. Sau trebuia fiarta cel putin 15 min? Astept un sfat de la tine si iti multumesc.

    • Dragă Iulia, depinde mult de tipul de fasole folosit. Ideea acestei rețete, însă, nu este de a obține fasole verde moale, ci fasole verde care-și menține bine forma și este chiar crocantă. Dacă îți place să fie moale, fierbe fasolea la primul pas atât cât îți place ție să fie de făcută. Sotarea este pentru a o reînfierbânta și a-i da gust cu unt, usturoi etc.